Brave, βραβείο προστασίας ιδιωτικότητας

Ως το καλύτερο προϊόν του 2019 -με γνώμονα την προστασία της ιδιωτικής ζωής- ψηφίστηκε το επαναστατικό πρόγραμμα περιήγησης Brave και έλαβε το βραβείο Golden Kitty του Product Hunt.

To  Product Hunt είναι ένας ιστότοπος που δημιουργήθηκε το 2013 και επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται και να ανακαλύπτουν νέα προϊόντα. Κάθε χρόνο διοργανώνει τα βραβεία Colden Kitty, με ανοικτή ψηφοφορία των χρηστών του, για τα καλύτερα προϊόντα της χρονιάς που πέρασε, σε 23 κατηγορίες.

Φέτος οι ψηφοφόροι έδειξαν ότι επικεντρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων.  Σχεδόν όλα τα προϊόντα που έλαβαν το βραβείο,  από τις αυτόματες εφαρμογές επένδυσης, τα εργαλεία απομακρυσμένης συνεργασίας, ως τα έξυπνα οικιακά προϊόντα, υπογράμμισαν την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Το Brave 1.0 από τη στιγμή που κυκλοφόρησε εκτός από τις πολύ θετικές κριτικές από τον Τύπο, φάνηκε ότι κέρδισε και τους καταναλωτές, αυξάνοντας πολύ γρήγορα τον αριθμό των χρηστών του. Από 8,7 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως -ως τον Οκτώβριο- έφτασε στους 10,4 εκατομμύρια στα τέλη Νοεμβρίου, αύξηση 19% μέσα σε τρεις εβδομάδες! Σε σύγκριση με πέρσι, η Brave κατάφερε να διπλασιάσει τους μηνιαίους ενεργούς χρήστες και να τριπλασιάσει τους καθημερινούς, ανεβάζοντας τον αριθμό τους σε 3.3 εκατομμύρια.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα περιήγησης πραγματικά γενναίο (brave), αφού τολμά καινοτομίες που αλλάζουν τον τρόπο σκέψης και την λειτουργία του διαδικτύου. Στα ιδρυτικά του μέλη συγκαταλέγονται ο Brendan Eich (Mozzila, Java script) και ο Brian R. Bondy (Firefox for Windows, Robobak). Με open source λογισμικό, βασισμένο στην τεχνολογία blockchain, υπόσχεται ασφάλεια, σεβασμό στην ιδιωτικότητα, αλλά και μεγαλύτερη ταχύτητα (3-6 φορές) από τους υπάρχοντες web browsers.

Το Brave προσφέρει στους χρήστες του, Shields (ασπίδες προστασίας) και Rewards (επιβραβεύσεις ή ανταμοιβές). Η δυνατότητα που δίνει στους χρήστες του -ως open source λειτουργικό- να εξετάσουν, να επεξεργαστούν, ακόμη και να αλλάξουν τον αρχικό κώδικα αλλά και οι επιλογές να μπλοκάρουν τις διαφημίσεις, τα cookies και γενικά να προφυλάξουν τα προσωπικά τους δεδομένα, κάνει το Brave μια δημοφιλή πλατφόρμα για όσους αγαπούν την καινοτομία αλλά εκτιμούν και την ασφάλεια και την προστασία της ιδιωτικότητάς τους.

Πηγή: https://cryptoslate.com/brave-browser-voted-the-best-privacy-focused-product-of-2019/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.