Το Ανθρώπινο Δυναμικό στην Blockchain Βιομηχανία

Την έρευνά της για το ανθρώπινο δυναμικό, στον χώρο των κρυπτονομισμάτων δημοσίευσε η Blockchain Association. Ο κλάδος της blockchain τεχνολογίας, από μια σχετικά μικρή ομάδα εταιριών το 2016, επεκτάθηκε σε μια επαγγελματική βιομηχανία, υψηλής ανάπτυξης, που το 2019 έφτασε να απασχολεί 20.000 εργαζόμενους.

Το 85% του ανθρώπινου δυναμικού, εργάζεται στα ανταλλακτήρια, τις εταιρίες ανάπτυξης εφαρμογών και τις επιχειρήσεις εξόρυξης. Σήμερα υπάρχουν 48 εταιρίες που απασχολούν -η κάθε μια- περισσότερους από 100 εργαζόμενους. Μεγαλύτερος crypto εργοδότης είναι η ασιατική Huobi Global και την ακολουθούν δυο ακόμη ανταλλακτήρια, η Coinbase και η OKEx.

Περίπου το 67% των μεγάλων εταιριών εδρεύει εκτός των ΗΠΑ. Η Σιγκαπούρη φαίνεται πως είναι ο πιο φιλικός προορισμός για τον ταχύτατα αναπτυσσόμενο κλάδο, αφού περίπου το 40% όλων των έργων στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, που πραγματοποιήθηκαν πέρσι είχαν την έδρα τους εκεί.

Οι 37 εταιρίες που κυκλοφόρησαν token το 2019, κατάφεραν να εξασφαλίσουν κεφάλαια ύψους 160 εκατομμυρίων δολαρίων από επενδυτές, με τους περισσότερους μάλιστα από αυτούς να είναι πελάτες λιανικής. Το 91% των ερωτηθέντων εταιριών δήλωσαν πως αυτό που περιορίζει την ικανότητά τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους καταναλωτές είναι η κανονιστική αβεβαιότητα που υπάρχει στις περισσότερες χώρες.

Πηγή: https://www.crowdfundinsider.com/2020/01/156718-85-of-blockchain-professionals-employed-by-crypto-exchanges-app-developers-mining-facility-operators-report/?fbclid=IwAR12YkvoAzRA4YfUDxOxAnQC17EquEhXwPvzHsibyRojsom6gnfT2mF5U88

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.