BITCOIN ΔΙΧΩΣ INTERNET

Ένα αποκεντρωμένο δίκτυο mesh, που δεν βασίζεται στο Διαδίκτυο για συναλλαγές με Bitcoin, αναπτύσσει μια ομάδα στην Βενεζουέλα. Το σύστημα ονομάζεται Locha και -βασισμένο στα ραδιοκύματα- γεννήθηκε ως απάντηση στις συχνές διακοπές ηλεκτρικής ενέργειας και διαδικτύου στη χώρα.

Η Βενεζουέλα είχε μια πλήρη συσκότιση τον Μαρτιο του 2019, που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στις επικοινωνίες και πυροδότησε την ιδέα της δυνατότητας συναλλαγών Bitcoin, χωρίς internet. ‘Eτσι δημιουργήθηκε η πρωτοβουλία Locha mesh, ένα σύστημα που προσφέρει πρόσβαση στο Bitcoin Blockchain χρησιμοποιώντας ραδιοκύματα.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Locha Mesh, Randy Brito (μέλος επίσης και της Bitcoin Venezuela) και η ομάδα του, αναπτύσσουν δυο συσκευές που θα επιτρέπουν σε οποιονδήποτε να συναλάσσεται με Bitcoin, με ραδιοκύματα μεγάλης εμβέλειας. «Στη Βενεζουέλα η υιοθέτηση της κρυπτογράφησης, μπορεί να είναι πολύ περίπλοκη» δήλωσε ο Brito. «Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν πρόβλημα ακόμη και να κατεβάσουν ένα ψηφιακό πορτοφόλι, λόγω της φτωχής υποδομής»

"

Τα δίκτυα mesh λειτουργούν σε οποιοδήποτε τύπο ραδιοφωνικού σήματος. Συνδέουν διάφορες συσκευές μεταξύ τους με διακλάδωση, επιτρέποντας έτσι στο σήμα και το δίκτυο να εξαπλωθούν. Οι χρήστες με δορυφορικά πιάτα μπορούν επίσης να λειτουργούν ως πύλες και να αναμεταδίδουν δεδομένα. Ο Brito και η ομάδα του έχουν δημιουργήσει δυο συσκευές, που λειτουργούν ως μικροδρομολογητές (routers) και δεν βασίζονται σε τοπικό wifi. To Τurpial, είναι η απλούστερη έκδοση ραδιοπομπού κι όπως αναφέρεται λειτουργεί σε αποστάσεις 1 ως 4 χιλιομέτρων σε αστικές περιοχές. Το Harpia είναι μια πιο περιορισμένη μονάδα ραδιοφώνου για χρήση με μικρούς υπολογιστές.

Και οι δύο συσκευές έχουν σχεδιαστεί να είναι φορητές και να λειτουργούν με μπαταρία. Η εφαρμογή τους δεν θα περιορίζεται μόνο στο Bitcoin, οποιαδήποτε blockchain θα μπορούσε να ενσωματωθεί ή ακόμη και συστήματα ανταλλαγής μηνυμάτων ή αρχείων. Οι συσκευές θα είναι έτοιμες για παραγωγή μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2020. Το Locha Mesh είναι ανοικτού κώδικα, ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να το χρησιμοποιήσουν, αν θέλουν να δημιουργήσουν παρόμοιες λύσεις στο μέλλον.

Ο «γάμος» του Μarconi με τον Satoshi, δεν είναι νέα ιδέα.. ήδη από το 2014 είχαμε τις πρώτες αναφορές για αποστολή Bitcoin μέσω των ερτζιανών κυμάτων. Η έλλειψη υποδομής, η διασφάλιση της ανωνυμίας αλλά και η λογοκρισία οδηγούν σε εύρεση λύσεων για συναλλαγές χωρίς internet.

Πηγή: https://coinspace.com/news/exchanges/venezuelan-startup-developing-mesh-network-make-bitcoin-exchange-possible-even-without-internet


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.