Αντωνόπουλος: ενορκη καταθεση στην αγωγη ΚΑΤΑ ΤΗΣ BITFINEX για χειραγωγηση του btc

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, παίρνει μέρος σε μία εξελισσόμενη διαμάχη, για το ποιος θα ηγηθεί της αγωγής εναντίον της Bitfinex και των θυγατρικών της, σχετικά με εικαζόμενη χειραγώγηση της αγοράς, που οδήγησαν στην πρωτοφανή ανοδική πορεία του Bitcoin, το 2017.

Η ένορκη δήλωση του Αντωνόπουλου
Εν μέσω μιας αναταραχής, σχετικά με το ποιος θα ηγηθεί της εν λόγω αγωγής, ο Αντρέας Αντωνόπουλος πήρε θέση ως υποστηρικτής της νομικής ομάδας του Liebowitz, καταθέτοντας μια ένορκη δήλωση στις 27 Ιανουαρίου, που πιστοποιεί την εξειδίκευση της ομάδας – την οποία ο Αντωνόπουλος είδε σε δράση, στην υπόθεση Kleiman v. Wright.

Η εκπροσώπηση Liebowitz περιλαμβάνει έναν κατάλογο δικηγόρων από τρεις διαφορετικές εταιρείες, αλλά o Αντωνόπουλος εξήρε ειδικά την Kyle Roche της Roche Cyrulnik Freedman, ως τον κύριο λόγο που η εταιρεία θα πρέπει να ηγηθεί της διαδικασίας. Πριν αποκαλέσει την εταιρία ως «μοναδικά κατάλληλη για να εκπροσωπήσει τους ενάγοντες», ο Αντωνόπουλος έγραψε: «Στο θέμα Kleiman, ο κ. Roche έχει επανειλημμένα καταδείξει την κατανόηση των τεχνικών και λειτουργικών ιδιοτήτων του bitcoin, των κρυπτονομισμάτων και της blockchain και των υποκείμενων κρυπτογραφικών Αρχών τους, περισσότερο από κάθε άλλο δικηγόρο «

Η διαμάχη για την ανάληψη της εκπροσώπησης στην αγωγή.

Η άποψη του Αντωνόπουλου σχετικά με το θέμα, είναι απλώς μία από πολλές υποθέσεις σχετικά με την αγωγή τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς τρεις ξεχωριστές δικηγορικές εταιρείες επιδιώκουν να ηγηθούν, δηλαδή να διεκπεραιώσουν τις νομικές διαδικασίες.
Τους τελευταίους μήνες, η Bitfinex μαζί με τις θυγατρικές της, Tether και iFinex, έχουν δεχθεί τέσσερις ξεχωριστές αγωγές εναντίον της δράσης τους, όλες εκ των οποίων επικαλούνται τη χειραγώγηση της αγοράς και όλες αναγνωρίζουν ως ενάγοντες τον οποιοδήποτε, στις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποίησε συναλλαγές στο Bitcoin από τα μέσα του 2017 και ενδεχομένως νωρίτερα, δηλαδή ένα τεράστιο πληθυσμό χρηστών.

Ο πρώτος από τους τέσσερις ενάγοντες, ήταν ο Liebowitz τον Οκτώβριο, ακολουθούμενος από τον Young τον Νοέμβριο και τον Ebanks και τον Faubus, πριν λίγες μέρες, τον Ιανουάριο. Στις αρχές αυτής της εβδομάδας, ο προεδρεύων δικαστής διέταξε αυτές τις τέσσερις υποθέσεις να ενοποιηθούν. Ωστόσο, το ζήτημα ποια από τις δικηγορικές εταιρείες θα ηγηθεί, παραμένει. Η Karen Lerner, επικεφαλής δικηγόρος για τη Young, υποστήριξε ως κατάλληλη για να ηγηθεί, την δικηγορική εταιρεία Radice & Kirby McInerny, δηλώνοντας στην Cointelegraph, ότι το δικόγραφό τους ξεχώρισε με βάση τη «σημαντική επένδυση πόρων που προέκυψαν από την αυστηρή μας ανάλυση της αγοράς «.

Με τη σειρά της, η Kyle Roche δήλωσε στην Cointelegraph ότι «η εταιρεία μας φέρει απαράμιλλη εμπειρία και ειδικότερα σε υποθέσεις αντιδικίας στο χώρο των κρυπτονομισμάτων», ενώ η Karen Lerner της Young, επισήμανε ότι η υπόθεση επιδιώκει να δώσει χρήματα πίσω σε όσους αγόρασαν Bitcoin τα τελευταία χρόνια: «Αυτή η νομική ενέργεια, επιδιώκει να αποζημιώσει τους επενδυτές του Bitcoin και των συμβολαίων Bitcoin futures, για τις ζημίες που υπέστησαν από την πληρωμή μίας τεχνητά κατασκευασμένης τιμής, σε σχέση με αυτό που έπρεπε να πληρώσουν αν η τιμή δεν είχε χειραγωγηθεί από τους Εναγόμενους».
Πάντως οι δικηγορικές εταιρείες πρέπει μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου να υποβάλλουν την ενοποιημένη αγωγή, όπως διατάχθηκε από το Δικαστή Failla, στις 28 Ιανουαρίου.

Η προέλευση των κατηγοριών.
Στην έρευνα του John Griffin και του Amin Shams, που δημοσιεύθηκε πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2018, εμφανίστηκε αρχικά η θεωρία, ότι μια μοναδική συναλλαγή μίας «φάλαινας» σε USDT στη Bitfinex, χειραγώγησε με επιτυχία την αγορά του Bitcoin. Οι ερευνητές επικαιροποίησαν την έρευνά τους κοντά στα τέλη του 2019, για να καθορίσουν τη Bitfinex ως τον πιθανό ένοχο πίσω από τη συναλλαγή αυτή.
Όπως ανέφερε το Cointelegraph, η Bitfinex και η Tether απέρριψαν δημοσίως τη θεωρία της «μίας φάλαινας» καθώς και τις επακόλουθες αγωγές, τις οποίες ονόμασαν «καθοδηγούμενες και αβάσιμες».

Πηγή: Kollen Post – 29/01/2020 – https://cointelegraph.com/news/antonopoulos-writes-to-judge-vouching-for-law-team-suing-bitfinex-for-btc-manipulation


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.