Το Ανθρώπινο Δυναμικό στην Blockchain Βιομηχανία

Την έρευνά της για το ανθρώπινο δυναμικό, στον χώρο των κρυπτονομισμάτων δημοσίευσε η Blockchain Association. Ο κλάδος της blockchain τεχνολογίας, από μια σχετικά μικρή ομάδα εταιριών το 2016, επεκτάθηκε σε μια επαγγελματική βιομηχανία, υψηλής ανάπτυξης, που το 2019 έφτασε να απασχολεί 20.000 εργαζόμενους.

Το 85% του ανθρώπινου δυναμικού, εργάζεται στα ανταλλακτήρια, τις εταιρίες ανάπτυξης εφαρμογών και τις επιχειρήσεις εξόρυξης. Σήμερα υπάρχουν 48 εταιρίες που απασχολούν -η κάθε μια- περισσότερους από 100 εργαζόμενους. Μεγαλύτερος crypto εργοδότης είναι η ασιατική Huobi Global και την ακολουθούν δυο ακόμη ανταλλακτήρια, η Coinbase και η OKEx.

Περίπου το 67% των μεγάλων εταιριών εδρεύει εκτός των ΗΠΑ. Η Σιγκαπούρη φαίνεται πως είναι ο πιο φιλικός προορισμός για τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο, αφού περίπου το 40% όλων των έργων στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, που πραγματοποιήθηκαν πέρσι είχαν την έδρα τους εκεί.

Οι 37 εταιρίες που κυκλοφόρησαν token το 2019, κατάφεραν να εξασφαλίσουν κεφάλαια ύψους 160 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές, με τους περισσότερους μάλιστα από αυτούς να είναι πελάτες λιανικής. Το 91% των ερωτηθέντων εταιριών δήλωσαν πως αυτό που περιορίζει την ικανότητά τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους καταναλωτές είναι η κανονιστική αβεβαιότητα που υπάρχει στις περισσότερες χώρες.

Πηγή: https://www.crowdfundinsider.com/2020/01/156718-85-of-blockchain-professionals-employed-by-crypto-exchanges-app-developers-mining-facility-operators-report/?fbclid=IwAR12YkvoAzRA4YfUDxOxAnQC17EquEhXwPvzHsibyRojsom6gnfT2mF5U88


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.