ΜΠΟΡΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΡΑ CRYPTO- ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΆΛΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ;

Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων αντιμετώπισαν πρόσφατα κατηγορίες, για κατασκευασμένα στοιχεία σε σχέση με τον όγκο συναλλαγών. Επειδή είναι σχετικά εύκολο να γίνει κάτι τέτοιο, οι ερευνητές της αγοράς ψάχνουν άλλους τρόπους για να μετρήσουν την δυναμικότητα κάθε ανταλλακτηρίου και πιθανό τα ψυχρά πορτοφόλια που τηρούνται σε κάθε ανταλλακτήριο, να είναι ένας από αυτούς.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να συνταχθεί η κατάταξη των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων και ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών φαίνεται να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς.
Οι κορυφαίες πλατφόρμες ανάλυσης, όπως το Coinmarketcap, προσφέρουν τώρα τρεις μετρήσεις για τον όγκο συναλλαγών: την προσαρμοσμένη, την με βάση τις αναφορές και το βαθμό ρευστότητας.
Χθες, το Bitcoinist δημοσίευσε την τελευταία μηνιαία επιθεώρηση των ανταλλακτηρίων, που διενεργήθηκε από την εταιρεία αναλύσεων Crypto Compare. Τα κορυφαία ανταλλακτήρια από πλευράς όγκου συναλλαγών, δεν ήταν τα αναμενόμενα και υπάρχει ελάχιστη διαφάνεια για αυτά τα αποτελέσματα.
Σήμερα, για παράδειγμα, ένα «ύποπτο» ανταλλακτήριο, εγγεγραμμένο στις Σεϋχέλλες, με την ονομασία Bilaxy, είναι στην κορυφή των διαγραμμάτων CMC που αφορά τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών,για τον οποίο ισχυρίζεται ότι είναι πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΨΥΧΡΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ?

Η Longhash ανέλαβε να διεξάγει μία έρευνα με σκοπό τη διερεύνηση της δυνατότητας των ψυχρών πορτοφολιών (που τηρούνται σε κάθε ανταλλακτήριο) να παρέχουν καλύτερες ενδείξεις για την κατάταξη δυναμικότητας και μεγέθους των ανταλλακτηρίων.
Η μελέτη ανέλυσε διευθύνσεις ψυχρών πορτοφολιών που σχετίζονται με μεγάλες ανταλλαγές και μεγάλες αποθηκεύσεις νομισμάτων χρησιμοποιώντας πληροφορίες από το chain.info. Επειδή τα δεδομένα προέρχονται από την ανάλυση των πράξεων μεταβίβασης κρυπτονομισμάτων, θα ήταν αρκετά δύσκολο να πλαστογραφηθούν, σε αντίθεση με τους όγκους συναλλαγών.

Η έρευνα εξέτασε πρώτα το Coinbase, επειδή έχει τη μεγαλύτερη διακράτηση νομισμάτων bitcoin, τα οποία αυξήθηκαν με σταθερότητα πέρυσι, παρά την αστάθεια της αγοράς. Το ανταλλακτήριο προσελκύει περισσότερους μακροπρόθεσμους επενδυτές, παρά τους συναλλασσόμενους πάνω στον ημερήσιο τζίρο.

  • Ο παραπάνω πίνακας δείχνει ότι η Binance κυριάρχησε το 2019, όπως αναμενόταν.
  • Η Bitfinex, από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο φαίνεται ότι έχασε τα αποθέματα που τηρούσε σε ψυχρά πορτοφόλια, με μία σχετική ανάκαμψη κοντά στο τέλος του έτους.
  • Η Huobi επέδειξε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε ψυχρά πορτοφόλια bitcoin κατά τη διάρκεια του έτους και αναρριχήθηκε από την πέμπτη θέση στην κορυφή. Τα υπόλοιπα ανταλλακτήρια είχαν μια σχετικά επίπεδη πορεία.

Συμπερασματικά, η Coinbase, η Binance και η Huobi, κυριαρχούν από την άποψη της αποθήκευσης bitcoin σε ψυχρά πορτοφόλια, όπως αναμενόταν.

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ TOKEN ΣΤΑ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ

Η έρευνα στη συνέχεια εξέτασε τις τιμές ανταλλαγής των κρυπτονομισμάτων και αν υπάρχει συσχέτιση με την αποθήκευση σε ψυχρά πορτοφόλια.
Το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν θετικό για όλα τα ανταλλακτήρια, αλλά μόνο η OKEx και η Huobi ολοκλήρωσαν το έτος με θετικό πρόσημο. Η έκθεση κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπήρξε κάποια συσχέτιση μεταξύ των τιμών του ανταλλακτηρίου και των ψυχρών πορτοφολιών που αυτό τηρεί, αλλά δεν φαίνεται να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα. Συγκεκριμένα συμπεραίνει ότι:
Ενώ η αποθήκευση σε ψυχρά πορτοφόλια δεν είναι η τέλεια μέθοδος μέτρησης για την αξιολόγηση των ανταλλακτηρίων, είναι ένα ενδιαφέρον κομμάτι πληροφοριών, που μπορεί να προστεθεί στα δεδομένα που προκύπτουν από τα άλλα μεγέθη (το πλήθος των πελατών, τον όγκο των συναλλαγών και τα έσοδα) έτσι ώστε ο κάθε πελάτης να σχηματίσει καλύτερη εικόνα για το μέγεθος και την ποιότητα του ανταλλακτηρίου, μέσω του οποίου συναλλάσσεται.
Είναι βέβαιο ότι αυτή η μέτρηση (το ύψος αποθεμάτων σε ψυχρά πορτοφόλια) είναι ακριβέστερη από τις αναφερόμενες τιμές σε όγκο συναλλαγών, που ανακοινώνονται κατά καιρούς από κάποια εντελώς άγνωστα ανταλλακτήρια.

Πηγή: MARTIN YOUNG | 24-01-2020 – https://bitcoinist.com/can-crypto-cold-wallets-help-measure-exchange-dominance/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.