Μέρες coronavirus: ο χρυσός βλέπει τις μεγαλύτερες απώλειες από το 2013, ενω το Bitcoin σταθεροποιείται

Το Bitcoin (BTC) είχε μια δύσκολη εβδομάδα, καθώς χτύπησε το χαμηλό του μήνα, αλλά στις αγορές χρυσού, οι έμποροι έβλεπαν τις μεγαλύτερες ημερήσιες πτώσεις της τελευταίας επταετίας.
Σύμφωνα με την καταγραφή δεδομένων XAU / USD, η Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2020, κατέγραψε τη χειρότερη πτώση εντός 24 ωρών, για το πολύτιμο μέταλλο, από το 2013.

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΠΕΦΤΕΙ 7% ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΗΜΕΡΕΣ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΠΟΎΛΗΜΑ ΛΟΓΩ CORONAVIRUS

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ημερών, ο χρυσός σε γενικές γραμμές υπέκυψε στις ρευστοποιήσεις που επηρέασαν τις παραδοσιακές αγορές, λόγω της συνεχιζόμενης επιδημίας του κορονοϊού.
Μεταξύ 24 και 29 Φεβρουαρίου, το XAU / USD έχασε συνολικά 7,3%, πριν από μία ελαφρά ανάκαμψη. Η εύθραυστη απόδοση, βάζει το χρυσό περίπου στο ίδιο επίπεδο με τον «ψηφιακό χρυσό», το Bitcoin, οι εβδομαδιαίες απώλειες για το οποίο σήμερα κυμαίνονται γύρω στο 9%.

Χρυσός: γράφημα διακύμανσης έτους- έως σήμερα. Πηγή: TradingView

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Cointelegraph, μετά την ανάκαμψη από το χαμηλό 4 εβδομάδων (8.450 δολ.), το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα επέστρεψε στην πρόβλεψη της μέσης τιμής του και από τότε προσπάθησε να ανακτήσει τον κινητό μέσο όρο 200 ημερών, κοντά στα 8.800 δολάρια.
Ενώ ο χρυσός παρέμεινε σταθερός σε μια πτωτική χρηματιστηριακή αγορά, οι υποστηρικτές του είχαν κάθε λόγο να γιορτάζουν. Ο περίφημος σκεπτικιστής του Bitcoin, ο Peter Schiff, άδραξε την ευκαιρία να λοιδορήσει όσους πιστεύουν ότι το BTC θα μπορούσε να λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο.

Schiff: Ο ΧΡΥΣΟΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ

Ακολουθώντας τη μεταστροφή της τύχης, ο Schiff παρέμεινε πεπεισμένος στις προοπτικές του χρυσού,αναγνωρίζοντας ότι τέτοιες πτώσεις (της τιμής) είναι «πολύ σπάνιες».
Την Παρασκευή, έγραψε σε ένα tweet «Η σημερινή πτώση κατά 4%, μέσα σε μία ημέρα, είναι μία πολύ σπάνια κίνηση. Αλλά μπορεί να τύχει να συμβεί περιστασιακά», συμπληρώνοντας: «Πάντως, η πτώση κατά 4% στο @Bitcoin είναι σχεδόν συνήθης,  αφού έχει καταγράψει μεγαλύτερες πτώσεις μέσα σε μία ημέρα. Η σημερινή κίνηση, δεν ακυρώνει την αξία του χρυσού ως ασφαλές καταφύγιο, ούτε τη μακροπρόθεσμη προοπτική της επένδυσης (σε χρυσό).”

Ο συνιδρυτής της Morgan Creek Digital, o Anthony Pompliano, κάπως πικρόχολα, σχολίασε τη ρήση του Schiff, προτείνοντας «κάποιος να τον κοιτάξει» καθώς η ιδιοκτησία χρυσού σταδιακά χάνει την υγεία της (ως επένδυση)

Η δυστυχία στη χρηματιστηριακή αγορά εν τω μεταξύ συνεχίζεται , καθώς ο Dow Jones υπέστη τη δική του ημερήσια απώλεια ρεκόρ, την Τετάρτη.
Από τότε, οι επενδυτές έχουν ποντάρει στη συντριπτική τους πλειοψηφία, στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, μειώνοντας σημαντικά το στόχο των βραχυπρόθεσμων επιτοκίων του 2020.

Πηγή: William Suberg -29/02/2020 – https://cointelegraph.com/news/you-ok-boomer-gold-sees-biggest-loss-since-2013-as-bitcoin-steadies


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.