Πόσοι άνθρωποι έχουν πραγματικά, τουλάχιστον 1 Bitcoin;

To Bitcoin έχει παγιωθεί πάνω από τα 10.000 δολ. αυτή την εβδομάδα. Αυτό είναι ένα αρκετά αξιοπρεπές ποσό για ένα νόμισμα, οπότε ίσως να αναρωτιέστε, πόσοι άνθρωποι κατέχουν τουλάχιστον 1 BTC.

ΜΌΝΟ TO, ΠΕΡΙΠΟΥ, 2% ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΠΕΡΙΈΧΟΥΝ ΑΠΌ 1 BITCOIN ΚΑΙ ΠΑΝΩ

Θα ξεκινήσουμε από τον έλεγχο της κατανομής του Bitcoin στις διευθύνσεις, όπως παρουσιάζεται από BitInfoCharts.

Όπως μπορείτε να δείτε, υπάρχουν 633.008 διευθύνσεις, που έχουν τουλάχιστον 1 BTC (1.68 εκατομμύρια νομίσματα συνολικά), που αποτελούν το 2,18% όλων των διευθύνσεων της πιάτσας.
Ωστόσο, μια διεύθυνση δεν ισούται απαραιτήτως με ένα άτομο, οπότε θα πρέπει να σκάψουμε βαθύτερα, προκειμένου να αποκτήσουμε ένα ρεαλιστικό εύρος. Έχουμε ήδη το πρώτο σενάριο, στο οποίο ένα άτομο έχει ένα πορτοφόλι με τουλάχιστον ένα Bitcoin. Αυτό είναι το βέλτιστο σενάριο για εμάς, είναι το πιο κατάλληλο για την καταμέτρηση.

Η κατάσταση όμως γίνεται πιο δύσκολη στο δεύτερο σενάριο, στο οποίο ένα άτομο μπορεί να κατέχει συνολικό ποσό άνω του ενός Bitcoin, αλλά σε πολλές διαφορετικές διευθύνσεις. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να κρατά 0,8 BTC σε ένα πορτοφόλι και 0,2 σε ένα άλλο, ή να κρατά 0,1 BTC το καθένα σε 10 διαφορετικά πορτοφόλια.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι διευθύνσεις θα έχουν λιγότερα από ένα νομίσματα, επομένως θα πρέπει να εμφανίζονται σε άλλες σειρές του πίνακα διανομής – εκείνες που αρχικά αγνοήσαμε. Η καταμέτρηση των ατόμων που κατέχουν τουλάχιστον 1BTC στο δεύτερο σενάριο, θα ήταν πολύ πιο δύσκολη, καθώς κατέχουν μία από το 98% των διευθύνσεων που περιέχουν λιγότερα από 1 BTC.

Υπάρχει επίσης ένα τρίτο σενάριο. Για παράδειγμα, λογικά θα πρέπει να καταμετρήσουμε ένα πορτοφόλι που κατέχει 10 BTC. Ωστόσο, μπορεί να ανήκει σε εταιρεία ή σε ένωση προσώπων, όπου το κάθε μέλος είναι κάτοχος λιγότερο από 1 Bitcoin από αυτό το πορτοφόλι, οπότε δεν θα πρέπει να μετρήσει στη λίστα μας.

Τέλος πάντων, με βάση τον πίνακα κατανομής, μπορούμε να είμαστε σίγουροι, ότι ένα μέγεθος μεταξύ 500.000 και 1 εκατομμυρίου ανθρώπων, κατέχουν τουλάχιστον 1 BTC.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ «ΧΑΜΕΝΑ» ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ;

Σωστά, δεν πρέπει να αγνοήσουμε αυτή την πτυχή. Εάν κατέχω 1 BTC και χάσω τα ιδιωτικά κλειδιά, εξακολουθώ να κατέχω τα χρήματα; Όχι στην πραγματικότητα.
Εάν λάβουμε υπόψη τα χαμένα κεφάλαια σε κρυπτονομίσματα, θα πρέπει να αφαιρέσουμε το 20% των εκτιμώμενων αριθμών μας. Το Chainalysis το 2017, προσδιόρισε ότι, περίπου, το 23% του κυκλοφορούντος Bitcoin εκείνη την εποχή, έχει χαθεί για πάντα.

Έτσι, ο συνολικός αριθμός ατόμων που μπορεί να κατέχουν τουλάχιστον 1 Bitcoin, κυμαίνεται μεταξύ 400.000 και 800.000.
Εάν όλοι οι κάτοχοι τουλάχιστον ενός BTC ζούσαν σε μια κοινότητα, θα ήταν μια πόλη σαν τη Σεβίλλη της Ισπανίας (688.711), το Παλέρμο της Ιταλίας (676.118), την Στουτγάρδη της Γερμανίας (634.830), τη Γλασκόβη της Σκωτίας ή το Λας Βέγκας των ΗΠΑ (583.756).

ΠΗΓΉ: ANATOL ANTONOVICI- 13/02/2020- https://bitcoinist.com/how-many-people-actually-have-at-least-1-bitcoin/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.