Η διεύθυνση bitcoin του wikileaks δέχεται τρελά ποσά σε δωρεές

Το WikiLeaks έχει δεχτεί πάνω από 4.043 bitcoin σε δωρεές στην παλιά του διεύθυνση, σημερινής αξίας περίπου 39 εκατομμυρίων δολαρίων (κατά τη συγγραφή του άρθρου).

Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ASSANGE ΤΟ 2019, ΕΠΙΤΆΧΥΝΕ ΤΗΝ ΕΙΣΡΟΗ BITCOIN

Μετά τη σύλληψη του ιδρυτή των WikiLeaks, Julian Assange, το Bitcoin (BTC) εισρέει σταθερά στη διεύθυνση δωρεάς του οργανισμού. Ωστόσο, το σημαντικό άθροισμα, άνω των 4.043 BTC σε αυτό το πορτοφόλι, δεν βοήθησε στην απελευθέρωση τουAssange.
Ο Assange αντιμετωπίζει τώρα την έκδοση στις ΗΠΑ και οι γενναιόδωρες δωρεές δεν κατάφεραν να τον μεταφέρουν σε ασφαλές μέρος. Ωστόσο, η σύλληψη του, ενίσχυσε το ρυθμό των δωρεών στο γνωστό πορτοφόλι των WikiLeaks, το οποίο άνοιξε από το 2011.
Οι δωρεές στην παλιά διεύθυνση επιταχύνθηκαν γύρω στον Απρίλιο του 2019, όταν ο Assange συνελήφθη από το κρησφύγετο του, στην πρεσβεία του Ισημερινού και παραδόθηκε στις βρετανικές αρχές, ανέφερε το TheNextWeb.

Μόλις πριν από μία εβδομάδα, τα WikiLeaks άλλαξαν τη διεύθυνση Bitcoin, συγκεντρώνοντας ήδη σημαντικές δωρεές. Τα WikiLeaks κατέχουν πλέον το 6,12 BTC στο νέο πορτοφόλι. Ένα μήνυμα που υπογράφηκε με το παλιό ιδιωτικό κλειδί, γνωστοποίησε τη νέα διεύθυνση δωρεών.
Αλλά αυτό που είναι ακόμη πιο ενθαρρυντικό, το WikiLeaks δεν έβλαψε την κοινότητα του Bitcoin. Το αντίθετο,- παρά το γεγονός ότι τα WikiLeaks ήταν πρωτοπόρος χρήστης, οι ιδιοκτήτες του BTC δεν διώχθηκαν και το έργο τους δεν βρέθηκε στο στόχαστρο για πολλά χρόνια.

Ο SATOSHI NAKAMOTO ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΑ WIKILEAKS ΤΟ 2010

Αρχικά, η εμπλοκή των WikiLeaks με το Bitcoin ανησύχησε ακόμη και τον Satoshi Nakamoto. Σε μια από τις τελευταίες δημοσιεύσεις του στα φόρουμ του Bitcointalk αναφέρθηκε στο WikiLeaks.

«Θα ήταν ωραίο να προσελκύσουμε αυτή την προσοχή, σε οποιοδήποτε άλλο πλαίσιο. Το WikiLeaks έχει κλωτσήσει τη σφηκοφωλιά και το σμήνος κατευθύνεται καταπάνω μας«, γράφει ο Nakamoto στις 11 Δεκεμβρίου 2010, λιγότερο από δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του Bitcoin.

Στα φόρουμ του Bitcointalk, η χρήση του BTC για την υποστήριξη των WikiLeaks, αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από άλλα μέλη του πρώην συμβουλίου, όπως ο Jeff Garzik : Είναι εξαιρετικά παράλογο να κάνουμε το bitcoin έναν τόσο εμφανή στόχο, σε τόσο πρώιμο στάδιο αυτού του έργου. Θα μπορούσαν να υπάρξουν πολλές «παράπλευρες ζημιές» στην κοινότητα του bitcoin, ενώ θα εκφράζετε τη θέση σας.

Ωστόσο, το BTC επέζησε και ευημέρησε και πίσω στο 2010, ήταν πολύ μικρό για να αποκτήσει πραγματικά την προσοχή των νομοθετικών Αρχών. Αλλά τώρα, καθώς το WikiLeaks συνεχίζει να παίρνει δωρεές, η απειλή μπορεί να επαναληφθεί.
Για παράδειγμα, οι δωρεές του BTC μπορεί να μην είναι εντελώς ανώνυμες και ίσως να υπάρξουν προσπάθειες ανίχνευσης προσώπων ή φορέων πίσω από τις καταθέσεις. Οι δωρεές στα WikiLeaks, περίπου 4.050 BTC, ανέρχονται σε περίπου 39,4 εκατομμύρια δολάρια σε τρέχουσες τιμές.

πηγή: Christine Vasileva – 24/02/2020 – https://bitcoinist.com/wikileaks-bitcoin-address-sees-crazy-number-of-donations/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.