O Changpeng Zhao της Binance είναι ο κορυφαίος crypto-δισεκατομμυριούχος για το 2020

Σύμφωνα με την Hurun Global Rich List 2020, που κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, αναδείχθηκε ως ο πλουσιότερος και πιο επιτυχημένος δισεκατομμυριούχος στο χώρο της κρυπτογράφησης, με εκτιμώμενη καθαρή αξία της περιουσίας του, πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Hurun Global Rich List για το 2020 δημοσιεύτηκε στις 26 Φεβρουαρίου και σύμφωνα με τον πρόεδρο της, Rupert  Hoogewerf, η Κίνα -παρά την γενική επιβράδυνση της οικονομίας και τις εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ- κατάφερε φέτος να έχει περισσότερους δισεκατομμυριούχους απ’ότι οι ΗΠΑ και η Ινδία μαζί. Ωστόσο, στην κορυφαία δεκάδα της κατάταξης υπάρχουν επτά Αμερικάνοι, με τον Jeff Bezos, τον ιδρυτή του Amazon , να είναι -για τρίτη χρονιά- ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, με περιουσία 140 εκατ.δολαρίων.

Στον νέο κατάλογο της Hurun για το 2020, περιλαμβάνονται 2.816 δισεκατομμυριούχοι από όλο τον κόσμο, με μόλις έξι να έχουν αποκτήσει την περιουσία τους από τον χώρο των κρύπτο και της blockchain. Κορυφαίος κρυπτο-δισσεκατομμυριούχος, σύμφωνα με την λίστα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, που κατάφερε μέσα σε ένα χρόνο να διπλασιάσει την περιουσία του, από τα 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2019, στα 2,6 δισ. δολάρια το 2020. Αντίθετα, η προσωπική περιουσία του  Zhan Ketuan, συνιδρυτή της Bittmain, που ήταν στην κορυφή της κατάταξης το 2019, μειώθηκε από τα 2,7 στα 1,6 δισ.δολάρια, ρίχνοντας τον φέτος στην δεύτερη θέση.

Ο CEO της Binance, Changpeng Zhao, εκτοπίζει στη δεύτερη θέση της λίστας Hurun, τον co-founder της Bitmain, Zhan Ketuan.

Όπως αναφέρει η Cointelegraph . o Zhan είδε τον πλούτο του να μειώνεται και από τον Νοέμβριο του 2019 σταμάτησε να είναι νόμιμος επρόσωπος της Bitmain. Η μείωση του μεριδίου της αγοράς για την Bitmain (από 75% σε 66%) και η απομάκρυνση του από την εταιρεία, από τον τωρινό Διευθύνοντα Σύμβουλο Jihan Wu, στοίχισε 1 δισ. δολάρια στην περιουσία του και τον ώθησε να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον των μετόχων της Bitmain και να ζητήσει έλεγχο της επιχείρησης.

Στον αντίποδα, ο Changpeng Zhao, κατάφερε να διπλασιάσει τον πλούτο του τον τελευταίο χρόνο, ξεπερνώντας το περιστατικό hacking στην Binance -τον Μαϊο του 2019- που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια 40 εκατομμυρίων δολαρίων και αρνητικό αντίκτυπο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες των επόμενων μηνών. Ο κινεζο-καναδός επιχειρηματίας κατάφερε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ασφάλειας και με έξυπνες κινήσεις και νέα προϊόντα (Binance cloud), να σταθεροποιήσει την Βinance ως την μεγαλύτερη σε όγκο συναλλαγών πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων και να βάλει τον εαυτό του στην κορυφή της λίστας των πλουσιότερων και σημαντικότερων ανθρώπων, στον χώρο των κρύπτο.

Οι άλλοι τέσσερις κρυπτο-δισεκατομμυριούχοι που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Hurun, είναι οι Xu Mingxing (ιδρυτής της OKCoin με 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια), Chris Larsen του Ripple (1,3 δισ. δολάρια), Leon Li (ιδρυτής της Huobi με 1,1 δισ. δολάρια) και Brian Armstrong (συνιδρυτής της Coinbase, με 1 δισ. δολάρια).


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.