P2P ανταλλακτήρια για ιδιωτικές αγορές, πωλήσεις & ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων

Χρησιμοποιώντας Ρ2Ρ ανταλλακτήρια για να εξαργυρώσετε τα bitcoin σας, εξασφαλίζετε το απόρρητο της συναλλαγής, αλλά όχι χωρίς κάποιες απώλειες στο τίμημα. Είτε πουλήσετε είτε αγοράσετε κρυπτονομίσματα σε αυτές τις «ημι-αποκεντρωμένες» πλατφόρμες συναλλαγών, να είστε προετοιμασμένοι για μία «τσιμπημένη» τιμή σε σχέση με την αγορά. Σε οποιαδήποτε συναλλαγή, υπάρχει αρκετή επιβάρυνση σε σχέση με την τιμή αγοράς.

Απόρρητο, αλλά με ποιο αντίτιμο?

Στα μη αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, η άμεση τιμή του κάθε νομίσματος, καθορίζεται από χιλιάδες συναλλασσόμενους που εκτελούν ταυτόχρονα εντολές αγοράς και πώλησης.
Στα P2P ανταλλακτήρια, η τιμή μπορεί να διαφοροποιηθεί σε ποσοστά διψήφια ή μονοψήφια σε σχέση με την τιμή αγοράς. Με κάθε αγοραστή που ορίζει το δικό του ποσό τέλους για να εξασφαλίσει το κέρδος από τη συναλλαγή, η τιμή είναι δυνατόν να φτάσει από 1-15% κάτω από την τιμή της αγοράς.
Για να εξακριβώσει ποιες τιμές τελών επιβάλλονται στα P2P ανταλλακτήρια, το news.Bitcoin.com ερεύνησε την καλύτερη προσφερόμενη τιμή για είσπραξη χρημάτων μέσω τραπεζικής μεταφοράς, στις έξι πλατφόρμες: Bisq, Hodlhodl, Localbitcoins, Localcryptos, Agoradesk και local.Bitcoin.com. Ας δούμε τα αποτελέσματα της έρευνας.

Bisq

Το Bisq είναι μια εφαρμογή ανοικτού κώδικα για την αγορά και πώληση BTC και άλλων κρυπτονομισμάτων. Η χρήση του απαιτεί την εγκατάσταση του desktop client Bisq και τη σύνδεση με το Tor.
Τα επιπρόσθετα βήματα που απαιτούνται για την εκτέλεση συναλλαγών στο λογαριασμό Bisq, αντιπροσωπεύουν την περιορισμένη χρήση του: η πλατφόρμα εξυπηρετεί μόνο 2-3 συναλλαγές την ημέρα.
Οι χρήστες του Bisq ξεκινούν με ένα όριο συναλλαγών 0,01 BTC, αλλά αυτό μπορεί να αυξηθεί, μόλις ένας άλλος αξιόπιστος συνεργάτης υπογράψει το λογαριασμό σας.
Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι θα συναντήσετε πολλές μικρές παραγγελίες πώλησης στην πλατφόρμα. Εάν θέλετε να ρευστοποιήσετε μεγάλες ποσότητες BTC, το Bisq δεν είναι δεν είναι ο κατάλληλος χώρος.
Κατά τη διάρκεια της δοκιμής των υπηρεσιών του Bisq, η news.Bitcoin.com κατάφερε να πουλήσει το BTC κατά μέσο όρο 7% πάνω από την τιμή αγοράς, αλλά το μέγεθος της παραγγελίας περιορίστηκε σε 0,08 BTC και χρειάστηκαν 2 συναλλαγές για να ολοκληρωθεί.

Agora Desk

Το Agora Desk είναι ένα P2P ανταλλακτήριο για BTC και XMR, με μέτρια φήμη. Οι καταγγελίες γι αυτό φαίνεται ότι στοχεύουν κατά κύριο λόγο στην τιμολόγηση, αντί να οφείλονται σε οποιεσδήποτε εγγενείς ατέλειες στο σύστημα. Διατίθεται τόσο στο κανονικό όσο και στο σκοτεινό δίκτυο. Το Agora θα σας επιτρέψει να εξαργυρώσετε γρήγορα και εύκολα, αλλά να περιμένετε ότι θα λάβετε τουλάχιστον 10% κάτω από την τιμή αγοράς για τα νομίσματά σας.

Localcryptos

Το Localcryptos, το οποίο παρουσιάστηκε σε αφιέρωμα πρόσφατα, από το news.Bitcoin.com, είναι ο αρχηγός όλων των ανταλλακτηρίων P2P, όσον αφορά τη ρευστότητα, με 126 χιλ. δολάρια να σηκώνονται το τελευταίο 24ωρο. Στο Localcryptos, μπορείτε να πουλήσετε BTC ή ETH, με μόλις 4% κάτω από την τιμή spot.

Localbitcoins

Το Localbitcoins.com (LBC) δεν ανήκει πραγματικά σε αυτόν τον κατάλογο, δεδομένου ότι εισήγαγε τη διαδικασία KYC, η οποία ακυρώνει ουσιαστικά τη μέθοδο εξαργύρωσης P2P. Παρ ‘όλα αυτά, εξακολουθεί να είναι ένα ανταλλακτήριο P2P, και μάλιστα κυρίαρχο στον τομέα του.
Στη δοκιμασία της ‘έρευνας, έγινε δυνατό να εξαργυρωθούν BTC σε μόλις 0,5% κάτω από την τιμή spot για παραγγελίες άνω των 750 δολ., και με 1,5% κάτω από την τιμή spot για πωλήσεις μικρότερων ποσών. Μπορεί να έχει αρκετά μειονεκτήματα το LBC, αλλά δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε το χαμηλό ποσοστό «καπέλου» που προσφέρει σε σχέση με την τιμή της αγοράς..

Hodlhodl

Το μεγαλύτερο επίτευγμα του Hodlhodl, είναι η διοργάνωση του συνεδρίου Baltic Honeybadger, αν και λειτουργεί και ως ένα λελογισμένο ανταλλακτήριο P2P. Η καλύτερη προσφορά που διατίθεται στην ιστοσελίδα του, είναι 3% κάτω από την τιμή αγοράς, η οποία δεν είναι καθόλου κακή.

Local.Bitcoin.com

Το Local.Bitcoin.com είναι ένα ανταλλακτήριο P2P, μόνο για BCH. Κατά το φιλτράρισμα της χώρας προέλευσης των συναλλασσόμενων, για τους αγοραστές από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι προσφορές ξεκινούν μόλις κατά 0,5% κάτω από την τιμή αγοράς για τα BCH.
Ωστόσο, για συναλλασσόμενους από τις Η.Π.Α., το σκηνικό αλλάζει, με την καλύτερη προσφορά για τραπεζική μεταφορά, να ανέρχεται σε ποσοστό λίγο χαμηλότερο του 6% επί της τιμής της αγοράς και να περιορίζεται στα 200 δολάρια σε BCH.
Ωστόσο, όταν επιλέγονται άλλες μέθοδοι πληρωμής, είναι δυνατή η πώληση μεγάλων ποσοτήτων BCH για προερχόμενους από τις Η.Π.Α., μέσω του Cashapp ή του Skrill, για μόλις 3% κάτω από την τιμή spot.

και ο νικητησ ειναι…

Εάν χρησιμοποιείτε ένα ανταλλακτήριο P2P για να εξαργυρώσετε κρυπτονομίσματα για να καλύψετε καθημερινά σας έξοδα, είστε ήδη νικητής.
Ωστόσο, εάν αναζητάτε μια πλατφόρμα P2P, μόνο με βάση την τιμή, η καλύτερη επιλογή σας είναι το Hodlhodl με 3% κάτω από την τιμή της αγοράς ή το Localcryptos με 4% κάτω. (Το LBC παρέχει θεωρητικά καλύτερη τιμή, αλλά η διαδικασία KYC ακυρώνει ουσιαστικά το απόρρητο της συναλλαγής).
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το local.Bitcoin.com (από 0,5 έως 6%), ακολουθούμενο από το Bisq (έως 7%) και το Agora (έως 10%). Εντούτοις, για μερικούς bitcoiners, το υψηλό απόρρητο που παρέχουν τα δύο τελευταία ανταλλακτήρια, μπορεί να δικαιολογήσει και το υψηλό τίμημα.

Πάντως θυμηθείτε, αν δεν σας αρέσει η τιμή που προσφέρεται όταν θελήσετε να ρευστοποιήσετε τα κρυπτονομίσματά σας, με αυξημένο απόρρητο, τίποτα δεν σας εμποδίζει να δημιουργήσετε τη δική σας καταχώρηση, σε ένα P2P ανταλλακτήριο, προσδιορίζοντας την τιμή που σας συμφέρει και περιμένοντας τους αγοραστές να έρθουν σε σας.

Πηγή: Kai Sedgwick – 11/02/2020 – https://news.bitcoin.com/private-bitcoin-p2p-exchanges-cash/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.