ΗΠΑ: το Υπ. Παιδείας διερευνά δυνατότητες εφαρμογών της τεχνολογίας blockchain

Το Αμερικανικό Συμβούλιο για την Εκπαίδευση (ACE) ανακοίνωσε χθες ότι έλαβε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας, για να υποστηρίξει μια «φιλόδοξη πρωτοβουλία» που θα διερευνήσει τις δυνατότητες της blockchain να γεφυρώσει τις διαφορές και τις ανισότητες στον τομέα της εκπαίδευσης, σε επίπεδο χώρας.
Με τίτλο «Πρωτοβουλία Blockchain για την Εκπαίδευση», το έργο θα διεξαγάγει έρευνα για τον εντοπισμό και την αξιολόγηση του τρόπου με τον οποίο μπορεί να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη τεχνολογία, για τη βελτίωση της διακίνησης των δεδομένων μεταξύ των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των εργοδοτών.
Η πρωτοβουλία αποσκοπεί να παρέχει στους μαθητές αυξημένο έλεγχο στα ακαδημαϊκά τους αρχεία και, συνεπώς, να τους δώσει τη δυνατότητα να μετουσιώσουν τα εκπαιδευτικά τους προσόντα σε ευκαιρίες σταδιοδρομίας.

«Αυτή η δουλειά … αφορά την υποστήριξη της απρόσκοπτης μετάβασης μεταξύ της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του εργατικού δυναμικού», δήλωσε ο Ted Mitchell, πρόεδρος του ACE, προσθέτοντας «..η πρωτοβουλία θα διερευνήσει πώς αυτή η αναδυόμενη τεχνολογία, μπορεί να διασπάσει τα εμπόδια, για εκείνους που αναζητούν ευκαιρίες για να ξεκλειδώσουν πλήρως τη μάθηση και τα επιτεύγματά τους»

Μια οργανωτική επιτροπή, που αποτελείται από εμπειρογνώμονες στον τομέα της εκπαίδευσης και της τεχνολογίας, δημιουργήθηκε για να επιβλέπει το έργο.
Η επιτροπή θα είναι υπεύθυνη για την βαθμολόγηση και την επιλογή των πιλοτικών σχεδίων που θα λαμβάνουν χρηματοδότηση, βάσει μίας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα δημοσιευτεί εντός του έτους.

Τα μέλη περιλαμβάνουν ηγετικά στελέχη από ιδρύματα όπως το Consortium for School Networking, το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Γεωργίας, το Πανεπιστήμιο Stanford, την Ένωση δημόσιων σχολείων, το Πανεπιστήμιο Elon, το Dallas County Community College, το Πανεπιστήμιο Southern New Hampshire, το OpenWorks Group, το JetBlue Technology Ventures και το Walmart.org.

Η πρωτοβουλία θα καθοδηγείται από τον επικεφαλής αξιωματούχο του τομέα μάθησης και καινοτομίας του ACE, τον Louis Soares, ο οποίος δήλωσε: Το Blockchain έχει τεράστιες δυνατότητες για καλύτερη διασύνδεση της μάθησης σε διάφορα περιβάλλοντα και την ενίσχυση της κινητικότητας εφόσον θα βοηθά τους μαθητές να επιτύχουν τους στόχους τους, τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και, αργότερα, την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Το ACE είναι ενθουσιασμένο που θα ηγηθεί αυτού του έργου και θα εξασφαλίσει ότι η γνώση από αυτό, θα είναι προσβάσιμη από όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Το υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ εξέφρασε εδώ και καιρό το ενδιαφέρον του να φέρει σε επαφή τα ενδιαφερόμενα μέρη και τους τεχνικούς εμπειρογνώμονες, για να διερευνήσει καλύτερα τα οφέλη που μπορεί να έχει η blockchain στον τομέα της εκπαίδευσης.
Η ομοσπονδιακή Υπηρεσία βλέπει επίσης τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain στο σχεδιασμό νέων μεθόδων καταγραφής και ανταλλαγής δεξιοτήτων και προσόντων.
Αυτό περιλαμβάνει τα πιστοποιητικά ενδοεπιχειρησιακής κατάρτισης, τα οποία αποτελούν μια βιομηχανία ύψους 87 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη χώρα και τα διπλώματα που έχουν αποκτηθεί, από κάποιον από τους 738.000 ιδιωτικούς φορείς πιστοποίησης προσόντων στις ΗΠΑ.

Ανεξάρτητα με το πού εκπαιδεύονται οι μαθητές, αυτή η πρωτοβουλία blockchain, μπορεί να τους βοηθήσει να αποκτήσουν την κυριότητα των αρχείων τους. «Η ικανότητα απόδειξης των δεξιοτήτων και των γνώσεων είναι το κλειδί για την μετουσίωση της εκπαίδευσης σε επαγγελματικές ευκαιρίες», δήλωσε ο Jim Blew, βοηθός γραμματέας του τμήματος σχεδιασμού, αξιολόγησης και χάραξης πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας. «Το ACE θα αποτελέσει ισχυρό εταίρο, για την προώθηση της κατανόησης των δυνατοτήτων του blockchain και για να εξασφαλίσει ίσες ευκαιρίες στο τοπίο του εργατικού δυναμικού», πρόσθεσε.

Το πρώτο καθήκον στην ατζέντα της Πρωτοβουλίας, είναι η παραγωγή ενός ερευνητικού εγγράφου, που επαναξιολογεί την τρέχουσα εφαρμογή του blockchain στην εκπαίδευση.
Θα αξιολογήσει περαιτέρω το δυναμικό της τεχνολογίας, για την προώθηση της ισότητας στην εκπαίδευση και την εξέλιξη του εργατικού δυναμικού, καθώς και τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που συνδέονται με αυτό.

Βάσει αυτής της έκθεσης, το ACE θα συνεργαστεί με το President’s Forum (επιτροπή του Προέδρου) για την καθιέρωση μιας διαδικασίας και των αντίστοιχων κριτηρίων για την δημοσίευση του Διαγωνισμού, μέσω του οποίου θα εγκριθούν τα προς χρηματοδότηση και υλοποίηση πιλοτικά σχέδια, εντός του 2020.

Πηγή:Mahima Duggal – 07/02/2020 – https://www.cryptonewsz.com/us-department-of-education-ace-to-explore-blockchain-solutions/58211/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.