Η μεγάλη Ελβετική Τράπεζα, Julius Baer, εγκαινιάζει Υπηρεσίες για Κρυπτονομίσματα

Ο μεγάλος ελβετικός ιδιωτικός τραπεζικός και χρηματοοικονομικός όμιλος, Julius Baer, ξεκίνησε δραστηριότητα με υπηρεσίες συναλλαγών και φύλαξης ψηφιακών νομισμάτων, με την συνεργασία της αδειοδοτημένης crypto startup, Seba Bank AG. Η Julius Baer ανακοίνωσε τη νέα ψηφιακή της υπηρεσία στις 21 Ιανουαρίου, ανακοινώνοντας τη σύμπραξη με την  Seba Bank AG.
Η Seba, η οποία ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2018 από πρώην τραπεζίτες της UBS, έλαβε τον Αύγουστο του 2019 την ειδική τραπεζική άδεια, από την Εποπτική Αρχή της Ελβετικής Χρηματοπιστωτικής Αγοράς, γνωστή ως FINMA.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Julius Baer, ​​η είσοδος της επιχείρησης στη βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, εξαρτάτο από το αν η Seba θα πετύχει να λάβει αυτή την άδεια από τις Αρχές. 

Η Julius Baer βλέπει αυξανόμενη την ζήτηση για υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων.
Αν και οι λεπτομέρειες σχετικά με το εύρος της συναλλαγής μεταξύ των δύο οργανισμών (Julius Baer  και Seba) παραμένει μάλλον άγνωστο, η ανακοίνωση της Julius Baer , δείχνει ότι θα κάνει χρήση της ιδιόκτητης πλατφόρμας και των δυνατοτήτων της Seba.  Για να ανταποκριθεί σε αυτό που θεωρεί ότι είναι μια αυξανόμενη ζήτηση, η Julius Baer θα προσφέρει υπηρεσίες στους πελάτες της, όπως ασφαλή φύλαξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, λύσεις συναλλαγών κρυπτονομισμάτων καθώς και ενοποιημένες ανασκοπήσεις χαρτοφυλακίου, τόσο για τα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά προϊόντα όσο και για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.
Η τράπεζα θα υποστηρίξει μια επιλεγμένη ομάδα «μεγάλων κρυπτονομισμάτων» που φαινομενικά επιλέγονται για λόγους ρευστότητας, ασφάλειας και τεχνικής ευρωστίας, αλλά δεν έχει ανακοινώσει ακόμα ποια θα είναι αυτά.

Πλήρως οργανωμένοι φορείς στην αγορά
Όπως δημοσιεύτηκε, η Seba έλαβε την άδεια FINMA την ίδια μέρα με την επίσης ελβετική τράπεζα ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, την  Sygnum. Από τον Δεκέμβριο του 2019, η SEBA έχει επεκτείνει τις υπηρεσίες της σε θεσμικούς πελάτες και διαπιστευμένους επενδυτές, σε εννέα νέες χώρες.
Η τράπεζα προσφέρει μια σειρά υπηρεσιών κρυπτογραφημένων λογαριασμών, όπως μια εφαρμογή SEBAwallet, υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής και κάρτες SEBA, με υποστήριξη για πέντε σημαντικά κρυπτονομίσματα: Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Stellar (XLM), Litecoin LTC) και Ether Classic (ETC).
Παρέχει επίσης στους επενδυτές υπηρεσίες μετατροπής από crypto σε crypto και από crypto σε fiat και προσφέρει επιχειρηματικούς λογαριασμούς για επιχειρήσεις Blockchain και τους υπαλλήλους τους. Όπως και η Seba, η Sygnum παρακολουθεί την παγκόσμια επέκταση της αγοράς και φέρεται να ξεκίνησε συνομιλίες με τους ρυθμιστικούς φορείς για να λάβει και μια τραπεζική άδεια στη Σιγκαπούρη.
Το φθινόπωρο του 2019, το Cointelegraph ανέφερε σχετικά με τις παρατηρήσεις του επικεφαλής στρατηγικού σχεδιασμού και επικεφαλής των ερευνητικών και επενδυτικών λύσεων της Julius Baer, του Christian Julius Baer, ​​ο οποίος ισχυρίστηκε ότι τα κρυπτονομίσματα παραμένουν σε στάδιο «δαρβινικής» διαδικασίας επιλογής, δηλ. διαδικασία στην οποία καθιερώνεται και επικρατεί ο νικητής.  

πηγή: 27/01/2020- https://cointelegraph.com/news/major-swiss-banking-firm-julius-baer-launches-services-for-cryptocurrencies

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.