Ο διευθύνων σύμβουλος της BINANCE, παροτρύνει τους «ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ» χρήστες να επικοινωνούν με το ανταλλακτήριο

Μετά από μια εβδομάδα γεμάτη από μια ποικιλία τεχνικών δυσλειτουργιών και ζητήματα επιδόσεων στην Binance, ο CEO Changpeng («CZ») Zhao, βγαίνει με μια ανακοίνωση προς στους χρήστες, όπου καλεί τους πελάτες που υπέστησαν κάποια ζημία χωρίς δική τους υπαιτιοτητα, να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του ανταλλακτήριου, ενώ παραδέχεται ότι μπορεί να προκύψουν περισσότερα ζητήματα στο μέλλον.
Τα ζητήματα προέκυψαν νωρίτερα από το αναμενόμενο, καθώς το μεγάλο ανταλλακτήριο χρειάστηκε να σταματήσει σήμερα (19/02/2020) το peer-to-peer (P2P) και τις «περισσότερες άλλες εμπορικές υπηρεσίες». (το άρθρο ενημερώθηκε στις 15:38 UTC, όταν προστέθηκε η νέα πρώτη ενότητα)

«Τα κεφάλαια είναι ΑΣΦΑΛΉ. Δεν χρειάζεται ο πανικός», δήλωσε ο CEO, με ένα tweet, συμπληρώνοντας ότι η μη προγραμματισμένη συντήρηση του συστήματος, είναι σε εξέλιξη. (Τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου, οι υπηρεσίες δεν έχουν αποκατασταθεί).

Με την πάροδο της ώρας και αξιολογώντας την κατάσταση, ο Διευθύνων Σύμβουλος μπόρεσε να μοιραστεί το γεγονός, ανακοινώνοντας ότι το μόνο μέρος της λειτουργίας του ανταλλακτηρίου που επηρεάζεται, είναι τα δεδομένα της αγοράς, καθώς «ένας από τους παρόχους των δεδομένων της αγοράς είχε ζητήματα», ενώ όλα τα υπόλοιπα είναι άθικτα. Καθώς η ομάδα τους εξακολουθεί να εργάζεται για την απρόσμενη συντήρηση, ο CZ δεν μπορούσε να παράσχει πρόσθετες πληροφορίες, αλλά δήλωσε ότι το θέμα «θα πρέπει να λυθεί σύντομα».

Τέλος, ο CZ δήλωσε ότι το ανταλλακτήριο θα δώσει στους χρήστες συγκεκριμένο χρόνο για την ακύρωση των παραγγελιών πριν από την επαναλειτουργία των συναλλαγών, ότι θα παραιτηθούν από τα περιθώρια κέρδους όλων των συναλλαγών για σήμερα και ότι θα «τρέχουν επίσης κάποιες μεγάλες καμπάνιες, μετά την ολοκλήρωση των διορθώσεων».

Ιδού και το tweet

CZ Binance @cz_binance

Just a few more minutes longer. Final pre-live checks. https://twitter.com/cz_binance/status/1230140512948162561 …
CZ Binance ✔@cz_binance In final steps of restoring systems. ETA 20 minutes to start allowing cancellations, and live trading 30 min after that. Exact time may still vary a bit, wait for official announcement, coming soon.
736
235 people are talking about this

Οι άνθρωποι που σχολίασαν φάνηκαν ανήσυχοι, παρά τις διαβεβαιώσεις του CZ, αν και αρκετοί εξήραν επίσης τη διαφάνεια της Binance. Κάποιοι σχολίασαν τη συχνότητα των προβλημάτων στη Binance, ενώ άλλοι συνέκριναν την κατάσταση με την πρόσφατη αποτυχία του FCoin και αναφέρθηκε και η πιθανότητα μιας κυβερνοεπίθεσης. Επιπλέον, περισσότεροι σχολιαστές ρωτούν, με ποιον τρόπο θα αποζημιωθούν για τις υποτιθέμενες απώλειες.

ΚΑΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ

Στο «Performance Incident Report», που δημοσιεύθηκε στο blog της Binance την Τρίτη, ο Διευθύνων Σύμβουλος παραδέχθηκε ότι ήταν «μια δύσκολη εβδομάδα» τόσο για τους πελάτες του όσο και για τους μηχανικούς του και ότι το ανταλλακτήριο γνώρισε «διάφορα θέματα επιδόσεων που επηρέασαν αρνητικά την προσβασιμότητα της πλατφόρμας μας»

Σύμφωνα με τον CZ, ο κύριος λόγος για τα προβλήματα είναι ότι υπάρχουν «πολύ περισσότεροι χρήστες» που δραστηριοποιούνται στην αγορά κρυπτονομισμάτων τώρα, σε σύγκριση με άλλες φορές όταν το bitcoin ήταν πάνω από 10.000 δολάρια, το 2017-2018 και το 2019. Αν και αυτό είναι ένα σημάδι «ισχυρής ανάκαμψης» για την αγορά κρυπτονομισμάτων , ο Διευθύνων Σύμβουλος αναγνώρισε επίσης ότι «ασκεί σημαντικό φορτίο» για τα συστήματα του ανταλλακτηρίου.

«Δεν είμαι σε θέση να εγγυηθώ την ομαλή πλεύση από εδώ και μετά», προσθέτοντας ότι, «είμαστε υποχρεωμένοι να αντιμετωπίσουμε και μελλοντικά ζητήματα και είμαστε βέβαιοι ότι θα τα λύσουμε γρήγορα».

Ενδιαφέρον όμως είναι ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος υπαινίχθηκε επίσης, ότι η πόρτα μπορεί να είναι ανοικτή για συζητήσεις σχετικά με κάποιο είδος αποζημίωσης, για ορισμένους χρήστες, λέγοντας: «Αν νομίζετε ότι επηρεαστήκατε αδίκως από τα θέματα που εμφανίστηκαν πρόσφατα στο Binance.com, υποβάλετε ένα support ticket εδώ, με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες και η ομάδα θα το εξετάσει το συντομότερο. «Crypto Scorpio @ METElmo · 17 Φεβρουαρίου, 2020. Ανατρέξτε στο @cz_binance

Κρίνοντας από τους όγκους συναλλαγών που αναφέρει η Binance, παρατηρείται μια βουτιά από τις 13 έως τις 18 Φεβρουαρίου, με τον ημερήσιο όγκο να μειώνεται από 3,28 δισ. Δολάρια σε 2,49 δισ. Δολάρια.

Όγκος συναλλαγών Binance:

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Binance δεν είναι η μόνη εταιρία κρυπτονομισμάτων που αντιμετωπίζει δυσκολίες με την αύξηση του αριθμού χρηστών.
Ο κατασκευαστής ψυχρών πορτοφολιών, η Ledger , αγωνίζεται επίσης να συμβαδίσει με το ραγδαία αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα κρυπτονομίσματα, λέγοντας ότι οι χρήστες θα πρέπει να υπομείνουν μεγαλύτερους χρόνους αναμονής για τα support tickets τους, λόγω «ισχυρής αύξησης των αιτημάτων στην ομάδα υποστήριξης Ledger».

Πηγή: Fredrik Vold, 19/02/2020 – https://cryptonews.com/news/binance-ceo-urges-unfairly-affected-users-to-contact-the-exc-5822.htm


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ο διευθύνων σύμβουλος της BINANCE, παροτρύνει τους «ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΥΣ» χρήστες να επικοινωνούν με το ανταλλακτήριο

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.