ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ: ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ

Τον Σεπτέμβριο του 2019, το κοινοβούλιο της Σιγκαπούρης ενέκρινε το νόμο για τις Υπηρεσίες Πληρωμών (Bill), ο οποίος τίθεται σε ισχύ την Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020. Στο πλαίσιο του νομοσχεδίου, οι πλατφόρμες ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων στη Σιγκαπούρη, μπορούν τώρα να υποβάλουν αίτηση για άδεια λειτουργίας από το MAS

Η νέα νομοθεσία παρέχει επίσης στον Ρυθμιστικό φορέα τις εποπτικές αρμοδιότητες και εξουσίες, για τις επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων της χώρας. Οι νέοι νόμοι για τις πληρωμές, περιέχουν δύο κανονιστικά πλαίσια: τους κανόνες καθορισμού των συστημάτων πληρωμών και τις απαιτήσεις αδειοδότησης.
Μαζί, και οι δύο παράλληλες πτυχές των νέων νόμων, θα βοηθήσουν το MAS να εποπτεύει τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και άλλα συστήματα πληρωμών, στο πλαίσιο ενός ενοποιημένου ρυθμιστικού προτύπου.

Μιλώντας στο Bloomberg, ο γενικός διευθυντής της Luno Singapore, ο Sherry Goh, χαιρέτισε την εξέλιξη, δηλώνοντας: [ο νέος νόμος] παρέχει ρυθμιστική βεβαιότητα στους φορείς του χώρου, αλλά το πιο σημαντικό είναι, ότι παρέχει στους καταναλωτές μια ξεκάθαρη αίσθηση των φορέων που μπορούν να εμπιστευτούν.
Σε μια δήλωση στον Τύπο του Loo Siew Yee, Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου του MAS, οι ρυθμιστικές αρχές στη Σιγκαπούρη επιδιώκουν επίσης να χρησιμοποιήσουν τον νέο νόμο, ως βάση για τη βελτίωση των πρωτοκόλλων προστασίας των καταναλωτών στον χώρο των ψηφιακών πληρωμών.

Σύμφωνα με τον Yee, το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο είναι «Βασισμένο στη δραστηριότητα» και «εστιασμένο στον κίνδυνο». Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του MAS, δήλωσε ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα εφαρμόσουν τους κανόνες με δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο.

ΠΗΓΗ: https://bitcoinist.com/global-crypto-exchanges-can-now-expand-in-singapore/


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.