Οι crypto επιχειρήσεις υιοθετούν προϊόντα παρόμοια των τραπεζών (αλλά καλύτερα) για να επιτύχουν ανάπτυξη

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Deribit, δημοσίευσε πρόσφατα μια ανάλυση που εξηγεί ότι οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων έχουν μπει στην κούρσα να υιοθετήσουν και να προσφέρουν χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, γνωστές από την παραδοσιακή τραπεζική αγορά.

Η ανάλυση επισημαίνει ότι όλες οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτηρίων, θα προσφέρουν σύντομα λογαριασμούς χρηστών στους πελάτες τους, οικονομικά αποδοτικούς τρόπους εκτέλεσης συναλλαγών και φορολογικές υπηρεσίες. Επίσης εξηγεί, γιατί αυτά τα προϊόντα, μαζί με κάποια άλλα, θα αποτελέσουν μια τυπική προσφορά για τα ανταλλακτήρια στα επόμενα 2 χρόνια.

Η υιοθέτηση είναι σε καλό δρόμο

Η κρύπτο κοινότητα βλέπει ήδη μια σειρά από εταιρείες που υιοθετούν τα προϊόντα που προσφέρουν τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Η μόνη διαφορά είναι ότι πολλές από αυτές τις εταιρείες καθιστούν αυτά τα χαρακτηριστικά πιο ελκυστικά στους πελάτες τους, με τρόπους που οι τράπεζες δεν μπορούν ή δεν θα έκαναν ποτέ…

Η πλατφόρμα δανεισμού κρυπτονομισμάτων Celsius, για παράδειγμα, άρχισε πρόσφατα να προσφέρει στους χρήστες εκτός ΗΠΑ και Ιαπωνίας, έως και 8,1% επιτόκιο στις καταθέσεις bitcoin.
Ενώ η πλειοψηφία των παραδοσιακών τραπεζών έχουν λογαριασμούς ταμιευτηρίου και πιστωτικά προγράμματα που επιτρέπουν στους επενδυτές να κερδίζουν από τους τόκους, οι περισσότερες προσφέρουν πολύ χαμηλότερα επιτόκια από ό,τι προσφέρει η Celsius.
Σύμφωνα με τον CEO της Celsius, Alex Mashinsky, έχει γίνει δύσκολο να επιτύχουμε κέρδη από τα κρυπτονομίσματα σήμερα, λόγω της αύξησης των πλατφορμών δανεισμού κρυπτονομισμάτων. Ως εκ τούτου, επιχειρεί να αυξήσει τις αποδόσεις των επενδυτών, με υψηλότερα επιτόκια που καταβάλλονται στο CEL token της Celsius.

Ο Mashinsky είπε στην Cointelegraph: Για να αυξήσουμε την απόδοση, θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό από το να πληρώνουμε bitcoin στο bitcoin, έτσι αποφασίσαμε να πληρώσουμε στο CEL, το δικό μας token. Έχουμε επίσης ένα πιστωτικό πρόγραμμα με διαφορετικά επίπεδα, για να δείξουμε πόσο τόκο θα λάβουν οι χρήστες. Βασικά, πείθουμε τους ανθρώπους να ενταχθούν στον Celsius, πληρώνοντας τους περισσότερο.

Όπως οι παραδοσιακές τράπεζες, το Celsius θα προσφέρει επίσης τόκο για τις καταθέσεις κρυπτονομισμάτων, όπως ακριβώς οι παρόμοιες εταιρείες Nexo και DeFiprime. Μια άλλη startup εταιρεία Crypto-δανεισμού, η BlockFi, ανακοίνωσε επίσης πρόσφατα, ότι οι χρήστες μπορούν να κερδίσουν τόκο σε συνδυασμό με δάνειο που εξασφαλίζονται από κρύπτο καταθέσεις. Η αρχική ετήσια απόδοση της BlockFi για τα περιουσιακά στοιχεία θα είναι 8,6% για το stablecoin USDC της Coinbase και 3,78% για το litecoin.

Ο ιδρυτής της TechCrunch και του hedge fund Arrington XRP Capital, ο Michael Arrington, επισήμανε ότι τα υψηλότερα επιτόκια, οδηγούν ήδη στην υιοθέτηση (των κρύπτο).
Ο Arrington βλέπει μεγάλες δυνατότητες για τις εταιρείες κρυπτονομισμάτων, καθώς ολόκληρος ο κλάδος εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 4,7 δισ. Δολάρια.
Ο ίδιος δήλωσε: Παρακολουθήστε προσεκτικά τις εταιρείες crypto δανεισμού που αντιμετωπίζουν ταχεία ανάπτυξη, με συναρπαστικά επιτόκια κέρδους και δάνεια χαμηλού κόστους, για τα κρυπτονομίσματα και τα ψηφιακά δολάρια, γνωστά και ως stablecoins. Βλέπουμε αναπτυξιακή τροχιά στον τομέα, που θυμίζει μερικές από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες fintech, όπως οι πρώτες μέρες του PayPal.

Παρόλο που τα παραπάνω ποσοστά αυτά (επιτοκίων κέρδους και δανεισμού) είναι πολύ καλύτερα από τα αντίστοιχα προσφερόμενα από τις παραδοσιακές τράπεζες, οι πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων συνήθως παρέχουν μόνο εξασφαλισμένα δάνεια.
Σύμφωνα με το Credit Karma, τα εξασφαλισμένα δάνεια γενικά είναι επικίνδυνα, λόγω των μικρότερων περιόδων αποπληρωμής και της πιθανότητας απώλειας της εξασφάλισης, εάν το δάνειο δεν επιστραφεί όπως έχει συμφωνηθεί.

Οι Crypto εταιρείες ξεφορτώνονται τα τέλη συναλλαγών

Μια άλλη σημαντική καινοτομία που έχει γίνει από τις εταιρίες κρυπτονομισμάτων, είναι η κατάργηση των τελών συναλλαγής, τα οποία επικρίνονται γενικώς ως υπερβολικά.
Οι παραδοσιακές τράπεζες είναι επίσης γνωστές για το φόρτωμα των πελατών τους με διάφορες δαπανηρές χρεώσεις. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του MyBankTracker, ο μέσος όρος του τέλους ελέγχου του λογαριασμού, ανά μήνα, στις μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες, είναι 9,60 δολάρια.

Στις 28 Ιανουαρίου, η πλατφόρμα ψηφιακών νομισμάτων, Uphold, εισήγαγε τα μηδενικά τέλη συναλλαγών για 30 κρυπτονομίσματα, αλλά μόνο για τις συναλλαγές μέσω των εφαρμογών για κινητά iOS και Android. Σύμφωνα με τον Thieriot, Διευθύνοντα Σύμβουλο της UPold, η αφαίρεση των τελών θα εξασφαλίσει προσιτή πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα για εκατομμύρια επενδυτές λιανικής.
Το Bloomberg ανέφερε επίσης πρόσφατα, ότι η διαπραγμάτευση με μηδενικό τέλος, έρχεται στα κρυπτονομίσματα, όπως συμβαίνει με τη διαπραγμάτευση στα παραδοσιακά χρηματιστήρια σε σχέση με τις συναλλαγές σε πλατφόρμες διαπραγμάτευσης στο διαδίκτυο. Ωστόσο, χωρίς τα τέλη συναλλαγών, οι εταιρείες κρυπτονομισμάτων πιθανότατα θα κερδίζουν μικρότερα έσοδα. Ο Thieriot είναι σίγουρος όμως, ότι αυτό το μοντέλο θα είναι ευεργετικό συνολικά.

Οι κρύπτο εταιρείες στοχεύουν στη μαζική υιοθέτηση, αλλά θα βοηθήσουν όλα αυτά;

Ενώ τα υψηλά επιτόκια και τα μηδενικά τέλη συναλλαγών, μαζί με ορισμένα άλλα χαρακτηριστικά, αποσκοπούν στην προώθηση της υιοθέτησης των κρυπτονομισμάτων από το ευρύ κοινό, ο σκεπτικισμός παραμένει.
Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, με τίτλο Cryptocurrencies and the Future of Money (μετ. Τα κρυπτονομίσματα και το μέλλον του χρήματος), που δημοσιεύθηκε από το Κέντρο για τη Διακυβέρνηση της Αλλαγής, του Πανεπιστημίου IE, τα υπάρχοντα κρυπτονομίσματα δεν πέτυχαν τους στόχους που οραματίστηκαν οι δημιουργοί τους και γενικά δεν θεωρούνται χρήματα.

Συγκεκριμένα αναφέρει: Αν και οι καινοτομίες καθιστούν τα ψηφιακά νομίσματα πιο ρεαλιστικά υποψήφια για να αντικαταστήσουν τα παραδοσιακά χρήματα και να δημιουργήσουν οφέλη για τους χρήστες σε μεγάλους όγκους συναλλαγών, η έρευνά μας δείχνει, ότι τα κρυπτονομίσματα εξακολουθούν να έχουν πολύ δρόμο για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν, πόσο μάλλον να ξεπεράσουν, παραδοσιακές μορφές χρημάτων, που υποστηρίζονται από κεντρικές και εμπορικές τράπεζες.

Ο Arrington ικετεύει για διαφοροποίηση: Λιγότεροι άνθρωποι πιστεύουν σε αυτό το επιχείρημα. Δραστηριότητες όπως η διαπραγμάτευση και οι συναλλαγές με μηδενικά τέλη και τα υψηλά επιτόκια καταθέσεων, οδηγούν ήδη στην ευρύτερη υιοθέτηση.

Πηγή:Rachel Wolfson – 04/02/2020 – https://cointelegraph.com/news/crypto-companies-adopt-features-similar-to-banks-only-better-to-drive-growth


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.