Πρόθεση, από 40 Γερμανικές τράπεζες, να προσφέρουν υπηρεσίες κρύπτο

Περισσότερα από 40 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στη Γερμανία, φέρεται να εκδήλωσαν στην οικονομική ρυθμιστική Αρχή της χώρας, τη BaFin, το ενδιαφέρον τους να προσφέρουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων, υπό το νέο γερμανικό δίκαιο.
Το News.Bitcoin.com απευθύνθηκε στη BaFin για περισσότερες πληροφορίες. Ο νόμος, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή στις αρχές του τρέχοντος έτους, επιτρέπει στις τράπεζες να προσφέρουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων, αφού λάβουν τη σχετική άδεια από την BaFin.

Υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από 40 χρηματοοικονομικά ιδρύματα

Η BaFin έχει λάβει περισσότερες από 40 «εκδηλώσεις ενδιαφέροντος» από τράπεζες, για την έγκριση λειτουργίας μιας επιχείρησης κρυπτονομισμάτων στο μέλλον, ανέφερε η γερμανική έκδοση Handelsblatt τη Δευτέρα.
Το News.Bitcoin.com απευθύνθηκε στη BaFin για περισσότερες λεπτομέρειες. Ένας εκπρόσωπος της ρυθμιστικής Αρχής, διευκρίνισε ότι οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος δεν αποτελούν αιτήσεις για άδεια. Εξήγησε ότι ακόμη και πριν τεθεί σε ισχύ ο νέος νόμος, η BaFin είχε ζητήσει από εταιρείες που ήδη παρέχουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων και, συνεπώς, υπόκεινται στην υποχρεωτική εξουσιοδότηση της BaFin, να υποβάλλουν άτυπες και μη δεσμευτικές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος.
Ο εκπρόσωπος, ωστόσο, δεν σχολίασε τον αριθμό των τραπεζών που υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος.

40 Banks in Germany Declare Intent to Offer Crypto Services Under New Law

Ο νέος νόμος για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που τέθηκε σε ισχύ στις αρχές του έτους, επιτρέπει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να προσφέρουν στους πελάτες τους κρυπτονομίσματα, παράλληλα με τα παραδοσιακά επενδυτικά προϊόντα, όπως οι μετοχές και τα ομόλογα.

Η BaFin εξήγησε ότι οι εταιρείες δεν θα λάβουν άμεση βεβαίωση παραλαβής ή αξιολόγησης των στοιχείων που υποβλήθηκαν στην εκδήλωση ενδιαφέροντος.
Αυτή η εθελοντική ενέργεια, δεν αντικαθιστά την επίσημη κοινοποίηση της πρόθεσης, σύμφωνα με το εδάφιο 64ια του KWG, σημειώνει ο ρυθμιστικός φορέας, προσθέτοντας: Ο νόμος για την εφαρμογή της τροποποίησης της τέταρτης οδηγίας της ΕΕ, για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες … τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2020 … Αυτές οι εταιρείες υπόκεινται συνεπώς στο νόμο περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες από την 01.01.2020, ανεξάρτητα από το χρόνο υποβολής της κοινοποίησης πρόθεσης.

Solarisbank

Ένα από τα πρώτα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που προσφέρουν υπηρεσίες κρυπτονομισμάτων, είναι η Solarisbank στο Βερολίνο. Η τράπεζα ξεκίνησε μια θυγατρική εταιρεία, τη Solaris Digital Assets, τον περασμένο Δεκέμβριο, για να διευθύνει την υιοθέτηση υπηρεσιών ψηφιακών νομισμάτων.
«Ως θυγατρική της Solarisbank AG, η Solaris Digital Assets, σχεδιάζει να εκπληρώσει τις ρυθμιστικές απαιτήσεις της γερμανικής αγοράς και να διασφαλίσει την συμβατή αποθήκευση των ψηφιακών στοιχείων, ώστε οι εταίροι να μην χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση για άδεια«, δήλωσε η εταιρεία ,την εποχή ίδρυσης της θυγατρικής.
Σε περίπτωση αποδοχής της αίτησης για άδεια υπηρεσιών παρακαταθήκης από την BaFin, η τράπεζα σκοπεύει να αποθηκεύσει bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα για λογαριασμό των πελατών της, μετέδωσε η Handelsblatt.

Η Solarisbank διαθέτει πλήρη τραπεζική άδεια και παρέχει υπηρεσίες σε πολλές γερμανικές εταιρίες fintech. «Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία θα αλλάξουν θεμελιωδώς τη χρηματοπιστωτική αγορά», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ο Michael Offermann, Διευθύνων Σύμβουλος για δραστηριότητες κρυπτονομισμάτων στην Solarisbank. «Μόλις γίνει πιο εύκολο να αγοραστεί και να αποθηκευτεί το bitcoin … αναμένουμε ισχυρή ανάπτυξη.»

Συμπλήρωσε επίσης: Έχουμε ασχοληθεί εντατικά με το θέμα της ασφαλούς αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων επί ενάμιση χρόνο … Ο νέος κανονισμός, στο νέο νόμο περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, είναι μια καλή στιγμή για να περάσουμε στην πράξη. Εξάλλου, δεν είμαστε ερευνητικό ίδρυμα, αλλά εμπορική τράπεζα.

Πηγή:Kevin Helms – 11/02/2020 – https://news.bitcoin.com/banks-germany-crypto/?utm_source=OneSignal%20Push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push%20Notifications


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.