Η εμφάνιση του Ethereum 2.0 θα γίνει τον Ιούλιο του 2020, σύμφωνα με τους, κατά 95% σίγουρους, developers!

Η επόμενη αναβάθμιση του συνολικού συστήματος του Ethereum, το Eth 2.0, δεν θα ξεκινήσει το 2ο τρίμηνο του 2020, όπως είχε προγραμματιστεί (σ.τ.μ. μετά την τελευταία αναβολή), αλλά οι προγραμματιστές εξακολουθούν να είναι βέβαιοι ότι οι αρχικές παράμετροι του δικτύου, θα αναπτυχθούν εντός του 2020. Σιγουριά για το αποτέλεσμα αλλά ακόμα μία αναβολή…

Σε μια συγκεκριμένη συζήτηση στο Reddit , που πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου, η ομάδα του Eth 2.0 έκανε αρκετές διευκρινίσεις. Η ομάδα δήλωσε ότι το δίκτυο δεν θα ξεκινήσει μέχρις ότου τρεις πελάτες μπορούν να τρέξουν συνεχώς τα testnets για τουλάχιστον οκτώ εβδομάδες. Συμμετέχοντες στην AMA (Ask Me Anything) ομάδα ήταν οι ερευνητές του Eth 2.0, Danny Ryan και Justin Drake, μαζί με τον συνιδρυτή του Ethereum τον Vitalik Buterin. Drake έγραψε: Είμαι 95% σίγουρος ότι θα ξεκινήσουμε μέσα στο 2020.

Από τις περιγραφές, το Ethereum 2.0 εμφανίζεται ως η επόμενη επανάληψη της κορυφαίας παγκοσμίως blockchain στα smart-contract. Οι αναλύσεις και οι αναφορές προϊδεάζουν ότι θα επιφέρει υψηλότερη απόδοση συναλλαγών, σε συνδυασμό με ένα νέο μοντέλο ασφάλειας, που λειτουργεί υπό την μέθοδο PoS.
Το Eth 2.0, συχνά αποκαλούμενο Serenity, βρίσκεται στο δοκιμαστικό σωλήνα σχεδόν από την πρώτη κυκλοφορία του Ethereum, το 2015. Εντούτοις, αποδείχθηκε πολύ αργό στην απογείωση του, λόγω της εξαιρετικά τεχνικής φύσης της όλης προσπάθειας.

Προηγουμένως, το λανσάρισμα του Eth 2.0 είχε προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2020 και στη συνέχεια μετατέθηκε σιωπηλά σε μια νέα ημερομηνία, στο 2ο τρίμηνο του 2020. Τώρα, οι προγραμματιστές εξετάζουν την πέμπτη επέτειο από τη γέννηση του δικτύου, στις 30 Ιουλίου 2020, ως ημερομηνία εκκίνησης του έργου.
Ο Ryan δήλωσε: Η φάση 0 θα ξεκινήσει ασφαλώς το 2020. Οι έλεγχοι διενεργούνται και τα testnets γίνονται ισχυρότερα κάθε εβδομάδα. Δεν θεωρώ ρεαλιστικό σενάριο όποιο δεν τοποθετεί τη φάση 0 μέσα στο 2020.

ΦΑΣΗ 0

Οι Buterin και Ryan εξέφρασαν την πεποίθησή τους ότι το Eth 2.0 θα μπορούσε να αναπτύξει την Beacon Chain, στην Phase 0. Η Beacon Chain λειτουργεί ως γενικός διευθυντής του συστήματος PoS Eth 2.0, σε δύο μόνο σταθερούς πελάτες.
Ωστόσο, οι άλλοι ερευνητές της Eth 2.0, επιλέγουν μια πιο συντηρητική προσέγγιση στο θέμα αυτό. Κατά τη διάρκεια του ξεκινήματος του Ethereum, το 2015, ο πελάτης Parity ξεκίνησε μετά από τον πελάτη Geth. Αυτό το ξεκίνημα, προκάλεσε την εκτροπή της επικύρωσης προς τον πελάτη Geth, με μια απόκλιση 80-20. Ο Drake σχολίασε: Η Parity δεν κατάφερε ποτέ να καλύψει τη διαφορά με τη Geth.

Η φάση 0 και η φάση 1, είναι αντίστοιχα κατά 99% και 90% πλήρεις, ανεξάρτητα από την ημερομηνία έναρξης. Η φάση 1 έχει προγραμματιστεί να συνδέσει τους κατόχους ETH, που έχουν κάνει staked τα νομίσματά τους στην Beacon Chain. Ως εκ τούτου, θα ενταχθεί κάπως πλευρικά στη ραχοκοκαλιά του νέου δικτύου.
Όλα τα δοκιμαστικά εκ μέρους τρίτων και οι έλεγχοι, παραμένουν ένα εξαιρετικό έργο, σύμφωνα με τον ερευνητή του Eth 2.0, Diederik Loerakker. Το πιο αξιοσημείωτο testnet είναι ο πελάτης lite, ικανός να τρέχει σε ένα smartphone Android, που δοκιμάστηκε από την εταιρεία ανάπτυξης Ethereum Nimbus, στις 4 Φεβρουαρίου.

Ξεκαθάρισμα την άνοιξη

Στους προσεχείς μήνες θα παρουσιαστεί μια σημαντική ενημέρωση για τους κατόχους νομισμάτων Ethereum, που επιδιώκουν να συμμετάσχουν στην εκκίνηση του Eth 2.0: η σύναψη συμβάσεων staking.
Οι κάτοχοι νομισμάτων Ethereum θα παίρνουν ανταμοιβές για τη δέσμευση τους να επικυρώσουν και να προστατεύσουν το δίκτυο PoS. Το Eth 2.0 θα χρειαστεί από κάποιον κάτοχο, 32 ETH για να συμμετάσχει ως επικυρωτής.
Οι συμβάσεις για την απόκτηση του Ether είναι επί του παρόντος υπό έλεγχο, με την ανακοίνωση τους προγραμματισμένη για την άνοιξη, σε μια μεγάλη εκδήλωση του Ethereum, σύμφωνα με τον Ryan.
Σε αυτό το πλαίσιο, ένας ερευνητής είπε ότι μέχρι και το 10% των Ether θα μπορούσε να τεθεί σε stake στο Eth 2.0. Το Ethereum έχει ώρα μία κεφαλαιοποίηση της τάξης των 23 δισ. δολαρίων.

Τώρα, η ομάδα του Eth 2.0 συνεχίζει να καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα συσκευάσει το τρέχον δίκτυο του Ethereum, ενός δικτύου PoW (Poof-of-Work), για τη μετάβαση στο στο Eth 2.0. Πηγαίνοντας με το όνομα Eth 1.5, έχουν προταθεί δύο επιλογές: η συγχώνευση του Eth 1.x με την Beacon Chain του Eth 2.0 ή «μετάβαση» του Eth 1.x σε «απροστάτευτους πελάτες» όπως αναλύει σε ένα άρθρο του στο Blog του, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Buterin.
Ως εκ τούτου, η σημερινή blockchain του Ethereum, που θα εγγυάται την εγκυρότητά παλιών συναλλαγών της PoW περιόδου ή το Eth 1.x, μπορούν να λειτουργήσουν εντός του Eth 2.0, μέσω διαλειτουργικών γεφυρών, μέχρι να κατασκευαστεί ολόκληρη η νέα blockchain.

Σύμφωνα με τον Buterin, η προηγούμενη επιλογή φαίνεται να είναι «όπου φυσάει ο άνεμος». Όμως, εξακολουθούν να υπάρχουν σημαντικά εμπόδια που ανακύπτουν, συμπεριλαμβανομένης της «τεχνικής βιωσιμότητας» των «απροστάτευτων πελατών», μαζί με τα «μεγέθη σε megabyte των blocks, κάθε 13 δευτερόλεπτα, που θα συνεπαγόταν».

Πηγή: Wanguba Muriuki – 07/02/2020 https://www.coinspeaker.com/developers-ethereum-2-launch/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.