ΤΟ DUBAI ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ CRYPTO VALLEY ΣΕ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ ΖΩΝΗ

Μια κυβερνητική Υπηρεσία του Ντουμπάι, ανακοίνωσε ότι ξεκινά μια crypto valley, στην αφορολόγητη ζώνη της χώρας όπου δεν επιβάλλεται φορολογία εισοδήματος σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.
Με τη βοήθεια των εταίρων του από την ελβετική crypto valley, το Ντουμπάι θα προσφέρει μια ποικιλία υπηρεσιών όπως κοιτίδες επιχειρηματικότητας για startups επιχειρήσεις, εγκαταστάσεις συνεργασίας, κατάρτιση στη blockchain, εκπαίδευση, εκδηλώσεις, καθοδήγηση και χρηματοδότηση.

Η Crypto Valley στην αφορολόγητη ζώνη του Ντουμπάι.

Το DMCC (Dubai Multi Commodities Center), μία κυβερνητική οντότητα του Ντουμπάι, ανακοίνωσε την Πέμπτη στο συνέδριο «Νταβός 2020», ότι ξεκινά μια κρυπτο- κοιλάδα στην ελεύθερη φορολογίας ζώνη του, στην καρδιά της κορυφαίας επιχειρηματικής περιοχής της πόλης.
Το DMCC εξήγησε ότι το έργο είναι «Σχεδιασμένο για να προωθήσει την ανάπτυξη, τη συνεργασία και την ακεραιότητα σε ολόκληρη την παγκόσμια blockchain οικονομία».
Η DMCC Crypto Valley, θα προσφέρει ποικίλες υπηρεσίες, όπως κοιτίδες για νεοσύστατες επιχειρήσεις, συνεργατικές εγκαταστάσεις, υπηρεσίες καινοτομίας για εταιρικούς πελάτες, εκπαίδευση στη blockchain και στην ανάπτυξη επιχειρηματικότητας, εκπαίδευση, εκδηλώσεις, καθοδήγηση και χρηματοδότηση.

«Η ίδρυση της DMCC Crypto Valley, θα ενισχύσει το δυναμικό επιχειρηματικό περιβάλλον της πόλης και θα υποστηρίξει την ευρύτερη στρατηγική της κυβέρνησης των ΗΑΕ, για την προσέλκυση καινοτόμων επιχειρηματιών και πρωτοπόρων, που θα διαμορφώσουν τη μελλοντική οικονομία», δήλωσε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ahmed Bin Sulayem .

Το DMCC, το οποίο ιδρύθηκε το 2002, στοχεύει στην ενίσχυση των εμπορικών και εμπορευματικών ροών μέσω της χώρας. Η ελεύθερη (αφορολόγητη) ζώνη, προσφέρει μια σειρά παροχών, συμπεριλαμβανομένου του μηδενικού φόρου εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων. Τα μέλη της ελεύθερης ζώνης (όσοι δραστηριοποιούνται δηλαδή εκεί επιχειρηματικά) μπορούν επίσης να εμβάσουν, χωρίς περιορισμούς, όλα τα κέρδη που έχουν μεταφερθεί στις χώρες καταγωγής τους.
Τον Οκτώβριο του 2019, το DMCC έλαβε για πέμπτη συνεχή χρονιά το βραβείο «Global Free Zone of the Year» του περιοδικού Financial Times Fdi, στον οποίο αξιολογήθηκαν συνολικά 85 παγκόσμιες ελεύθερες ζώνες.

Στην καρδιά του Ντουμπάι, το DMCC φιλοξενεί πάνω από 100.000 φυσικά πρόσωπα και 17.000 εταιρείες, που εκπροσωπούν περισσότερες από 170 χώρες και 20 επιχειρηματικούς τομείς. Οι επιχειρήσεις κυμαίνονται από νεοσύστατες εταιρείες έως και πολυεθνικές. Κάθε μήνα, 170 νέες εταιρείες προσέρχονται στο DMCC, το 95% των οποίων είναι καινούργιες στο Ντουμπάι, αναφέρει ο κυβερνητικός φορέας.

Η συνεργασία με την ελβετική Crypto Valley.

Για το λανσάρισμα της Crypto Valley, το DMCC συνεργάζεται με την ελβετική επενδυτική εταιρεία Crypto Valley Venture Capital (CV VC) και την θυγατρική της CV Labs, για να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη στρατηγική DMCC Blockchain, που ευθυγραμμίζεται με την Emirates Blockchain Strategy 2021 και υποστηρίζει τη στρατηγική Blockchain του Ντουμπάι, που εγκαινιάστηκε από την Αυτού Εξοχότητα Σέιχ Χαμντάν Μπιν Μωχάμεντ Μπιν Ράσιντ Αλ Μακτούμ, τον Πρίγκιπα του Ντουμπάι και πρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του Ντουμπάι. Η συμφωνία μεταξύ των εταιρειών, υπογράφηκε στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που εισχωρήσαμε στην περιοχή MENA [Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική] με το DMCC ως ισχυρό τοπικό συνεργάτη», σχολίασε ο ιδρυτής της CV VC και CV Labs, Ralf Glabischnig, προσθέτοντας: Ανυπομονούμε να φέρουμε τους ισχυρούς συνεργάτες μας από την Ελβατία στο Ντουμπάι, όπως το Coreledger, το Inacta, το Lykke και το Tezos που δραστηριοποιούνται ήδη στην περιοχή του MENA.

Με το ξεκίνημα της δικής του crypto Valley, το Ντουμπάι προσχωρεί στην παρέα της Ελβετίας και των Φιλιππίνων, οι οποίες έχουν ήδη δημιουργήσει τις δικές τους crypto Valley. Οι Φιλιππίνες μάλιστα κατασκευάζουν και ξεχωριστό αεροδρόμιο για αυτή την εγκατάσταση

πηγή:Kevin Helms- 26/01/2020 – https://news.bitcoin.com/dubai-launching-crypto-valley-tax-free-zone/?utm_source=OneSignal%20Push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push%20Notifications


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.