Το top 5 των κρύπτο της προηγούμενης εβδομάδας (έως 23/02): XTZ, HEDG, ATOM, MKR, LTC

Μετά από πολλές μεγάλες εταιρείες που αποχώρησαν από το έργο Libra του Facebook και διάφορες ρυθμιστικές αρχές που εξέφρασαν τις ανησυχίες τους, τα νέα σχετικά με το έργο έχουν περιέλθει σε δεύτερη μοίρα.
Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα, η Libra Association ανακοίνωσε ότι ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, Shopify, έχει ενταχθεί στο δίκτυο.
Το Ίδρυμα Libra, δήλωσε ότι το Shopify, μια ηλεκτρονική αγορά που φιλοξενεί περισσότερους από ένα εκατομμύριο έμπορους, θα είναι ένας «απίστευτος συνεργάτης για να καταστεί η ευρύτερη οικονομική συμμετοχή, πραγματικότητα».

Πολλές κεντρικές τράπεζες δήλωσαν ότι το Libra τους ανάγκασε να εξετάσουν το ενδεχόμενο για την έκδοση ενός ψηφιακού νομίσματος εκ μέρους της κεντρικής τράπεζας (CBDC). Ενώ μερικά κράτη έχουν ξεκινήσει πιλοτικά έργα, για να πειραματιστούν με το ψηφιακό νόμισμα, άλλα, όπως η Κίνα, έχουν επίσης περιγράψει τα σχέδιά τους για την έκδοση του δικού τους CBDC.
Με αυτές τις εξελίξεις, οι εκκλήσεις προς τις ΗΠΑ να ξεκινήσουν ένα ψηφιακό δολάριο, έχουν αυξηθεί. Πρόσφατα, ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορευμάτων Futures Commodity, Christopher Giancarlo, είπε ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, πρέπει να εκδώσει ψηφιακό δολάριο για να ανταγωνιστεί το ψηφιακό γιουάν της Κίνας.

Κατά τα λοιπά, η κίνηση και οι διακριθέντες της προηγούμενης εβδομάδας, έχουν ως εξής:
Στις 19 Φεβρουαρίου, το Bitcoin (BTC) βυθίστηκε απότομα, γεγονός που παρέσυρε καθοδικά ολόκληρο τον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, είναι θετικό το γεγονός ότι οι διορθώσεις στην τιμή του Bitcoin, προσελκύουν αγοραστές σε χαμηλότερα επίπεδα, αντί να οδηγούν τους επενδυτές να βιαστούν προς την έξοδο από την αγορά κρυπτονομισμάτων. Αν το Bitcoin μπορεί να επαναλάβει την κίνηση του, είναι πιθανό να τραβήξει μαζί του, προς τα πάνω, τα altcoins.
Μπορούν οι κορυφαίοι σε επιδόσεις της προηγούμενης εβδομάδας να αξιοποιήσουν τη δυναμική τους ή είναι ο καιρός να καταγράψουν κέρδη στα βιβλία τους; Ας εντοπίσουμε τα κρίσιμα επίπεδα, στα οποία πρέπει να δώσουμε προσοχή.

Εβδομαδιαία σύνοψη της αγοράς των Crypto. Πηγή: Coin360

XTZ/USD

Το Tezos (XTZ), υπήρξε σταθερά παρόν μεταξύ των πέντε κορυφαίων σε επιδόσεις για τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που δείχνει ότι οι «ταύροι» συνεχίζουν να το αγοράζουν, σε υψηλότερα επίπεδα. Παρόλο που δεν έχει υπάρξει σημαντική ανακοίνωση ή εξέλιξη στην XTZ αυτήν την εβδομάδα, η τιμή έχει καταφέρει να είναι η κορυφαία σε επίτευξη κέρδους, με ποσοστό 12%.
Αυτό δείχνει ότι η ορμή του είναι ακόμα άθικτη, αλλά τώρα είναι καιρός να διαπιστώσουμε αν η ανοδική πορεία, μπορεί να κλιμακωθεί πάνω από την υπερκείμενη γραμμή αντίστασης στα 4,00 δολάρια ή είναι ο καιρός να κλειδώσουν τα κέρδη;

XTZ /USD ημερήσιος πίνακας. Πηγή: Tradingview

Το ζεύγος XTZ / USD υπήρξε ανοδικό για επτά συνεχόμενες εβδομάδες. Επί του παρόντος, η επιβράδυνση εντοπίζεται στο ψυχολογικό ορόσημο των 4 δολαρίων. Ωστόσο, το θετικό είναι ότι οι αγοραστές δεν φαίνονται διατεθειμένοι να παραδώσουν πολύ από το κερδισμένο έδαφος.
Εάν η τιμή εδραιωθεί κοντά στα πρόσφατα υψηλά επίπεδα, θα αυξηθεί η δυνατότητα μετάβασης στην επόμενη τιμή -στόχο, αυτή των 4,80 δολαρίων και στην άνω των 5,39479 δολαρίων, τα οποία είναι κατά 261,8% και 300% αντίστοιχα πάνω από τα επίπεδα επέκτασης Fibonacci.
Ωστόσο, εάν η ανοδική τάση αποτύχει να κλιμακώσει την τιμή πάνω από τα 4 δολ., το ζευγάρι μπορεί να δει την κράτηση των κερδών. Το RSI είναι υπερβολικά μεγάλο, πράγμα που δείχνει επίσης σταθεροποιητική διόρθωση τις επόμενες ημέρες.
Η πρώτη στήριξη προς τα κάτω είναι τα 2,92 δολάρια και κάτω από αυτό τα 2,60, που είναι τα επίπεδα ανταπόκρισης κατά Fibonacci σε 39,2% και 50% αντίστοιχα, για το πιο πρόσφατο σκέλος του ράλι.
Αντί να κυνηγάνε την υψηλότερη τιμή, προτείνουμε στους συναλλασσόμενους να περιμένουν μια περίοδο καθίζησης ή σταθεροποίησης πριν να προβούν σε αγορά.

HEDG/USD

Το Hedge Trade (HEDG) σημείωσε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση αυτή την εβδομάδα, με ένα ράλι πάνω από 9%. Σε ένα blog post, η εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη της HedgeTrade Leaderboard, η οποία θα περιλαμβάνει τα ονόματα των κορυφαίων σε επιτυχίες εμπόρων της πλατφόρμας. Αυτό διευκολύνει τους αρχάριους επενδυτές να ακολουθήσουν την πεπατημένη των καλύτερων επαγγελματιών επενδυτών.

HEDG/ USD ημερήσιος πίνακας. Πηγή: Tradingview

Το ζεύγος HEDG / USD εδραιώνεται κοντά στα εφ’ όρου ζωής υψηλά του, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Αυτό είναι ένα θετικό σημάδι καθώς δείχνει ότι οι κερδισμένοι δεν εξαργυρώνουν τα κέρδη τους, ακόμα και μετά την διαστημική πορεία των τελευταίων μηνών.
Αν και οι επίμονοι αγοραστές προσπάθησαν να ξαναρχίσουν την ανοδική κίνηση αυτή την εβδομάδα, δεν μπόρεσαν να σπρώξουν την τιμή πάνω από τα 3 δολάρια, σημείο που αναδεικνύεται ως ισχυρό σημείο αντίστασης. Εάν η ανοδική πορεία αποτύχει να ανεβεί πάνω από τα 3 δολ., το ζευγάρι μπορεί να επεκτείνει την σταθεροποίηση του για μερικές ακόμη εβδομάδες.

Με μία ανάγνωση του δείκτη RSI ως εξαιρετικά υπερμεγέθη, το συμπέρασμα είναι, επικείμενη σταθεροποίηση ή διόρθωση τις επόμενες ημέρες. Ένα διάλειμμα κάτω από τα 2.37 δολ. μπορεί να μεταφέρει την τιμή στα 2.052 δολ. και κάτω από αυτό στα 1.765 δολ., τα οποία είναι τα επίπεδα αντιστάθμισης κατά 38.2% και 50% αντίστοιχα της κλίμακας Fibonacci, για τη χρονική περίοδο του πιο πρόσφατου ράλι.
Ωστόσο, εάν η ανοδική πορεία ωθήσει την τιμή πάνω από τα 3 δολ. και διατηρηθεί εκεί, η ανοδική τάση θα επαναληφθεί. Ο πρώτος στόχος στην ανοδική πορεία είναι τα 3,37 δολάρια και πάνω από αυτή, τα 4 δολάρια.

ATOM/USD

Το Cosmos (ATOM) με κέρδος περίπου 7% κατάκτησε την τρίτη θέση μεταξύ των κορυφαίων αποδόσεων αυτής της εβδομάδας. Ας μελετήσουμε το γράφημά του για να δούμε αν μπορεί να επιταχύνει τις επόμενες εβδομάδες.

 ATOM /USD ημερήσιος πίνακας. Πηγή: Tradingview

Είχαμε εντοπίσει ένα μοτίβο χειρισμού συγκράτησης σε μια προηγούμενη ανάλυση, ως εκ τούτου, είχαμε συστήσει στους επενδυτές να το αγοράσουν. Αν και τα επίπεδα αγοραστικής τάσης ενεργοποιήθηκαν, η ανοδική πορεία δεν κατάφερε να φέρει την τιμή στο στόχο που είχαμε θέσει ως ορόσημο, στα 6,9677 δολάρια.
Για πολλές εβδομάδες, η τιμή παρέμεινε κολλημένη μεταξύ 4 και 5 δολαρίων, γεγονός που αποτελεί θετικό σημάδι, καθώς δείχνει ότι οι κερδισμένοι αγοραστές δεν ήταν πρόθυμοι να κλείσουν τις θέσεις τους. Εάν το ζεύγος ATOM /USD μπορεί να κλείσει πάνω από τα 5 δολ., είναι πιθανή η πορεία και η κατάκτηση της τιμής των 6.9677 δολαρίων.
Σε αντίθεση με την παραπάνω παραδοχή μας, αν η ανοδική πορεία αποτύχει να ωθήσει την τιμή υψηλότερα, τότε είναι πιθανή μία υποχώρηση και διατήρηση της τιμής κάτω από τα 4 δολάρια και ίσως μία πτώση στα 3 δολάρια. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές μπορούν να προσδιορίσουν το σημείο απωλειών, για τις μακροπρόθεσμες θέσεις τους, στα 3,80 δολάρια για να μειωθεί ο κίνδυνος.

MKR/USD

Το Maker (MKR) έτρεξε με περίπου 6% αυτή την εβδομάδα και αναδείχθηκε ο τέταρτος καλύτερος δρομέας της κούρσας. Πρόσφατα, τα MakerDao και Pundi X, ξεκίνησαν το πρόγραμμα Crypto Merchant, στις χώρες της Λατινικής Αμερικής για να προσελκύσουν περισσότερους επενδυτές στα κρυπτονομίσματα και να διαδώσουν τη χρήση του Dai.
Επιπλέον, το ίδρυμα MKR, με την πώληση MKR αξίας 27,5 εκατομμυρίων δολαρίων στα ταμεία κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου Dragonfly Capital Partners και Paradigm, έχουν ήδη κάνει φανερές τις προθέσεις τους να εισέλθουν στην Ασία.

MKR /USD ημερήσιος πίνακας. Πηγή: Tradingview

Το ζεύγος MKR / USD είχε εγκλωβιστεί στην περιοχή μεταξύ 400 έως 800 δολαρίων, για περισσότερο από ένα χρόνο. Μετά την ανάκαμψη της στήριξης στα 400 δολάρια το Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η ανοδική πορεία είναι πιθανό να φέρει την τιμή στο σημείο αντίστασης των 800 δολαρίων.
Εάν η άνοδος ωθήσει την τιμή πάνω από τα 800 δολάρια, θα πρόκειται για τεράστια θετική εξέλιξη ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει μια ανοδική πορεία με στόχο, τουλάχιστον, τα 1.200 δολάρια. Καθώς η περιοχή κίνησης της τιμής ήταν μεγάλη, περιμένουμε το ξεμπλοκάρισμα να είναι ανοδικό. Πάνω από τα 1.200 δολάρια, το επόμενο επίπεδο- ορόσημο είναι τα 1.400 δολάρια.
Οι αγοραστές μπορούν να περιμένουν την τιμή να εκτοξευθεί και να κλείσει πάνω από τα 800 δολάρια, πριν να αγοράσουν.
Αντίθετα, αν η όποια άνοδος αποτύχει και πάλι να τραβήξει την τιμή άνω των 800 δολαρίων, το ζευγάρι μπορεί να παρατείνει τη διαμονή του εντός της περιοχής (400 έως 800 δολάρια) για μερικές ακόμη εβδομάδες.

LTC/USD

Το Litecoin (LTC) ολοκληρώνει τον κατάλογο των κορυφαίων πέντε επιδόσεων, με ένα μέτριο ράλι 3% τις τελευταίες επτά ημέρες. Ποιο είναι το μακροπρόθεσμο σχέδιο του project;

 LTC/ USD ημερήσιος πίνακας. Πηγή: Tradingview

Διακρίνουμε ένα μεγάλο καμπύλο μοτίβο βάσης στο εβδομαδιαίο διάγραμμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε ένα ξεμπλοκάρισμα και θα κλείσει ως προς τα υψηλά πάνω από το σημείο αντίστασης στα 80,2731 δολάρια. Αυτή η διευθέτηση έχει τιμή -στόχο τα 124,688 δολάρια.
Αν η ορμή μπορεί να φέρει την τιμή πάνω από τα 124,688 δολ., το ζεύγος LTC /USD μπορεί να φτάσει και τα 145.675 δολάρια.
Η ανοδική πορεία 20 εβδομάδων των δεικτών EMA και RSI, σε θετικό έδαφος, υποδηλώνουν ότι η άνοδος θα συνεχιστεί. Ως εκ τούτου, οι επενδυτές μπορούν να αγοράσουν σε μια τιμή πάνω από τα 80,2731 δολάρια και να προσδιορίσουν το σημείο απωλειών σε τιμή κάτω από τα 65 δολάρια. Η κίνηση προς τα πάνω ενδέχεται να αντιμετωπίσει σκληρή αντίσταση στα 100 δολάρια. Εάν η ανοδική τάση επιμείνει να ξεπεράσει αυτό το σημείο, είναι πιθανό να υπάρχουν ισχυρές ανακοπές στην πορεία προς τα πάνω.
Η εκτίμησή μας για ανοδική πορεία θα ακυρωθεί, εάν η τιμή υποχωρήσει από τα τρέχοντα επίπεδα και πέσει κάτω από την ισχυρή στήριξη των 66,1486 δολαρίων.

Πηγή: Rakesh Upadhyay – 23/02/2020 – https://cointelegraph.com/news/top-5-cryptos-this-week-feb-23-xtz-hedg-atom-mkr-ltc


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.