Bitcoin και για Δημοτικά Tέλη

Οι κάτοικοι του Zermatt, ενός Δήμου στην Ελβετία, μπορούν πλέον να καταβάλλουν τους δημοτικούς τους φόρους, χρησιμοποιώντας Bitcoin, μετά τη συνεργασία των τοπικών αρχών με την Bitcoin Suisse.

Η ελβετική πόλη Zermatt, ιδιαίτερα δημοφιλές χειμερινό τουριστικό θέρετρο, ανακοίνωσε ότι δέχεται το bitcoin (BTC), ως μέσο πληρωμής για τους φόρους και όλες τις επίσημες συναλλαγές, με άμεση ισχύ. Η δημοτική αρχή συνεργάστηκε με την Bitcoin Suisse, την μεγαλύτερη και παλαιότερη εταιρία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων στην Ελβετία.

Η Bitcoin Suisse έχει εγκαταστήσει ένα POS μέσα στο δημαρχείο του Zermatt, ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να πληρώνουν τα τέλη για τις υπηρεσίες από τις τοπικές αρχές, σε bitcoin. Eκτός όμως από την χρήση του POS, οι φορολογούμενοι -μετά την απευθείας υποβολή αίτησης τους, στην φορολογική υπηρεσία του Zermatt- θα έχουν πρόσβαση στην ηλεκτρονική πύλη πληρωμής, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα μπορούν να μεταφέρουν bitcoin απευθείας από το δικό τους ψηφιακό πορτοφόλι. Η Bitcoin Suisse θα μετατρέπει τα bitcoin σε ελβετικά φράγκα, αποστέλλοντας ίσο ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του δήμου.

Το Zermatt δεν είναι η πρώτη πόλη στην Ελβετία, που αποφάσισε να δεχτεί το Bitcoin, ως μέσο πληρωμής για δημόσιες υπηρεσίες. Προηγήθηκε, το 2016, η πόλη Zug, με ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που έθετε αρχικά ως όριο τα 200 ελβετικά φράγκα (0,44 BTC περίπου τότε). Στην περίπτωση του Ζermatt, η συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα (Bitcoin Suisse), δίνει ώθηση στην ανάπτυξη της ελβετικής βιομηχανίας κρυπτογράφησης.

«Το Ζermatt έχει καινοτόμο και πρωτοποριακό πνεύμα και για αυτό είμαστε στην ευχάριστη θέση να στηρίξουμε τους κατοίκους και να τους παράσχουμε τις λύσεις που χρειάζονται.» δήλωσε ο δήμαρχος, Romy Biner-Hauser. H παροχή πληρωμών σε κρυπτονομίσματα, για καθημερινές δραστηριότητες -όπως οι φόροι- είναι ένας πολύ σημαντικός τρόπος για να ενθαρρυνθεί η μαζική υιοθέτηση των ψηφιακών νομισμάτων. Η χρήση crypto, για πληρωμές στις τοπικές αρχές στο Zermatt, σίγουρα θα δώσει το έναυσμα στους κατοίκους, να διερευνήσουν περισσότερες περιπτώσεις χρήσης των κρυπτονομισμάτων.

Πηγή : https://coinfomania.com/zermatt-now-accept-tax-payments-in-bitcoin/?fbclid=IwAR2zB5WyYiNy0em69PB7KXFIra6Kg93G55DurZNhi_WeRnl3ci4y-kQh468


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.