Τα 5 κορυφαία Crypto της προηγούμενης εβδομάδας: XTZ, BNB, BSV, ETH, LINK

To Bitcoin συνέχισε τη φετινή δυναμική του πορεία, με μια κίνηση πάνω από το ψυχολογικό όριο των 10.000 δολαρίων. Το θετικό αίσθημα του Bitcoin, οδηγεί τον χώρο των κρυπτονομισμάτων επίσης σε ανοδική πορεία. Το 2020, τα περισσότερα μεγάλα altcoins ξεπέρασαν σε απόδοση το Bitcoin, γεγονός που δείχνει ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών αυξήθηκε για άλλη μια φορά.

Ωστόσο, το επίκεντρο της βιομηχανίας των κρυπτονομισμάτων, παραμένει το επικείμενο halving του Bitcoin. Η Coinbase πιστεύει ότι η μείωση του ρυθμού προσφοράς, θα ενισχύσει περαιτέρω τη θέση του Bitcoin ως ψηφιακός χρυσός και ότι αυτό θα λειτουργήσει ως αντίπαλος του χρυσού στην ψηφιακή εποχή.
Ο Αμερικανός πάροχος επενδυτικών δεδομένων, η Weiss Ratings, έχει επίσης αναβαθμίσει τη βαθμολογία του για το Bitcoin σε A-, λόγω «της βελτίωσης των θεμελιωδών στοιχείων και της θετικής δράσης των τιμών πριν από το επόμενο halving«.

Εβδομαδιαία επισκόπηση της αγοράς Crypto. Πηγή: Coin360

Ο συνιδρυτής και εταίρος της Morgan Creek Digital, ο Anthony Pompliano, πιστεύει ότι το Bitcoin ξεκίνησε το ταξίδι του προς τον στόχο της αξίας των 100.000 δολαρίων, μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη του 2021.
Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της BitMEX, ο Arthur Hayes, είναι επίσης υποστηρικτής της ανοδικής πορείας, αλλά ζητάει μετρήσιμα μεγέθη. Σε ένα tweet του, είπε: Η αργή και σταθερή (πορεία) κερδίζει τον αγώνα. Ας πάρουμε τη σκάλα μέχρι #bitcoin φτάσει τα $20k.

Με φωνές περί ξέφρενης ανοδικής πορείας να ακούγονται από παντού, μπορεί η τεχνική ανάλυση να μας βοηθήσει να αποκτήσουμε ρεαλιστική άποψη; Ας συμβουλευτούμε τα διαγράμματα.

XTZ/USD

Το Tezos (XTZ) είναι ο κορυφαίος του χορού αυτής της εβδομάδας, με ένα ράλι άνω του 40%. Το altcoin έχει συνολικά πιάσει μία υπεραπόδοση μέσα στο 2020, καθώς έχει συγκεντρώσει ένα ποσοστό αύξησης περίπου 77%, από έτος σε έτος. Μπορεί να αξιοποιήσει τη δυναμική του; Ας δούμε το γράφημά του.

Ημερήσιος χάρτης XTZ /USD. Πηγή: Tradingview

Το ζεύγος XTZ / USD, ολοκλήρωσε πρόσφατα την απόδραση από ένα ανοδικό τριγωνικό μοτίβο. που είχε ως αντικειμενικό στόχο την τιμή των 3,35 δολαρίων.
Ωστόσο, προσδοκούμε η ανοδική πορεία να αντιμετωπίσει με επιτυχία την αντίσταση στα 2,50 δολ. και μετά, πάνω από τα 2,90 δολ. Λόγω του απότομου ράλι των τελευταίων δύο εβδομάδων, η RSI εισήλθε στη ζώνη της υπερβολικής αγοράς, γεγονός που δείχνει πιθανή μικρή διόρθωση τις επόμενες ημέρες.
Συνήθως, μετά την έξαρση ενός μοτίβου, φαίνεται ότι η τιμή επανεξετάζει τα επίπεδα- ορόσημα της αξίας της. Στην περίπτωση αυτή, είναι δυνατή η επανεξέταση του ορόσημου των 1,85 δολαρίων.
Εάν αυτή η επανεξέταση κρατηθεί σ’ αυτό το επίπεδο και η τιμή αναπηδήσει εκ νέου πάνω από αυτό, τότε ανοίγει μια ευκαιρία αγοράς χαμηλού κινδύνου.
Η θετική άποψή μας θα ακυρωθεί, εάν σημειώσει σταθεροποίηση ή επιβράδυνση, με αποτέλεσμα τη διατήρηση της τιμής κάτω από τα 1,85 δολάρια.

BNB/USD

Το Binance Coin (BNB), έκανε την είσοδο του στον κατάλογο των κορυφαίων παικτών, μετά από πολύ καιρό. Αρκετά ουσιαστικά γεγονότα αυτή την εβδομάδα, έλαβαν την επιβράβευσή τους από τους αγοραστές.
Η Binance ξεκίνησε τη διαπραγμάτευση συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης για το Zcash (ZEC) και το BNB αυτή την εβδομάδα. Το ανταλλακτήριο επίσης πρόσθεσε, ως υποστηριζόμενο νόμισμα, το ρωσικό ρούβλι, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν τις αγορές τους χρησιμοποιώντας την Visa τραπεζική κάρτα τους.
Η Binance προσέλαβε τον Iskander Malikov, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της TradingView, ως νέο διευθυντή του fiat, για να ενισχύσει τις πύλες fiat-to-crypto. Η αγορά φαίνεται επίσης ενθουσιασμένη για ένα νέο προϊόν, που ονομάζεται Binance Cloud, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες. Μπορούν αυτές οι εξελίξεις να ενισχύσουν τις τιμές; Ας δούμε το γράφημα.

Εβδομαδιαίος χάρτης BNB /USD. Πηγή: Tradingview

Η αιχμηρή ανοδική κίνηση αυτής της εβδομάδας, κλιμακώθηκε πάνω από τα σημεία αντίστασης, στα 18,50 δολ και στα 21,80 δολ. Αυτό δείχνει ότι το ζεύγος BNB/USD εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία.
Η τιμή έφθασε τα 23,5213 δολάρια, η οποία είναι πιθανό να λειτουργήσει ως σκληρό ορόσημο αντίστασης. Αν η τιμή μειωθεί από τα τρέχοντα επίπεδα, αλλά δεν παραχωρήσει πολύ έδαφος, αυξάνεται η πιθανότητα για ένα άλμα πάνω από τα 23,5213 δολ. Ένα ξεπέταγμα πάνω από αυτό το επίπεδο, είναι πιθανό να ξεκινήσει μια νέα ανοδική τάση.
Το πρώτο επίπεδο αντίστασης που βλέπει κανείς προς τα πάνω, είναι τα 32 δολ. Μετά από αυτό, είναι δυνατή η αύξηση της τιμής, πάνω από το ανώτατο επίπεδο όλων των εποχών που έχει πετύχει το νόμισμα.
Ωστόσο, αν η τιμή αντιστρέψει την κατεύθυνση της από τα τρέχοντα επίπεδα και βυθιστεί κάτω από τα 20 δολάρια, το ζεύγος θα μπορούσε να παρατείνει τη διαμονή του στο εύρος τιμών μεταξύ των 18,50 έως και των 23,5213 δολαρίων, για μερικές ακόμα ημέρες.

BSV/USD

Το Bitcoin SV (BSV) ολοκλήρωσε την προγραμματισμένη αναβάθμιση του, με το όνομα Genesis, το οποίο έχει αφαιρέσει το προεπιλεγμένο ανελαστικό όριο για τα μεγέθη των μπλοκ.
Τώρα, εναπόκειται στους κρυπτωρύχους να διαχειριστούν τη συναίνεση του μεγέθους του μπλοκ και της ικανότητας συναλλαγών του δικτύου. Παρόμοια με τον θετικό θόρυβο σχετικά με το επικείμενο halving του Bitcoin, η τιμή του BSV δείχνει επίσης μια θετική κίνηση πριν από το αναμενόμενο halving του Απριλίου.

Ημερήσιος χάρτης BSV/USD. Πηγή: Tradingview

Μετά από δύο εβδομάδες σταθεροποίησης, ξανάγινε προσπάθεια για ανοδική πορεία. Αυτό δείχνει ότι η βουτιά από τα 458.74 δολ. στα 244.34 δολ. δεν τρομάζει τους επενδυτές.
Οι αγοραστές το αγόρασαν στα 255,62 δολ, που ήταν το προηγούμενο υψηλό του. Αν και η τιμή έσπασε πάνω από το σημείο αντίστασης των 337,80 δολ. αυτή την εβδομάδα, οι αγοραστές επιμένουν για να διατηρήσουν τα υψηλότερα επίπεδα.
Αυτό δείχνει ότι ορισμένοι επενδυτές, που έχουν κολλήσει σε υψηλότερα επίπεδα, αποφορτίζουν τις θέσεις τους. Αν η τιμή παραμείνει κάτω από 337,80 δολάρια, το ζεύγος BSV/USD ενδέχεται να παραμείνει στάσιμο για μερικές εβδομάδες.
Ωστόσο, εάν η άνοδος διατηρήσει την τιμή πάνω από τα 337,80 δολ., είναι δυνατή μία πορεία για το ανώτατο όλων των εποχών στα 458,74 δολ. Το RSI παραμένει στη ζώνη υπερβολικής αγοράς, πράγμα που απαιτεί προσοχή.

ETH/USD

Το Ether (ETH) με το ράλι ανόδου κατά 17% τις τελευταίες επτά ημέρες, κατατάχθηκε στην τέταρτη καλύτερη θέση των θετικών επιδόσεων της εβδομάδας που πέρασε.
Σε μια συνεδρία «Ask Me Anything», ο Danny Ryan από το Ίδρυμα Ethereum, δήλωσε ότι αναμένει την εκκίνηση του Ethereum 2.0 – Phase 0, μέχρι τις 30 Ιουλίου 2020 (είναι τα 5α γενέθλια του Ethereum 1.0).
Μπορεί η τιμή να παραμείνει διογκωμένη, ποδηγετώντας τη μετάβαση από το proof of work στο proof of stake; Ας συμβουλευτούμε πάλι τα διαγράμματα για να μάθουμε.

Ημερήσιος χάρτης ETH/USD. Πηγή: Tradingview

Η ανοδική κίνηση στο ζεύγος ETH/USD σημείωσε δυναμική αυτή την εβδομάδα και έσπασε την αντίσταση στα 197,75 δολ. Αναμένεται ΄το επόμενο ορόσημο αντίστασης στα 235,70 δολάρια.
Αν η τιμή υποχωρήσει από αυτό το επίπεδο, μπορεί να παραμείνει στο εύρος μεταξύ 235.70 και 197.75 δολ. για μερικές ημέρες. Ωστόσο, αν η ανοδική πορεία συνεχίσει και η τιμή διατηρηθεί πάνω από τα 235,70 δολ., το ζευγάρι πιθανότατα θα συσπειρωθεί στη ζώνη αντοχής των 318.238 έως 366 δολαρίων, καθώς δεν υπάρχει άλλο σημαντικό εμπόδιο στο ενδιάμεσο.
Όσο η τιμή παραμένει πάνω από τα 197,75 δολ. ευνοεί την ανοδική εξέλιξη. Ένα διάλειμμα κάτω από αυτό το επίπεδο, θα μετατρέψει την προοπτική της τάσης σε καθοδική.

LINK/USD

Το Chainlink (LINK) ολοκληρώνει τον κατάλογο με τα 5 κορυφαία σε απόδοση κρυπτονομίσματα της προηγούμενης εβδομάδας, με άνοδο περίπου 15% τις τελευταίες επτά ημέρες. Για να δούμε αν το διάγραμμα της ανάλυσης προβλέπει περαιτέρω άνοδο.

Ημερήσιος χάρτης LINK/USD. Πηγή: Tradingview

Το ζεύγος LINK/USD, ξέφυγε από τα όρια της μεγάλης περιοχής μέσα στην οποία είχε κολλήσει τους τελευταίους μήνες. Αυτό δείχνει ότι οι αγοραστές προηγούνται των πωλητών και μάλιστα συνεχίζουν να αγοράζουν, σε υψηλότερα επίπεδα.
Ο στόχος για την απόδραση από την περιοχή που είχε κολλήσει, είναι η τιμή των 4,5 δολ., η οποία είναι λίγο κάτω από το ιστορικό υψηλό του νομίσματος, στα 4,5826 δολάρια.
Προβλέπονται καθοδικές πιέσεις στη συνέχεια. Η πρόβλεψη για ανοδική πορεία, που δείχνει το διάγραμμα, θα ακυρωθεί αν οι καθοδικές πιέσεις οδηγήσουν την τιμή κάτω από τα 3 δολ. Σε μια τέτοια περίπτωση, το ζεύγος μπορεί να εισέλθει σε περίοδο σταθεροποίησης για μερικές ακόμη εβδομάδες.

Πηγή: Rakesh Upadhyay – 09/02/2020- https://cointelegraph.com/news/top-5-cryptos-this-week-feb-9-xtz-bnb-bsv-eth-link


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.