πλουτοσ 25 δισ. δολαριων, απο BITCOIN & ETHER, κρατειται σε 7 ανταλλακτηρια.

Στις 3 Ιανουαρίου, μία μικρή ομάδα από φανατικούς των κρύπτο, γιόρτασε την δεύτερη επέτειο της «Proof-of-Keys Ημέρας», ελπίζοντας να παρακινήσει τον κόσμο να αποσύρει τα κεφάλαιά του από μη αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια.
Ωστόσο, τα ανταλλακτήρια που κρατούν τεράστιες ποσότητες από BTC, το μόνο που είδαν, είναι τα αποθέματά τους να μεγαλώνουν. Η Coinbase και μόνο, κρατά 1 εκατομμύριο BTC (ή 8.4 δισ. δολάρια).

Οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων εξακολουθούν να κρατούν μεγάλες ποσότητες από τα κεφάλαιά τους σε πλατφόρμες ανταλλαγής, παρά το γεγονός ότι το 2019 σημειώθηκαν οι περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις σε ανταλλακτήρια από όσες σημειώθηκαν όλη την προηγούμενη δεκαετία.

25 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ, ΑΠΟ BITCOIN & ETHER, ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ 7 ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΑ.

To 2019 είδε μια σημαντική ποσότητα των συναλλαγών στα ανταλλακτήρια να έχουν απώλειες από κακόβουλες επιθέσεις, σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση που συντάχθηκε από την εταιρεία παρακολούθησης της blockchain, την Chainalysis.
Η έκθεση επισημαίνει ότι παρόλο που υπήρχαν περισσότερες επιθέσεις, τα κλεμμένα χρήματα ήταν λιγότερα. Ωστόσο, η Chainalysis υπογράμμισε ότι οι κακόβουλοι hackers γίνονται πιο έξυπνοι. «Το 2019 είδε περισσότερες επιθέσεις από οποιοδήποτε άλλο έτος» …… «Αλλά από τις 11 επιθέσεις που έλαβαν χώρα μέσα στο έτος, καμία δεν πλησίασε την κλίμακα των μεγάλων απωλειών, όπως η επίθεση χάκερ στο Coincheck, το 2018, με την κλοπή 534 εκατομμυρίων δολαρίων
Πέρυσι, τα ψηφιακά ανταλλακτήρια (σε όλες τις επιθέσεις) έχασαν περίπου «κρυπτονομίσματα αξίας 283 εκατομμυρίων δολαρίων» λόγω παραβιάσεων και κακόβουλων hackers.

Παρά το γεγονός ότι το 2019 είδε τις περισσότερες κακόβουλες προσβολές στα ανταλλακτήρια, οι άνθρωποι εξακολουθούν να αποθηκεύουν κρυπτονομίσματα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μη αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια.
Περίπου ένα μήνα πριν από τη δεύτερη επέτειο της Ημέρας Proof-of-Keys, την οποία ξεκίνησε η Trace Mayer, το News.Bitcoin.com ανέφερε σχετικά με τον τεράστιο αριθμό νομισμάτων που διατηρούνται σε μη αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια, ως αποθεματικό.
Ο κατάλογος παρασχέθηκε από την Bituniverse, η οποία συντάσσει το Exchange Transparent Balance Rank/ETBR (μτφ: Κατάλογος κατάταξης των ανταλλακτηρίων ως προς τη διαφάνεια των ισολογισμών τους).
Ο κατάλογος ETBR, έδειξε ότι η Coinbase κατείχε περίπου 966.000 BTC κατά την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου του 2019. Σήμερα, η έκθεση ETBR από την Bituniverse δείχνει ότι το εν λόγω ανταλλακτήριο από το Σαν Φρανσίσκο, κατέχει τώρα 1,03 εκατομμύρια BTC (8,5 δισεκατομμύρια δολάρια). Τα δεδομένα του Bituniverse προέρχονται από τους ισολογισμούς των ανταλλακτηρίων που καταγράφονται από το Etherscan και το Peckshield.

Επιπλέον, οι αριθμοί του Bituniverse, μπορούν επίσης να διασταυρωθούν με τα δεδομένα από τον κατάλογο εφεδρικών συναλλαγών κρυπτονομισμάτων του Chain.info. Τα δεδομένα του Chain.info είναι ελαφρώς διαφορετικά, δείχνοντας ότι το Coinbase κατέχει 983.000 BTC, αλλά τα περισσότερα δεδομένα είναι αρκετά κοντά με τα ευρήματα της εφαρμογής του Bituniverse. Οι αριθμοί δείχνουν ότι η Huobi είναι το δεύτερο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, με αριθμό αποθεματικών στα 462.000 BTC (3.8 δισεκατομμύρια δολάρια), 1.8 εκατομμύρια ETH, και μεγάλο αριθμό USDT επίσης.
Το Binance κατέχει περίπου 307.000 BTC (2.5 δισ. δολ.) όπως και 2.6 εκατ. ETH .
Το Bitfinex (290.000 BTC ή 2.8 δισ. δολ.),
Το Bitmex (274.000 BTC ή 2.28 δισ. δολ.),
Το Bitstamp (242.000 BTC ή 2 δισ. δολ.),
Το Okex (211.000 BTC ή 1.83 δισ. δολ.),
Το Kraken (173.000 BTC ή 1.8 δισ. δολ.),
Το Bittrex (125.000 BTC ή 1.2 δισ. δολ.), και τέλος,
Το Gemini (95.000 BTC ή 922 εκατ. δολ.).

Το Proof-of-Solvency (Απόδειξη φερεγγυότητας) και η πρόσφατη τάση για καταγραφή των αποθεματικών από ανεξάρτητους φορείς.

Άλλα ανταλλακτήρια, με τεράστιο αριθμό ψηφιακών νομισμάτων στα αποθεματικά τους, είναι τα Bitflyer, Gate.io, Poloniex και Hitbtc. Τα στοιχεία του Bituniverse και του Chain.info, δείχνουν ότι, συνολικά, τα μη αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια συγκέντρωσαν περισσότερα αποθεματικά, από την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου.
Δεν είναι μόνο κάποιοι υποστηρικτές των crypto που φοβούνται ότι τα μεγάλα ανταλλακτήρια θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο δισεκατομμύρια ψηφιακά νομίσματα λόγω των χάκερς, αλλά υπάρχει και ο φόβος για την προσωρινή ή/ και κλασματική διακράτηση των bitcoins των πελατών εκ μέρους των ανταλλακτηρίων.

Έχουν γραφτεί πολλά άρθρα και ακαδημαϊκά συγγράμματα που καταγίνονται με το θέμα της απόδειξης των αποθεμάτων (proof-of-reserves), όταν πρόκειται για τα κρυπτονομίσματα. Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Στάνφορντ, δημοσίευσαν μια έκθεση το 2015 με τίτλο «Διατάξεις», η οποία ασχολείται με το θέμα των ανταλλακτηρίων και τη διαφάνεια των αποθεμάτων.
Οι ερευνητές του Stanford εξήγησαν, ότι η απόδειξη της φερεγγυότητας «καταδεικνύει ότι το ανταλλακτήριο ελέγχει επαρκή αποθέματα για να εξυπηρετήσει τον λογαριασμό του κάθε πελάτη«. Το σύγγραμμα προτείνει την υιοθέτηση ενός συστήματος για την απόδειξη της φερεγγυότητας του ανταλλακτηρίου αλλά συγχρόνως για την προστασία του απορρήτου. «Όπου η διαφάνεια των αποθεμάτων ενός ανταλλακτηρίου δεν χρειάζεται να αποκαλύπτει τις διευθύνσεις των κατόχων Bitcoin», γράφει χαρακτηριστικά το 33 σελίδων ακαδημαϊκό σύγγραμμα.

Εδώ και αρκετά χρόνια, η κρύπτο – κοινότητα συζητά τις εννοιολογικές αρχές για την απόδειξη της φερεγγυότητας των ανταλλακτηρίων. Κατά τους τελευταίους μήνες, πλατφόρμες όπως το Bituniverse και το Chain.info, έχουν δημοσιεύσει εναλλακτικές λίστες, βάσει δεδομένων που προέρχονται από ανεξάρτητους φορείς όπως το Peckshield.
Τα ανταλλακτήρια που εμφανίζονται σε αυτούς τους καταλόγους, δεν επιβεβαίωσαν αλλά ούτε αρνήθηκαν αν τα δεδομένα του αποθεματικού τους σε Bitcoin είναι νόμιμα. Ορισμένα μέλη της κρύπτο-κοινότητας πιστεύουν ότι τα ανταλλακτήρια πρέπει να δημοσιεύουν τα ίδια τις ποσότητες των αποθεματικών τους (σ.τ.μ. όπως δημοσιεύουν οι επιχειρήσεις τους ισολογισμούς τους), ώστε να δώσουν το καλό παράδειγμα και να συμβάλλουν στην υπόθεση της διαφάνειας.

Εν τω μεταξύ, παρόλο που πολλοί επικριτές αλλά και υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων συμβουλεύουν τους κατόχους να αποθηκεύουν τα νομίσματά τους εκτός ανταλλακτηρίων, η μεγάλη πλειοψηφία των ιδιοκτητών ψηφιακών νομισμάτων συνεχίζει να τα αποθηκεύει σε μη αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια.

Πηγή: Jamie Redman– 25/02/2020- https://news.bitcoin.com/data-shows-25-billion-worth-of-bitcoin-and-ether-held-by-seven-crypto-exchanges/?utm_source=OneSignal%20Push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push%20Notifications


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.