Bitcoin σε Δημοπρασία

Bitcoin αξίας 37 εκατομμυρίων δολαρίων βγάζει σε δημοπρασία η Αμερικανική κυβέρνηση. Πάνω από 4.000 κατασχεμένα Bitcoin θα βγούνε στο σφυρί αυτόν τον μήνα, στην ηλεκτρονική δημοπρασία που διοργανώνει η U.S. Marshals Service (USMS).

H USMS, ένα από τα παλαιότερα αμερικανικά ομοσπονδιακά όργανα επιβολής του νόμου, του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα πλειστηριάσει 4.040 κατασχεθέντα Βitcoin(BTC), αξίας πάνω από 37 εκατομμύρια δολάρια. Η προθεσμία για την εγγραφή όσων θέλουν να συμμετέχουν στην ηλεκτρονική δημοπρασία λήγει στις 12 Φεβρουαρίου.

Αν και το Bitcoin είναι ένα  peer-to-peer ψηφιακό νόμισμα,  που προωθεί ένα ανοιχτό χρηματοπιστωτικό σύστημα όπου μπορεί ο καθένας να συμμετέχει, ο πλειστηριασμός της USMS θέτει έναν όρο. Οι υποψήφιοι πλειοδότες πρέπει να έχουν λογαριασμό σε αμερικανική τράπεζα και με την εγγραφή τους στην δημοπρασία, να καταθέσουν -ως εγγύηση- το ποσό των 200.000 δολαρίων!

Η δημοπρασία θα γίνει στις 18 Φεβρουαρίου, ηλεκτρονικά και θα είναι ανοικτή για προσφορές από τις 8 το πρωί ως τις 2 το μεσημέρι. Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το απόγευμα της ίδιας ημέρας και η USMS θα ειδοποιήσει τους κερδισμένους πλειοδότες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με οδηγίες για το πως να ολοκληρώσουν την συναλλαγή τους. Το ποσό της κατάθεσης των 200.000 δολαρίων θα αφαιρεθεί από τους «νικητές» πλειοδότες, που θα πρέπει να καλύψουν την διαφορά της τιμής αγοράς με τραπεζικό έμβασμα, ως την επόμενη ημέρα. Στους υπόλοιπους συμμετέχοντες θα επιστραφεί η κατάθεση-εγγύηση τους, εντός πέντε ημερών.

Τα 4.040.54069820 BTC που θα πλειστηριαστούν, προέρχονται από κατασχέσεις 56 ομοσπονδιακών ποινικών, αστικών και διοικητικών υποθέσεων. Η τελευταία δημοπρασία Bitcoin της USMS πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 (660BTC), ενώ είχε προηγηθεί τον Ιανουάριο του ίδιου έτους άλλη μια μεγάλη δημοπρασία με πάνω από 3.800 κατασχεθέντα BTC.

Τον Ιούνιο του 2014 ο δισεκατομμυριούχος θρυλικός επενδυτής Tim Draper, αγόρασε σχεδόν 30.000 Bitcoin για περίπου 19 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία της USMS, που είχε βγάλει προς πώληση τα κατασχεθέντα BTC από την -ανενεργή πλέον- online «μαύρη» αγορά Silk Road. Πλειστηριασμούς για Bitcoin που κατασχέθηκαν, έχουν πραγματοποιήσει κυβερνήσεις σε αρκετές χώρες εκτός των ΗΠΑ, όπως η Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά και η Νότια Κορέα.

Πηγή: https://dailyhodl.com/2020/02/03/37000000-in-bitcoin-btc-for-sale-by-us-government-registration-for-online-auction-begins/?fbclid=IwAR0IvzAtm_XVZqZ41c1AaJKP7rMt0HpOV-RalAuXbevMMS1C83ZIA7kTIpc


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.