Bitcoin, 100 μέρες πριν το Halving

Το πιο αναμενόμενο γεγονός στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, είναι πολύ κοντά. Το halving του Bitcoin εκτιμάται ότι θα γίνει στις 12 Μαϊου, σε μόλις 100 μέρες από τώρα.

Το Bitcoin λειτουργεί με μοντέλο αποπληθωρισμού. Αυτό σημαίνει ότι με την πάροδο του χρόνου, παράγονται όλο και λιγότερα νομίσματα, ώσπου να σταματήσει το όριο παραγωγής του, που έχει οριστεί με αλγόριθμο, από την κατασκευή του, στα 21 εκατομμύρια Bitcoins. Kάθε halving μειώνει την παραγωγή του στο μισό, το καθιστά πιο σπάνιο, άρα και πιο πολύτιμο.

Tο τρίτο halving του Βitcoin είναι ένα γεγονός που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, όχι μόνο γιατί θα επηρεάσει την τιμή του, αλλά γιατί μπορεί να αλλάξει όλο το σκηνικό. Βασιζόμενοι στα προηγούμενα halving του κορυφαίου κρυπτονομίσματος, οι περισσότεροι εικάζουν άνοδο της τιμής του και μάλιστα -αν ακολουθήσει τις προηγούμενες τάσεις- ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, ένα χρόνο μετά.

Εκατό ημέρες πριν το τρίτο του halving, το bitcoin δείχνει να απασχολεί με την άνοδο της τιμής του, την αποκατάσταση της σταθερότητας του και οι προσδοκίες όλων αυξάνονται. Θα αυξηθεί η ζήτηση του, όταν μειωθεί στο ήμισυ η προσφορά του? Ο μήνας που μόλις τελείωσε είναι παραπάνω από ενθαρρυντικός. Το Bitcoin κατέγραψε την καλύτερη απόδοση Ιανουαρίου τα τελευταία 7 χρόνια. Ξεκίνησε τον μήνα με 7.208 δολάρια και τον τελείωσε με 9.395, κέρδος πάνω από 30%. Έπαιξε ήδη ρόλο το επικείμενο halving σε αυτό? Άρα δεν αναμένεται μεγαλύτερη άνοδος? Οι γνώμες των εμπειρογνωμόνων διίστανται..

Το σίγουρο είναι ότι το Bitcoin του τρίτου halving, έχει μια μεγάλη διαφορά από τα προηγούμενα δύο. Είναι πολύ πιο αναγνωρίσιμο και αποδεκτό. Τα σημεία πρόσβασης σε αυτό, είναι πολύ περισσότερα πλέον.. ποτέ ως τώρα δεν ήταν ευκολότερο στους ανθρώπους να επενδύσουν στο Bitcoin. «Στην αρχή σε αγνοούν, μετά σε λοιδορούν, ύστερα σε πολεμούν και στο τέλος κερδίζεις» έλεγε ο Μαχάτμα Γκάντι και το Bitcoin φαίνεται πως έχει περάσει στην τέταρτη φάση.


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.