ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ BLOCKCHAIN ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΗΣ BUDWEISER, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yahoo Finance, στις 21 Ιανουαρίου, η εταιρεία AB InBev ιδιοκτήτης της φίρμας Budweiser, χρησιμοποιεί ένα σύστημα βασισμένο σε blockchain, για να βοηθήσει αφρικανούς αγρότες να βελτιώσουν το εισόδημά τους. Το σύστημα αυτό, που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την BanQu, καταγράφει και εντοπίζει όλους τους τοπικούς προμηθευτές της AB InBev, αντικαθιστώντας όλη τη γραφειοκρατία

Η AB InBev είναι ένας πολυεθνικός όμιλος ετερογενών δραστηριοτήτων, που προέρχεται από τη συγχώνευση πολλών καθιερωμένων παραγωγών μπύρας. Περιλαμβάνει τις Budweiser, Stella Artois και Corona, ως μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες μάρκες της.
Η εταιρεία έχει υιοθετήσει μια στρατηγική συνεργασίας με τοπικούς προμηθευτές, που της αποφέρει φορολογικές ελαφρύνσεις για την πρόσθετη συμβολή της στην οικονομία της χώρας (από όπου προέρχονται οι προμηθευτές). Ωστόσο, αυτό αποδείχθηκε πιο δύσκολο στην Αφρική, μια ήπειρο όπου οι τραπεζικές υποδομές παραμένουν ανεπαρκώς ανεπτυγμένες και τα έγγραφα παραστατικά είναι δύσκολο να ληφθούν από τους ντόπιους αγρότες.
Σε συνεργασία με την BanQu, μία εταιρεία ειδικευμένη σε λύσεις blockchain στην εφοδιαστική αλυσίδα, η AB InBev εισήγαγε ένα κατανεμημένο λογιστικό σύστημα, που παρακολουθεί όλους τους τοπικούς αγρότες που προμηθεύουν με κριθάρι και βύνη την εταιρεία. Αυτό τους επιτρέπει να αποδείξουν το εισόδημά τους στις τοπικές τράπεζες, ανοίγοντας έτσι τραπεζικούς λογαριασμούς και πιστωτικές γραμμές.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AB InBev, Carlos Brito, εξήγησε στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός: «…Και τώρα αυτός ο αγρότης, ο οποίος ποτέ δεν είχε πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες – επειδή δεν μπορούσε να αποδείξει εισόδημα οποιασδήποτε πηγής, δεν είχε τιμολόγια ή δελτία αποστολής ή άλλα παραστατικά έγγραφα – τώρα σε ένα τηλέφωνο, έχει την απόδειξη που εκδίδεται από το blockchain σύστημά, ότι είναι προμηθευτής της AB InBev, μιας πολυεθνικής εταιρείας.»

Η πρόσβαση στις τραπεζικές υπηρεσίες, επιτρέπει στους τοπικούς αγρότες να χρηματοδοτούν αποτελεσματικότερα τα γεωργικά εργαλεία, αυξάνοντας την απόδοση των καλλιεργειών τους και, κατ’ επέκταση, το εισόδημά τους. Το σύστημα συμβάλλει επίσης στη μείωση της διαφθοράς που δημιούργησαν και συντηρούσαν οι μεσίτες και άλλοι μεσάζοντες, που συγκέντρωναν τα προϊόντα για να τα στείλουν στις ζυθοποιίες.
Ο Brito σημείωσε ότι «δεν ήταν σίγουρο ότι έδιναν τα χρήματα που τους πληρώναμε στους παραγωγούς». Αυτό το blockchain σύστημα, που δεν κινδυνεύει από παραβιάσεις, εξασφαλίζει ότι οι αγρότες είναι σε θέση να αποδείξουν τι παρέδωσαν και τι δικαιούνται για αμοιβή.

Ο Brito ανέπτυξε περαιτέρω τα οφέλη του συστήματος: «Γίνονται αγρότες- έμποροι και όλοι είναι κερδισμένοι. Οι καταναλωτές είναι ασφαλέστεροι και δημιουργούμε περισσότερο αναγνωρισμένες θέσεις εργασίας (ενν. όχι στη μαύρη εργασία). Η κυβέρνηση εισπράττει τους φόρους και αντί να στέλνουμε τα χρήματα στην Ευρώπη, την Αυστραλία ή τον Καναδά, αγοράζοντας κριθάρι ή βύνη, κρατάμε τα χρήματα εκεί «.

Το προϊόν αυτό της BanQu, φέρεται να έχει τεθεί σε εφαρμογή για χιλιάδες αγρότες, σε όλη την Ουγκάντα και την Ινδία. Η Ουγκάντα είναι μια αφρικανική χώρα όπου η blockchain κάνει σημαντικά βήματα. Η Binance, επίσης, άνοιξε εκεί παράρτημα το 2018, αν και η κεντρική τράπεζα της χώρας, παραμένει δύσπιστη στα κρυπτονομίσματα. Ίσως γιατί έχουν εμφανιστεί εκεί διάφορες απάτες Ponzi με Crypto, με πιο πρόσφατη την πυραμίδα Dunamiscoins, με θύματα πάνω από 10.000 χρήστες που έχασαν 2.5 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: Andrey Shevchenko- 21-01-2020- https://cointelegraph.com/news/blockchain-used-by-budweiser-owner-inbev-to-help-african-farmers


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.