Bull & Bear: Τα συν και τα πλην για επένδυση στα 20 κορυφαία κρυπτονομίσματα

Θα πρέπει να αγοράσεις bitcoin ή bitcoin cash? Έχει το tezos άλλο χώρο για ανάπτυξη? Αξίζει το monero μακροχρόνια κράτηση? Δεν υπάρχουν σίγουρες απαντήσεις σ’ αυτά τα ερωτήματα, ούτε και κρυστάλλινη σφαίρα που δείχνει ποιο κρυπτονόμισμα θα ανέβει 5 φορές πάνω, μέσα σε ένα χρόνο.
Με βάση αποκλειστικά τα στοιχεία κεφαλαιοποίησης της αγοράς πάντως, ακολουθούν στη συνέχεια, κάποιες εύλογες υποθέσεις, για την κατάλληλη στιγμή επένδυσης ή απαγκίστρωσης (bull market /bear market) από τα 20 κορυφαία κρυπτονομίσματα.

Bitcoin

ΣΥΝ (bull market): για την επένδυση στο bitcoin σε περιόδους ανοδικής πορείας, η υπόθεση είναι αρκετά απλή: πρόκειται για το μεγαλύτερο κρύπτο μακράν, με τη βαθύτερη ρευστότητα, τη μεγαλύτερη έκθεση σε επενδύσεις θεσμικών και σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, όπως επίσης διαθέτει και τα χαρακτηριστικά ενός στοιχείου μακροπρόθεσμης τοποθέτησης. Επιπλέον έχει ένα επικείμενο, σε λιγότερο από τρεις μήνες, halving. Όταν η αγορά κρυπτονομισμάτων κινείται σε υψηλή ταχύτητα, είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι το bitcoin θα οδηγήσει την κούρσα.
ΠΛΗΝ (bear market): Το Bitcoin μπορεί να είναι το ασφαλέστερο καταφύγιο για τους επενδυτές κρυπτονομισμάτων, αλλά του πήρε σχεδόν 11 χρόνια για να κατακτήσει την τιμή με την οποία παίζει σήμερα. Με την έλλειψη καινοτομίας για την ανανέωση του ενδιαφέροντος του κοινού και χωρίς να ανακοινώνονται σημαντικές συνεργασίες, χάρη στον αποκεντρωμένο σχεδιασμό του, υπάρχει ο κίνδυνος οι επενδυτές να βαρεθούνε και να αναζητήσουν πιο «εξωτικά» κρυπτονομίσματα για να επενδύσουν. Επιπλέον, σε περίπτωση που τα τέλη onchain αυξηθούν στα επίπεδα του 2017, το δίκτυο Bitcoin θα μπορούσε να καταστεί άχρηστο, μειώνοντας την αγοραία αξία του.

Ethereum

ΣΥΝ (bull market): το Ethereum 2.0 βρίσκεται σε τροχιά εκτόξευσης για τους επόμενους 4 μήνες. Αν η αναβάθμιση υλοποιηθεί χωρίς απώλειες και προβλήματα, το ενδιαφέρον για το δίκτυο των smart contracts έχει πολλές πιθανότητες να αυξηθεί. Η ικανότητά του να κερδίζει απόσταση από όλους τους ανταγωνιστές του μέχρι σήμερα, από το EOS έως το Cardano, είναι ικανοποιητική και ελπιδοφόρα για την επόμενη ανοδική περίοδο. Βάλτε μέσα και τα αποτελέσματα του δικτύου Ethereum, την μεγάλη κοινότητα προγραμματιστών και τις ποικίλες περιπτώσεις χρήσης και θα αναδειχθεί μία καλή περίπτωση η επένδυση στο ETH.
ΠΛΗΝ (bear market): το Ethereum 2.0 φέρει σοβαρό συστημικό κίνδυνο και η ενδεχόμενη αποτυχία στο ξεκίνημα μπορεί να άρει την εμπιστοσύνη των επενδυτών. Ένα μεγάλο χακάρισμα στα defi, είναι επίσης ένα επικίνδυνο σημείο που θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Επίσης, η χαλαρή νομισματική πολιτική του ΕΤΗ, μπορεί να αποτελεί και μία από τις αιτίες που το καθιστούν λιγότερο ελκυστικό ως μακροχρόνια επένδυση, παρά την αδιαμφισβήτητη χρησιμότητα του δικτύου

XRP

ΣΥΝ (bull market): Θυμάστε τι έκανε το ripple το 2017, όταν εκτοξεύτηκε από την αξία των μερικών λεπτών στα 3 δολάρια? Όταν επιστρέψει η αγοραστική μανία, δεν είναι απίθανο να συμβεί πάλι κάτι παρόμοιο. Η Ripple (η εταιρία πίσω από το token), είναι επίσης πολύ δικτυωμένη και στα πρόθυρα να διασφαλίσει μία μείζονα συνεργασία, π.χ. με έναν κολοσσό της τεχνολογίας ή του χρηματοοικονομικού κλάδου, ώστε να οδηγήσει το XRP,  «to the moon».
ΠΛΗΝ (bear market): Η τεράστια διακράτηση XRP από την Ripple, η μικρή χρήση της επιχείρησης και το φάσμα ενός δικαστικού αγώνα για τίτλους ασφαλιστικών συμβολαίων, αποτελούν βαρίδια για το τρίτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, σύμφωνα με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Bitcoin Cash

ΣΥΝ (bull market): τα χαμηλά κόστη χρήσης του δικτύου, κάποιες αξιόλογες καινοτομίες (π.χ. privacymicro-blogging), η υιοθέτηση από τις επιχειρήσεις ως μέσο πληρωμής και μία ενθουσιώδης κοινότητα, όλα συνηγορούν στην ευόδωση του μέλλοντος για το BCH. Κάνει όλα όσα κάνει και το BTC, αλλά χωρίς τον κίνδυνο να αυξηθούν τα τέλη συναλλαγών μέσα σε μία νύχτα. Ορισμένοι επενδυτές βλέπουν το BCH  ως ένα αντιστάθμισμα στις χαμηλές πτήσεις του BTC ενώ, αν το τελευταίο εκτοξεύσει τα τέλη συναλλαγών, περιμένετε το BCH να ευημερήσει.
ΠΛΗΝ (bear market): Το μεγαλύτερο μέρος του οδικού χάρτη για το Bitcoin Cash, βασίζεται στην εξασφάλιση της ευρύτερης υιοθέτησης παγκοσμίως, ως μέσο συναλλαγών (MoE). Αν οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές, προτιμήσουν να χρησιμοποιήσουν τα stablecoins αντί των, εξαιρετικά ασταθών, κρυπτονομισμάτων, το BCH θα μπορούσε να αποτύχει στον σκοπό του. Επίσης υπάρχουν κάποια ζητήματα που αποτελούν σημείο προβληματισμού και συζήτησης στην κοινότητα, όπως είναι η χρηματοδότηση των developers και που θα πρέπει να επιλυθούν. Αν και δεν είναι κρίσιμα ζητήματα, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα, η πικρία για την άποψη που δεν θα επικρατήσει, να οδηγήσει σε φατρίες και αποσχιστικές τάσεις.

Bitcoin SV

ΣΥΝ (bull market): Οι μηχανορραφίες των φαλαινών του BSV, όπως ο Calvin Ayre και ο Craig Wright, σε συνδυασμό με την περιορισμένη ρευστότητα που επιτρέπει τη χειραγώγηση, σημαίνει ότι το fork του Bitcoin θα μπορούσε να ξεπεταχτεί ανά πάσα στιγμή. Όταν αυτό συμβεί, είναι πιθανό το «φεγγάρι».
ΠΛΗΝ (bear market): Η κατοχή ενός πολύ ευμετάβλητου κρυπτονομίσματος, με περιορισμένη υιοθέτηση, είναι μια επισφαλής επένδυση.

Litecoin

ΣΥΝ (bull market): Το Litecoin συχνά οδηγεί το bitcoin σε ράλι, χρησιμεύοντας σαν καναρίνι σε ανθρακωρυχείο: προμηνύει μία ανάκαμψη της αγοράς των κρύπτο.
ΠΛΗΝ (bear market): Γενικώς ως MoE, που διαφέρει ελάχιστα από το BTC, μια θεμελιώδης αξιολόγηση του LTC, θα του αναγνώριζε πολύ λίγα χαρακτηριστικά από εκείνα που στέλνουν ένα νόμισμα «στο φεγγάρι».

EOS

ΣΥΝ (bull market): Το EOS διέφυγε αρχικά από το χειρότερο ξεπούλημα της αγοράς αυτής της εβδομάδας, μετά την περικοπή του πληθωριστικού του βαθμού. Το smart contract δίκτυο του, δεν έχει ακόμη εκπληρώσει τις υποσχέσεις του, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει πλήθος κεφαλαίων για το EOS VC να μοιράσει σε επιχορηγήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να υποστηρίξουν την ανάπτυξη όταν αυτή κολλάει. Εάν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Voice, που υποστηρίζεται από το EOS, αποδειχθεί επιτυχημένο, μπορεί να υπάρξει και θετική επίδραση στην επένδυση.
ΠΛΗΝ (bear market): Το δίκτυο EOS έχει πληγεί από την υποβάθμιση των υπηρεσιών του, ενώ η ευρεία διακύμανση του κόστους των πόρων onchain, όπως το vRAM, μπορεί να κάνει τα dapps ακριβά για να τρέξουν σε μεγάλη κλίμακα.

Binance Coin

ΣΥΝ (bull market): Η Binance είναι το πιο σκληρά εργαζόμενο ανταλλακτήριο σε όλη την αγορά, λανσάροντας νέα προϊόντα σε βαθμό που σε ζαλίζει… Ένα από τα καλύτερα σε αποδόσεις νομίσματα τον τελευταίο χρόνο, το BNB, είναι στενά συνδεδεμένο με το ανταλλακτήριο και δεν δείχνει σημάδια κόπωσης ή υποχώρησης.
ΠΛΗΝ (bear market): Ενέχονται κάποιοι κίνδυνοι από την ικανότητα συμμόρφωσης με τους κανονισμούς και τη νομοθεσία, έτσι όπως διαμορφώνεται παγκοσμίως, όπως και η περίπτωση μίας κυβερνοεπίθεσης ή κυβερνοκλοπής, που θα μπορούσαν να κάνουν τον γίγαντα να καταρρεύσει.

Tezos

ΣΥΝ (bull market): Ένα από τα καλύτερα σε αποδόσεις κρυπτονομίσματα φέτος, το XTZ, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί υποτιμημένο σε σύγκριση με παρόμοια, όπως το ETH. Οι μεγαλύτεροι επενδυτές του tezos είναι μακροχρόνιοι και διαθέτουν επίσης την κοινωνική επιρροή, για να αυξήσουν τους μικρούς ιδιώτες επενδυτές.
ΠΛΗΝ (bear market): το Tezos οφείλει να παραδώσει κάποια σημαντικά αποτελέσματα ενώ εντοπίζεται μια σαφής έλλειψη αξιόλογων έργων smart contract που να έχουν ξεκινήσει στην blockchain του. Εάν η Tezos δεν αρχίσει σύντομα να προσθέτει έργα αξίας για την πραγματική οικονομία και τον πραγματικό κόσμο, η καλή θέληση για το XTZ, θα μπορούσε γρήγορα να εξαντληθεί.

Chainlink

ΣΥΝ (bull market): Ο μετασχηματισμός του Chainlink από ένα μικρής κεφαλαιοποίησης σχέδιο, στην de facto λύση oracle της κρυπτόσφαιρας, με μία κεφαλαιοποίηση αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων, ήταν εντυπωσιακός. Δεκάδες σημαντικές συνεργασίες, με την υπόσχεση ότι θα έρθουν πολλές ακόμα, θα μπορούσαν να διατηρήσουν το LINK υψηλά, για μήνες.
ΠΛΗΝ (bear market): Οι επικριτές του ισχυρίζονται ότι το LINK token, έχει περιορισμένη χρησιμότητα για να δικαιολογήσει την κεφαλαιοποίηση του και ότι το Chainlink θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς αυτό. Λίγες οντότητες χρησιμοποιούν το LINK για οτιδήποτε άλλο εκτός από την κερδοσκοπία.

Cardano

ΣΥΝ (bull market): Ένας κοιμώμενος γίγαντας, αργός στην πορεία του, το Cardano έχει ακόμα δρόμο για να υλοποιήσει τις δυνατότητες του. Αν ξεκινήσουν να χτίζονται έργα, βασισμένα στο, εναλλακτικό του ΕΤΗ, δίκτυο του Charles Hoskinson, τότε το ADA θα μπορούσε, έστω και καθυστερημένα, να κάνει την έκρηξή του.
ΠΛΗΝ (bear market): Όπως το Link, έτσι και το ADA, δεν χρησιμοποιείται αλλού, παρά για κερδοφορία μέσω των συναλλαγών, προς το παρόν. Σε κάποιο στάδιο, το δίκτυο θα πρέπει να αρχίσει να βλέπει πραγματική χρήση αλλιώς δεν θα υπάρχει τίποτα που να προσδιορίζει την αξία του.

Monero

ΣΥΝ (bull market): Ένα νόμισμα υψηλού απορρήτου, που πραγματικά δουλεύει αξιοπρεπώς, ειδικά στο darknet. Καθώς η μάχη ενάντια στο απόρρητο και την ανωνυμία των συναλλαγών αυξάνεται, το monero ξεχωρίζει ως προπύργιο της ανωνυμίας των χρηστών του δικτύου του.
ΠΛΗΝ (bear market): Μερικές χιλιάδες χρήστες του darknet, δεν αρκούν για να στείλουν την τιμή του XMR στα ουράνια. Επιπλέον, η αυξημένη ρυθμιστική πίεση, θα μπορούσε να πετάξει το νόμισμα υψηλού απορρήτου έξω από τα μεγάλα ανταλλακτήρια.

Stellar

ΣΥΝ (bull market): γρήγορες, φθηνές συναλλαγές και το επιχειρηματικό δαιμόνιο του Jed McCaleb (ιθύνων νους του Ripple)
ΠΛΗΝ (bear market): ένα δημιούργημα του XRP, με τεράστια κυκλοφορούσα ποσότητα και ελάχιστη διαφοροποίηση από τον διάσημο πρόγονό του.

Tron

ΣΥΝ (bull market): ισχυρή υιοθέτηση από εφαρμογές τυχερών παιχνιδιών, tether και η επιρροή στο μάρκετινγκ του μεγαλόστομου Justin Sun.
ΠΛΗΝ (bear market): Ένας σχετικά μη αποκεντρωμένος κλώνος του Ethereum, του οποίου η τύχη εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ενέργειες ενός ατόμου.

Huobi Token

ΣΥΝ (bull market): με την υποστήριξη ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια του κλάδου, με πλοκάμια που φτάνουν σε ολόκληρο τον πλανήτη, το ΗΤ θα πρέπει να αναπτυχθεί μαζί με το Huobi, ειδικά εάν οι αρχικές προσφορές του ανταλλακτηρίου υποστούν μία αναγέννηση.
ΠΛΗΝ (bear market): Μέσα στο πλαίσιο του οικοσυστήματος Huobi, η μοίρα του ΗΤ είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αυτή του εκδότη του.

LEO

ΣΥΝ (bull market): το μερίδιο αγοράς της Bitfinex μπορεί να έχει μειωθεί, αλλά παραμένει ακόμα μία από τις κυρίαρχες δυνάμεις της κρυπτόσφαιρας. Η μητρική εταιρία του Tether, είναι επιχειρηματικά ικανή να ωθήσει το LEO σε νέα υψηλά.
ΠΛΗΝ (bear market): παρ’ όλα αυτά, ακόμα ένα token ανταλλακτηρίου με περιορισμένη χρησιμότητα.

Ethereum Classic

ΣΥΝ (bull market): αν το Ethereum 2.0 αποδειχθεί αποτυχία, τότε το ETC  μπορεί να πάρει τη σκυτάλη και να απολαύσει μία ανάλογη άνοδο της τιμής του.
ΠΛΗΝ (bear market): στα τέσσερα χρόνια της ζωής του, το Ethereum Classic έχει παραγάγει πολύ λίγα αξιοπρόσεκτα πράγματα. Δύσκολα φαίνεται να αλλάζει κάτι τώρα.

ΠΗΓΗ: Kai Sedgwick – 26/02/2020 – https://news.bitcoin.com/the-bull-and-bear-case/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.