Ο Trump βλέπει τα crypto ως απειλή & προτείνει παρεμβάσεις στο νέο προϋπολογισμό

Ο Λευκός Οίκος δημοσίευσε τη Δευτέρα τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ, εισάγοντας ορισμένες προτάσεις για την αύξηση της εποπτείας στα κρυπτονομίσματα, τις οποίες ο Πρόεδρος Donald Trump θεωρεί ως προτεραιότητα.
Ο προϋπολογισμός προτείνει να δοθεί στο Treasury (Υπ.Οικ.) περισσότερη εξουσία για τα κρυπτονομίσματα και ζητά τη χρηματοδότηση της FinCEN, για να επεκτείνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση των απειλών, μία ελ των οποίων είναι και τα κρύπτο.

Αυξημένη επιτήρηση στα Crypto

Ο Προϋπολογισμός 138 σελίδων της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το οικονομικό έτος 2021, είναι ο τέταρτος προτεινόμενος προϋπολογισμός του Trump προς το Κογκρέσο.
Όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα, προτείνει την επιστροφή της μυστικής υπηρεσίας των ΗΠΑ στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Οικονομικών. Η Υπηρεσία αυτή ιδρύθηκε το 1865, είναι ομοσπονδιακό όργανο επιβολής του νόμου και μεταφέρθηκε (διοικητικά) στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας το 2002. Ο προϋπολογισμός του Trump αναφέρει:

«Οι τεχνολογικές εξελίξεις τις τελευταίες δεκαετίες, όπως τα κρυπτονομίσματα και η αυξανόμενη διασύνδεση της διεθνούς χρηματοπιστωτικής αγοράς, οδήγησαν σε πιο σύνθετες εγκληματικές οργανώσεις και αποκάλυψαν ισχυρότερους δεσμούς μεταξύ οικονομικών και ηλεκτρονικών εγκλημάτων και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας και της κρατικής διαφθοράς.»

Το κείμενο αναφέρει επίσης: Ο προϋπολογισμός προτείνει νομοθεσία για την επιστροφή της αμερικανικής μυστικής υπηρεσίας στο δημόσιο ταμείο (Υπ. οικονομικών) για να ενισχύσει εκ νέου την αποτελεσματικότητα στη διερεύνηση αυτών των εγκλημάτων και να προετοιμάσει το έθνος για να αντιμετωπίσει τις απειλές του αύριο.
Το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, που βρίσκεται υπό την αρμοδιότητα της μυστικής υπηρεσίας, περιλαμβάνει παράνομες δραστηριότητες σχετικές με τα κρυπτονομίσματα, όπως οι ηλεκτρονικές απάτες με κρύπτο και η εγκατάσταση κρυπτογραφικού λογισμικού εξόρυξης, αναφέρει αναλυτικά η ιστοσελίδα της εν λόγω Υπηρεσίας.

Περισσότερη δύναμη στη FinCEN

Ο προϋπολογισμός του Trump απαιτεί επίσης 127 εκατομμύρια δολάρια για το δίκτυο επιβολής οικονομικών εγκλημάτων (FinCEN), μία Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών επίσης. Αποστολή της είναι η καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και η διασφάλιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας από παράνομη χρήση.
Το κείμενο του προϋπολογισμού εξηγεί, ότι το γραφείο «συνδέει τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις υπηρεσίες πληροφοριών, με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και ρυθμιστικές αρχές, οδηγώντας στην ανακάλυψη και δίωξη των δραστηριοτήτων νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες πράξεις και άλλων εγκλημάτων που προκαλούν μακροχρόνια ζημιά στους Αμερικανούς και την οικονομία»:

Αυτοί οι πόροι θα βελτίωναν την προστασία των δεδομένων που συγκέντρωσε η FinCEN βάσει του νόμου περί τραπεζικής μυστικότητας, η οποία θα αυξήσει την αξία της στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και θα διευρύνει τις προσπάθειές της για την καταπολέμηση των αναδυόμενων απειλών από τα εικονικά νομίσματα και τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο.

Η FinCEN έχει ήδη εφαρμόσει αυστηρά τους κανόνες της σχετικά με τους παρόχους υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων συμπεριλαμβανομένων των ανταλλακτηρίων.
Ο «κανόνας ταξιδιού» απαιτεί από τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων την επαλήθευση της ταυτότητας των πελατών τους, τον εντοπισμό των αρχικών συναλλασσόμενων και των δικαιούχων των μεταφορών κρυπτονομισμάτων για ποσά ίσα ή μεγαλύτερα από τα 3.000 δολ. και τη διαβίβαση αυτών των πληροφοριών σε αντισυμβαλλόμενους, αν υπάρχουν.
Επιπλέον, ο νόμος περί κρυπτονομισμάτων του 2020 προτείνει ότι η FinCEN ρυθμίζει τα κρυπτονομίσματα, ενώ η επιτροπή εμπορίας συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (CFTC) ρυθμίζει τα προϊόντα αυτά ή συναφή και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ρυθμίζει τα χρηματιστηριακού τύπου προϊόντα κρύπτο.

Τι ακριβώς επιδιώκει ο Trump

Ενώ πολλοί επικρίνουν τον νέο προϋπολογισμό του Trump, τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι είναι νεκρός από τη στιγμή που παρουσιάστηκε και σε μεγάλο βαθμό ένα πολιτικό κείμενο.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην αίθουσα της Γερουσίας τη Δευτέρα, ο Πρόεδρος της επιτροπής Προϋπολογισμού, ο Μάικ Ένζι, δήλωσε ότι δεν θα πραγματοποιήσει ακρόαση σχετικά με τον προϋπολογισμό του Trump, ύψους 4,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ανέφερε η Politico.
Ο πρόεδρος πρόσθεσε ότι δεν πραγματοποίησε ακρόαση ούτε για τον προϋπολογισμό του πρώην προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα. «Κανείς δεν έχει ακούσει τον πρόεδρο, στα 23 χρόνια που είμαι εδώ«, ανέφερε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής του Wyoming. «Το Κογκρέσο δεν δίνει προσοχή στις ασκήσεις προϋπολογισμού του Προέδρου. Δεν ξέρω γιατί τον περάσαμε μέσα από αυτή τη διαδικασία».

Το Trump ήταν πάντα σκεπτικιστής με τα κρυπτονομίσματα: Δεν είμαι οπαδός του bitcoin ή άλλων crypto, τα οποία δεν είναι χρήματα και η αξία τους είναι πολύ ασταθής και βασίζεται σε λεπτό αέρα, έγραψε σε ένα tweet τον περασμένο Ιούλιο και συνέχισε: Τα μη ρυθμιζόμενα στοιχεία που αποκαλούνται κρυπτονομίσματα, μπορούν να διευκολύνουν την παράνομη συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου ναρκωτικών και άλλων παράνομων δραστηριοτήτων.

πηγή: Kevin Helms- 11/02/2020 – https://news.bitcoin.com/trump-crypto/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.