ΚΡΟΑΤΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ: ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΡΥΠΤΟ-ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥΣ

Ενώ στη χώρα μας ετοιμαζόμαστε να επιδοθούμε εκ νέου στο αγαπημένο σπορ της τελευταίας δεκαετίας (ίσως με παράδοση δεκαετιών..), δηλ. τη διάσωση (από τα χρέη) ενός μεγάλου Οργανισμού (ΕΛ.ΤΑ.), με την ευγενική χορηγία του Χρυσού Χορηγού (φορολογούμενος πολίτης), χωρίς φυσικά να εξετάσουμε τις πταίει (νερό κι αλάτι), ας δούμε τι κάνουν κάποιοι Βαλκάνιοι γείτονες, με τον δικό τους Ταχυδρομικό Οργανισμό.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, το news.Bitcoin.com είχε αναφερθεί στην έναρξη λειτουργίας του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων των Κροατικών Ταχυδρομείων.
Μετά από μία πιλοτική εφαρμογή δύο μηνών, στην τουριστική πόλη Zadar, το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε 55 υποκαταστήματα των Κροατικών Ταχυδρομείων, σε εθνικό επίπεδο, ξεκινώντας από τις 11 Δεκεμβρίου. Τώρα, σχεδόν δύο μήνες μετά, τα Croatian Post έχουν εκδώσει ένα ενημερωτικό δελτίο, το οποίο έστειλαν και στο news.Bitcoin.com, σχετικά με την πρόοδο του ανταλλακτηρίου.
Πολύ συνοπτικά: οι ντόπιοι χρήστες έχουν αυξηθεί σε σχέση με την πιλοτική περίοδο λειτουργίας και τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα στις συναλλαγές είναι τα BTC, ETH και XRP.

Ντόπιοι και τουρίστες χρησιμοποιούν τώρα το Service Exchange

Η Υπηρεσία Ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων των Κροατικών Ταχυδρομείων, επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα για κροατικά kuna, σε 55 υποκαταστήματα ταχυδρομικών γραφείων σε όλη τη χώρα. Τα υποστηριζόμενα κρυπτονομίσματα είναι το BITCOIN, ETHER, XRP, STELLAR και EOS.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος ταχυδρομικός πάροχος στη Δημοκρατία της Κροατίας, «Κατά τη διάρκεια της πιλοτικής περιόδου στο τουριστικό Zadar, [η υπηρεσία] χρησιμοποιήθηκε κυρίως από αλλοδαπούς, αλλά από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί σε όλη τη χώρα, γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στους ντόπιους».

Η αρχική ανακοίνωση τον Δεκέμβριο, εστίαζε στην εξυπηρέτηση των τουριστών που θέλουν να μετατρέψουν εύκολα τα κρυπτονομίσματα τους στο τοπικό νόμισμα ενώ ταξιδεύουν, σημειώνοντας: Τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί ο αριθμός των χρηστών κρυπτονομισμάτων, οι οποίοι πολύ συχνά σχεδιάζουν να ταξιδέψουν σε εκείνες τις χώρες όπου μπορούν να μετατρέψουν τα ψηφιακά τους χρήματα στο ντόπιο νόμισμα.

Τώρα που το πρόγραμμα γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους ντόπιους χρήστες και όχι μόνο στους τουρίστες, το ενημερωτικό δελτίο των Κροατικών ταχυδρομείων, σημειώνει: Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τους όγκους συναλλαγών της Υπηρεσίας αλλά φυσικά, αναμένουμε πολύ υψηλότερους όγκους όταν ξεκινήσει η τουριστική περίοδος. Επίσης θα προστεθεί μια νέα δυνατότητα αγοράς σύντομα, παρέχοντας ένα «crypto on-ramp» για τους χρήστες.

Croatian Post's Crypto Exchange 2 Months in: More Local Users, BTC, ETH, and XRP Favored by Customers
Τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα στις συναλλαγές είναι τα  BTCETH, and XRP. Στο εργαλείο crypto calculator της ιστοσελίδας ανακοινώνεται και μία νέα επιλογή αγοράς που θα ανοίξει σύντομα.

Όπως αναφέρεται προηγουμένως, τα πιο δημοφιλή κρυπτονομίσματα στις συναλλαγές, είναι, όπως αναμενόταν, το Bitcoin ακολουθούμενο από το Ether. Το Ripple είναι επίσης πολύ δημοφιλές ενώ τα EOS και Stellar Lumens είναι επίσης αποδεκτά από την Υπηρεσία αλλά όχι τόσο αναγνωρίσιμα και συχνά εμφανιζόμενα σε συναλλαγές.
Τα Κ.Τ. συνεχίζουν στο ενημερωτικό δελτίο, με την επισήμανση: Η υπηρεσία είναι αρκετά νέα, ξεκίνησε μόλις τον Δεκέμβριο σε όλη την επικράτεια, επομένως δεν έχουμε πολλούς επαναλαμβανόμενους πελάτες και δεν μπορούμε να περιγράψουμε ακόμα ένα μοτίβο σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία. Ανάλογα με την εποχή του χρόνου και επίσης ανάλογα με την περιοχή της χώρας, παρατηρούμε τη διαφορά ανάμεσα σε πελάτες που είναι μόνιμοι κάτοικοι και σε εκείνους που δεν είναι.

Όπως ανέφερε πρόσφατα ο Kevin Helms από το news.Bitcoin.com, εκτός από την Croatian Post, παρόμοιες υπηρεσίες προσφέρονται επίσης από τα Ταχυδρομεία στο Λιχτενστάιν και την Αυστρία.
Σε περίπτωση που οι κάτοικοι και οι τουρίστες στην Κροατία επιθυμούν να αγοράσουν ή να πουλήσουν BCH, μπορούν να το κάνουν με μια ποικιλία μεθόδων πληρωμής, στην ιδιωτική πλατφόρμα συναλλαγών peer-to-peer, local.Bitcoin.com.

Πηγή: Graham Smith – 05/02/2020 – https://news.bitcoin.com/author/grahamsmith/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.