ΤΡΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΠΡΟΦΙΛ CRYPTO – ΔΙΚΤΥΑ, ΠΡΟΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ HALVING ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ, ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ

Αυτή την άνοιξη, τρία από τα μεγαλύτερα δίκτυα κρυπτονομισμάτων, το BTC, το BCH και το BSV, θα εκτελέσουν τη διαδικασία του halving, δηλ. την περικοπή σχεδόν κατά το ήμισυ της ανταμοιβής των κρυπτωρύχων*, περίπου την ίδια χρονική στιγμή, για πρώτη φορά στην ιστορία.
Κατά τη διάρκεια του τελευταίου halving, το 2016, υπήρχε μόνο ένα δίκτυο, αλλά τώρα τρία πρωτόκολλα μοιράζονται τον ίδιο αλγόριθμο συναίνεσης. Το Google Trends δείχνει ότι οι αναζητήσεις για τον όρο «halving- κατά το ήμισυ» έχουν αυξηθεί στα ύψη τις τελευταίες ημέρες ενώ εξακολουθεί να είναι ασαφές πότε θα εμφανιστεί το halving στις τρεις αγορές.

Στο Google Trends οι αναζητήσεις για τον όρο «halving» αυξάνονται

Στην τέταρτη ενημερωμένη εβδομαδιαία επισκόπηση του Arcane Research, η εταιρεία έρευνας και ανάλυσης κρυπτονομισμάτων, σημείωσε ότι στην Google οι αναζητήσεις για τον όρο «bitcoin halving» έχουν εκτοξευτεί.
Στο σχετικό γράφημα του Arcane φαίνεται ότι η Google Trends δείχνει ότι η αναζήτηση αυτή πραγματικά απογειώθηκε στα μέσα Νοεμβρίου του 2019. Η έρευνα της Arcane επισημαίνει ότι το BTC είχε πολλές αφηγηματικές αλλαγές κατά την τελευταία δεκαετία, ξεκινώντας από το σύστημα φθηνών πληρωμών μεταξύ ομότιμων (peer-to-peer payments) και φθάνοντας στην τελευταία αφήγηση του ψηφιακού χρυσού. «Το ενδιαφέρον στις αναζητήσεις για το bitcoin halving, επιταχύνθηκε τους τελευταίους μήνες», σημειώνει η έρευνα του Arcane.

Τα Bitcoin Cash και Bitcoin SV αναμένεται να επιτελέσουν το halving στα μέσα Απριλίου του 2020, ενώ το BTC το Μάιο του 2020. Τα LTC και BEAM έχουν τελέσει halving πολύ πρόσφατα.


Η ίδια εβδομαδιαία επισκόπηση και ανάλυση της αγοράς, επισημαίνει επίσης, ότι οι συζητήσεις στην κοινότητα του bitcoin περί της επίπτωσης του halving στην τιμή του κρυπτονομίσματος, έχουν ενταθεί. προς το παρόν, απομένουν (σ.τ.μ. τη στιγμή πρώτης δημοσίευσης του άρθρου) 105 ημέρες για το halving του BTC , 71 ημέρες για το halving του BCH και 73 ημέρες για την μείωση των ανταμοιβών του BSV, από 12,5 σε 6,25 για κάθε μπλοκ.

Three High Profile Crypto Networks Will Face Reward Halvings This Spring
Η επιτάχυνση των αναζητήσεων για τον όρο «bitcoin halving» στην Google

Και τα τρία κρυπτονομίσματα, έχουν κερδίσει σημαντική αξία κατά τους τελευταίους δύο μήνες. Αλλά πολλοί άνθρωποι πιστεύουν, ότι και τα τρία δίκτυα, πρέπει να συγκεντρώσουν ακόμα περισσότερη αξία, για να κατευνάσουν τους κρυπτωρύχους τους.
Ορισμένοι κερδοσκόποι πιστεύουν ότι οι κρυπτωρύχοι από οποιοδήποτε δίκτυο, θα μπορούσαν να στραφούν σε μια άλλη αλυσίδα, αν τα κέρδη δεν είναι επαρκή μετά την επιβράδυνση τους, συνεπεία του halving. Επειδή και τα τρία δίκτυα έχουν τον ίδιο αλγόριθμο συναίνεσης (SHA256), οι κρυπτωρύχοι μπορούν εύκολα να μεταβούν σε πιο κερδοφόρα αλυσίδα.

Three High Profile Crypto Networks Will Face Reward Halvings This Spring
Grayscale Insights writer Matthew Beck explains that he was surprised to hear that many market participants were not even aware of the halving event.

Τα Pools** που αλλάζουν αλυσίδες για να επιτύχουν μεγαλύτερα κέρδη, έχουν γίνει μια τάση από την 1η Αυγούστου του 2017, που συντελέστηκε το fork του Bitcoin Cash . Κατά τη διάρκεια του διαχωρισμού του BSV, τον Νοέμβριο του 2018, οντότητες με μεγάλη δύναμη Hash ανταγωνίζονταν με άλλους κρυπτωρύχους και στις τρεις αλυσίδες.
Γεγονότα όπως αυτά, επέφεραν σαφή άνοδο του hashrate, αλλά το halving και στις τρεις αλυσίδες, μέσα σε διάστημα 40 ημερών, θα είναι ενδιαφέρον. Υπάρχουν κάποια στοιχεία οικονομικής θεωρίας και θεωρίας των παιγνίων που εμπλέκονται με τις εξελίξεις που θα φέρει εν λόγω halving, προς το παρόν όμως όλα παραμένουν θεωρητικά.

«Το halving είναι αρκετά κοντά και ήρθε η ώρα να αρχίσουμε να μιλάμε για αυτό σοβαρότερα, αλλά αρκετά μακριά στο μέλλον για να είναι σαφές ποιο θα είναι το αποτέλεσμα στην τιμή του», αποφαίνεται ο Matthew Beck στην έκθεση που σύνταξε για την Grayscale Insights, σχετικά με το θέμα. «Στην πραγματικότητα, με βάση ανεπίσημες συνομιλίες με συμμετέχοντες στην αγορά, με έκπληξη μάθαμε ότι πολλοί από αυτούς δεν γνώριζαν καν το γεγονός. Επιπλέον, σύμφωνα με το Unchained Capital, λιγότερο από το 32% των bitcoins σε κυκλοφορία, παρέμειναν στις ίδιες διευθύνσεις πορτοφολιού, από τον Ιούλιο του 2016. «

Three High Profile Crypto Networks Will Face Reward Halvings This Spring
Από το halving του LTC τον περασμένο Αύγουστο, η συνολική hashrate του δικτύου του, έχει μειωθεί δραματικά.

Το Reddit και το Twitter έχουν γεμίσει με θεωρητικές συζητήσεις για τα Halvings του SHA256 , ενώ μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούν το θέμα

Εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι κάτοχοι ψηφιακών νομισμάτων που δεν έχουν ιδέα ότι τα halvings πλησιάζουν. Στο κρυπτο-Twitter (CT), το θέμα είναι «trending» και μπορείτε να βρείτε διάφορες συζητήσεις σχετικά με αυτό, κάθε μέρα. Μερικά άτομα έχουν ανεβάσει συζητήσεις σχετικά με το πρόσφατο halving του litecoin (LTC), ως παράδειγμα του τι θα μπορούσε να συμβεί.

Για παράδειγμα : Cryptoe and son @ popesta

Συνάντησα έναν τύπο σήμερα, που λέει ότι έχει 10 Bitcoin … Αλλά δεν ξέρει τι είναι το Halving…
Wtaf!!81Twitter Ads info and privacy29 people are talking about this

Η συνολική hashrate του LTC υποχώρησε σημαντικά, χάνοντας πάνω από το 40% αυτού που κατείχε πριν το halving του νομίσματος.

Three High Profile Crypto Networks Will Face Reward Halvings This Spring

Ομοίως με τις συζητήσεις στο Twitter, η συζήτηση για το «halving» έχει γίνει ρεύμα και στα φόρουμ του Reddit: r/btcr/cryptocurrency, και r/bitcoin.
Με τα τρία ισχυρά κρυπτονομίσματα να προβαίνουν σε halving την άνοιξη, η μείωση της ανταμοιβής, εντός του 2020, θα γίνει σίγουρα αισθητή.

*κρυπτωρύχος/οι: (σ.τ.μ.) χρησιμοποιούμε αυτόν το νεολογισμό για την οικονομία του κειμένου, έτσι ώστε να αποδίδεται με μία λέξη και όχι περιφραστικά, το νέο αυτό επάγγελμα. Κάθε πρόταση για την μετάφραση, ή καλύτερα την απόδοση του όρου miner στα ελληνικά, είναι δεκτή και συζητήσιμη! Τα λεξικά, ακόμα, δεν μπορούν να βοηθήσουν εφόσον η λέξη miner μεταφράζεται σε «ανθρακωρύχος» ή «χρυσωρύχος». Αντικαταστήσαμε λοιπόν το πρώτο συνθετικό αυτών των μεταφράσεων, με το επάγγελμα των παραγωγών κρυπτονομισμάτων, ελπίζοντας να είμαστε κοντά στη λογική της μετάφρασης.
**Pool ή Mining Pool: Δεξαμενή εξόρυξης: Μια ομάδα ανθρώπων στο διαδίκτυο, που συμφωνούν να συνδυάσουν τον εξοπλισμό εξόρυξης που διαθέτουν, ώστε να επιτύχουν συλλογικά μεγαλύτερη δύναμη εξόρυξης. Διαχωρίζουν τις ανταμοιβές ομοιόμορφα, με βάση την δύναμη εξόρυξης του εξοπλισμού κάθε συμμετέχοντος στο συνεργατικό σχήμα.

πηγή: Jamie Redman- 298/01/2020 – https://news.bitcoin.com/three-high-profile-crypto-networks-will-face-reward-halvings-this-spring/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.