Νέα της αγοράς: οι φόβοι του coronavirus, κατάρρευση των χρηματιστηρίων και προβλέψεις για την τιμή του Bitcoin

Οι αγορές των ψηφιακών νομισμάτων, σταθεροποιήθηκαν μετά την αρχική πτώση των τιμών της 26ης Φεβρουαρίου που αφαίρεσε 25 δισ. δολάρια από τη συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων.
Την ώρα που δημοσιεύτηκε αυτό το άρθρο (01/03/2020), η κρυπτο-οικονομία βρίσκεται ελαφρώς πάνω από τα 245 δισ. δολάρια και μερικά νομίσματα καταγράφουν λίγα κέρδη.

ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΚΡΥΠΤΟ-ΑΓΟΡΕΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ, ΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ.

Την Κυριακή, 1η Μαρτίου, τα περισσότερα ψηφιακά νομίσματα σταθεροποιήθηκαν σε ένα τριγωνικό μοτίβο ενώ ένα μέρος των νομισμάτων δημιούργησε ήδη πιο σταθερές ζώνες στήριξης. Τις τελευταίες πέντε εβδομάδες, οι μετοχές σε όλο τον κόσμο, γνώρισαν σημαντική συντριβή.
Ο καταποντισμός των τιμών, ευρέως αποδόθηκε στον coronavirus (COVID-19), σε μία καθοδική πορεία που οι μετοχές είχαν να δουν από το 1987.
Κάθε αγορά, ακόμα και εκείνες που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όπως τα πολύτιμα μέταλλα και τα μη συσχετιζόμενα στοιχεία, όπως τα κρυπτονομίσματα, κατάλαβαν «τι εστί» συντριβή.
Προς το παρόν, η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς, όλων των 5.000+ νομισμάτων, βρίσκεται περί τα 245 δισ. δολάρια και υπάρχουν και 130 δισ. δολάρια, σε αναφερόμενο όγκο συναλλαγών κρυπτονομισμάτων, την Κυριακή.
Το BTC  αιωρήθηκε μεταξύ των 8.575 έως τα 9.650 δολάρια κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, χάνοντας ένα 12,7% αυτή την εβδομάδα. Βέβαια, η επίδοση των 90 τελευταίων ημερών του νομίσματος είναι θετική κατά 18%, ενώ σε επίπεδο δωδεκαμήνου, η τιμή του αυξήθηκε κατά 123%. Το δεύτερο μεγαλύτερο, από άποψη κεφαλαιοποίησης, κρυπτονόμισμα, το ETH, διαπραγματεύεται στα 223 δολ.

Οι κορυφαίες 10 αποτιμήσεις της αγοράς κρυπτονομισμάτων, την 1η Μαρτίου 2020. Το Bitcoin SV (BSV) είναι επί κεφαλής της κούρσας την Κυριακή, σημειώνοντας κέρδη 5,7% .

Οι κορυφαίες 10 αποτιμήσεις της αγοράς κρυπτονομισμάτων την 01/03/2020.

Το Bitcoin SV (BSV) είναι το κορυφαίο σε απόδοση την Κυριακή, κατακτώντας ποσοστό 5,7% σε κέρδη.
Το ETH μειώθηκε κατά 17,8% κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αλλά στο διάστημα των 30 τελευταίων ημερών, κατέγραψε άνοδο κατά 34%. Μέχρι στιγμής, το ETH έχει αυξήσει την τιμή του κατά 50% κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών μηνών και πάνω από 67% για τους τελευταίους 12 μήνες. Πίσω από το ETH, το XRP διαπραγματεύεται στα 0,23 δολάρια και έχει χάσει το 17,2% της αξίας του, τις τελευταίες επτά ημέρες. Το XRP παρουσίασε μικρή αύξηση της αξίας του, καθώς ήταν μόλις 5,4% πάνω κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών και 6,5% πάνω για τις τελευταίες 90 ημέρες. Ωστόσο, κατά τους τελευταίους 12 μήνες, το XRP μειώθηκε κατά 26% έναντι του δολαρίου.
Το μερίδιο αγοράς του BTC σε σχέση με την υπόλοιπη κρυπτο-οικονομία, διαμορφώνεται πάνω από το 63% σήμερα.

Η ΔΡΆΣΗ ΤΟΥ Bitcoin Cash (BCH/USD)

Το Bitcoin Cash (BCH) φτάνει στα 314 δολάρια και ανέρχεται κατά 1,36% αυτή την Κυριακή. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ημερών, το BCH έχει χάσει λίγο παραπάνω του 9%, αλλά εξακολουθεί να καταγράφει κέρδη κατά 47,6% στο διάστημα των τελευταίων 90 ημερών. Κατά τους τελευταίους 12 μήνες, έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, το BCH κέρδισε πάνω από 136% σε αξία.
Ο αναφερόμενος όγκος συναλλαγών του νομίσματος, την 1η Μαρτίου, είναι 4 δισ. δολάρια, αλλά ο δείκτης «πραγματικού όγκου» του Messari, δείχνει σήμερα 18 εκατομμύρια δολάρια όγκο συναλλαγών για το BCH. Το κορυφαίο ζεύγος που διαπραγματεύεται σήμερα με το BCH, είναι το tether (USDT). Το ζεύγος συγκεντρώνει το 66,5% όλων των συναλλαγών του BCH. Ακολουθούν το BTC (17%), το USD (11,5%), το KRW (1,68%) και το ETH (1,86%).
Στις 28 Φεβρουαρίου ο αναλυτής της Fxstreet, Ken Chigbo, αναφέρει ότι οι τιμές του ζεύγους BCH/USD έχουν μειωθεί για τρεις συνεχόμενες εβδομάδες. Ο Chigbo σημειώνει ότι εάν παραβιαστεί το ψυχολογικό όριο των 300 δολ., το BCH/USD θα μπορούσε να έλθει αντιμέτωπο με «ένα ισχυρό πτωτικό κύμα».

ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ Coronavirus ΧΤΥΠΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ Crypto

Την περασμένη εβδομάδα οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές σημείωσαν πτώση, καθώς οι φόβοι για τον coronavirus κατέλαβαν τις κεφαλαιαγορές. Ακόμη και τα στοιχεία που θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όπως ο χρυσός, κινήθηκαν πτωτικά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και στις 28 Φεβρουαρίου ενώ η Market Watch ανέφερε ότι ο χρυσός γνώρισε τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση εδώ και σχεδόν επτά χρόνια.
«Οι επενδυτές σπεύδουν να πουλήσουν χρυσό και να δημιουργήσουν μετρητά για να καλύψουν τις ζημίες των χρηματιστηριακών αγορών«, εξηγούν οι δημοσιογράφοι της Market Watch, Myra Saefong και Mark DeCambre.
Η τάση ξεπουλήματος εξ αιτίας των φόβων για τον coronavirus στις crypto αγορές, ήταν παρόμοια με αυτή των χρηματαγορών και αρκετοί άνθρωποι υποθέτουν ότι ο φόβος θα μπορούσε να κάνει τα πράγματα χειρότερα για στοιχεία όπως το BTC.

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο επικεφαλής επενδύσεων της Arca Funds, ο Jeff Dorman, είπε στον αρθρογράφο Bradley Keoun κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης, ότι τα crypto όπως το bitcoin, είναι «σε μεγάλο βαθμό αποσυνδεδεμένα από τη Wall Street».
«Είναι ανεύθυνο να λέγεται από οποιονδήποτε, ότι το bitcoin είναι πραγματικά ένα ασφαλές καταφύγιο», παρατήρησε ο Dorman. «Κοιτάξτε πώς ο χρυσός, τα θεσμικά funds και οι μετοχές, αντιδρούν άμεσα στους παγκόσμιους φόβους. Το Bitcoin και τα ψηφιακά νομίσματα, ζουν εκτός αυτής της ροής εργασίας».

Τρεις μέρες αργότερα, ο Dave Waslen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hedgetrade, σημείωσε: «Κατά τις πρώτες εβδομάδες του Coronavirus, το bitcoin ενήργησε ως το ασυμπίεστο περιουσιακό στοιχείο, όπως συχνά υπήρξε κατά τη διάρκεια οικονομικών και πολιτικών αναταραχών, επιδεικνύοντας ισχυρή ανάπτυξη. Αλλά αυτή την εβδομάδα ήταν μια διαφορετική ιστορία».
Ο Waslen συμπλήρωσε: Τις δύο τελευταίες μέρες, εισπράχθηκαν διόδια στα πιο σημαντικά ψηφιακά στοιχεία της Crypto αγοράς. Η τιμή του Bitcoin μειώθηκε 6% από τη Δευτέρα το πρωί. Βέβαια, η αξία του bitcoin δεν προσδιορίζεται από τους ίδιους δείκτες με το fiat, όπως τα επιτόκια και το ΑΕΠ. Αντ’ αυτού, το bitcoin εξαρτάται αποκλειστικά από τη ζήτηση, γι’ αυτό συχνά, παραμένει σταθερό όταν οι άλλες αγορές έχουν αναταράξεις

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΥΨΗΛΟ ΤΟΥ Bitcoin, ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΙΣΧΥ.

Παρά την ύφεση στις αγορές κρυπτονομισμάτων, πολλοί κερδοσκόποι πιστεύουν ότι το BTC θα αγγίξει και πάλι το ιστορικό υψηλό του (ATH) στο προσεχές μέλλον. Έχουν περάσει πάνω από δύο χρόνια από το ATH του BTC στα 19.600 δολάρια και το νόμισμα εξακολουθεί να είναι 57.28% κάτω από αυτό το ATH.
Κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης με το Kitco News, στις 25 Φεβρουαρίου, ο συνιδρυτής του «Shark Tank» του ABC, ο Robert Herjavec, εξήγησε την πεποίθησή του ότι οι τιμές του BTC θα «τετραπλασιαστούν [4x]. «Νομίζω ότι η τιμή του Bitcoin, σε μακροπρόθεσμη βάση, θα είναι τεράστια, αν αυτή είναι η κατάλληλη λέξη», δήλωσε ο Herjavec. «Οι καταναλωτές, σε μακροπρόθεσμη βάση, πάνε πάντα στην ευκολία και το bitcoin είναι απλώς ευκολία.»

«Όλοι πρέπει να έχουν 1% τΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟΥΣ σε Bitcoin», λέει Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Virgin Galactic

O πρόεδρος της Virgin Galactic, Chamath Palihapitiya

Ο σημερινός πρόεδρος της Virgin Galactic, δήλωσε στο Squawk Box του CNBC, ότι ο καθένας πρέπει να κατέχει ένα μικρό κλάσμα του BTC, σύμφωνα με την άποψή του: Όλοι θα πρέπει να έχουν το 1% του ενεργητικού τους στο Bitcoin, ανέφερε ο Chamath Palihapitiya της Virgin Galactic, στις 26 Φεβρουαρίου.
Ο Palihapitiya πιστεύει ακράδαντα, ότι το BTC είναι ένα «φανταστικό hedge» και συνέχισε να εκθέτει τα οφέλη αυτού του «μη συσχετισμένου περιουσιακού στοιχείου».
«Όταν βλέπετε το ποσό μόχλευσης με το οποίο λειτουργεί η χρηματοπιστωτική βιομηχανία και σκέφτεστε για όλες αυτές τις εξάρσεις και όλα αυτά τα εξωγενή πράγματα που συμβαίνουν και δεν μπορείτε να προβλέψετε…, επιμένει ο Palihapitiya,. …Υπάρχει πολύς κίνδυνος όταν η αγορά κινείται καθοδικά και είναι σπουδαίο το γεγονός ότι ένας μέσος πολίτης, οποιασδήποτε χώρας του κόσμου, μπορεί να κατέχει, ένα μη συσχετισμένο αντιστάθμισμα (σ’ αυτούς τους κινδύνους)».

πηγή: https://news.bitcoin.com/market-update-coronavirus-bitcoin-price-predictions/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.