H Ρωσία αποφασίζει να θέσει εκτός νόμου τα crypto, ως μέσο πληρωμής

Η Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), διάδοχος της KGB, συμφώνησε με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ότι τα κρυπτονομίσματα δεν πρέπει να επιτρέπονται, ως μέσο πληρωμής στο Ρωσικό έδαφος, σύμφωνα με ρεπορτάζ ενός ρωσικού ηλεκτρονικού ΜΜΕ.

Ο ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ FSB

Πριν από αυτή τη συναίνεση, για την FSB δεν ήταν ξεκάθαρο αν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται ως μέσο πληρωμής, ένα ψηφιακό νόμισμα όπως το Bitcoin. Οι δύο Υπηρεσίες είχαν διαφωνίες σχετικά με τον τρόπο ρύθμισης των ψηφιακών νομισμάτων. Ενώ η Τράπεζα της Ρωσίας ήταν σταθερή στη θέση της ότι όλα τα σχετικά με τα κρυπτονομίσματα πρέπει να απαγορευθούν, η FSB ήταν ανοικτή στη νομιμοποίηση και υιοθέτησε ένα κανονιστικό πλαίσιο που ευνοούσε τους κρυπτωρύχους.
Ωστόσο, σύμφωνα με επιστολή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ντμίτρι Κσενισένκο προς στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, που είδε η ρωσική ενημερωτική πύλη Baza, οι δύο Υπηρεσίες τελικά κατέληξαν σε συμβιβασμό.

«Αποφασίστηκε μετά από κυβερνητική σύσκεψη, η απαγόρευση της έκδοσης και χρήσης κρυπτονομισμάτων, ως μέσο πληρωμής»

Στην ίδια επιστολή, ο Chernyshenko είπε ότι η FSB επέμεινε ότι ορισμένες από τις σχετικές με τα κρυπτονομίσματα προτάσεις του, θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο της Ρωσίας για τα ψηφιακά χρηματοπιστωτικά περιουσιακά στοιχεία, το οποίο πιθανότατα θα περάσει από το κοινοβούλιο την άνοιξη.
Ορισμένες από τις προτάσεις της FSB, υποδηλώνουν ότι η ανταλλαγή κρυπτονομισμάτων με ρούβλια ή με άλλα νομίσματα fiat, θα πρέπει να πραγματοποιείται μόνο μέσω εξειδικευμένων φορέων εκμετάλλευσης. Έτσι, οι Ρώσοι δεν θα είναι σε θέση να αγοράσουν τίποτα με τα κρυπτονομίσματα τους, αλλά θα μπορούν να τα ανταλλάξουν με fiat.

Η FSB ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΧΟΥΣ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ

Ακόμη και αν ένας Ρώσος πολίτης κατέχει Bitcoin και δεν το χρησιμοποιεί με κανέναν τρόπο, θα πρέπει να περάσει από μια διαδικασία ταυτοποίησης που πραγματοποιείται από τους εξειδικευμένους φορείς εκμετάλλευσης. Για τη μη τήρηση του επερχόμενου νόμου, η FSB επιθυμεί να επιβάλει διοικητική ή ακόμη και ποινική ευθύνη.
Ενώ η FSB και η Τράπεζα της Ρωσίας, κατέληξαν σε συμφωνία για τον τρόπο ρύθμισης των κρυπτονομισμάτων, οι δύο Υπηρεσίες δεν έχουν ανοιχτά τα χαρτιά τους στη διαπραγμάτευση σχετικά με τη μορφή που πρέπει να πάρει η σχετική νομοθεσία. Μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι η κεντρική τράπεζα δεν έχει απαντήσει στις προτάσεις του FSB.

Είναι ενδιαφέρον ότι μια έρευνα του BBC, «φωτογραφίζει¨ ως τον υπεύθυνο για την εξαφάνιση κρυπτονομισμάτων αξίας 450 εκατομμυρίων δολαρίων από ένα ανταλλακτήριο, την FSB.

Πηγή: ANATOL ANTONOVICI | 20/02/2020 |https://bitcoinist.com/russia-fsb-wants-to-interfere-in-crypto-regulation/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.