Νέο υψηλό όλων των εποχών για τον Hash Rate του Bitcoin

O Hash Rate του Bitcoin σημείωσε ένα νέο υψηλό, όλων των εποχών, παρά το γεγονός ότι το νόμισμα είχε πτώση, σχεδόν 12%, την προηγούμενη εβδομάδα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, ο δείκτης έφτασε στην υψηλότερη τιμή του, την πρώτη μέρα του Μαρτίου.

Ο συντελεστής Hash Rate αναφέρεται στη συνδυασμένη υπολογιστική ισχύ που αφιερώνουν οι miners για την επικύρωση των συναλλαγών στο blockchain του Βitcoin. Όσο μεγαλύτερος είναι ο συντελεστής, τόσο περισσότερη δύναμη υπάρχει. Αυτό σημαίνει ότι οι miners πιστεύουν στην κερδοφορία της εξόρυξης και θέλουν να αυξήσουν την ασφάλεια του δικτύου.

Το Δίκτυο του Bitcoin σημειώνει ως και 136 quintillion hashes ανά δευτερόλεπτο

Τα δεδομένα από το Bitinfocharts έβαλαν το όριο του Hash Rate του Bitcoin, λίγο πάνω από 120 quintillion hashes ανά δευτερόλεπτο την Κυριακή, ενώ το Blockchain, πιο κοντά στα 140 quintillion hashes ανά δευτερόλεπτο, αφού η δραστηριότητα σημείωσε άνοδο το Σαββατοκύριακο.

Bitcoin, Hash Rate, Χρονοδιάγραμμα 1 έτους. Πηγή : Blockchain

Mετά τον Μάϊο και το halving του Bitcoin, οι προσδοκίες είναι υψηλές. Οι αναλυτές πιστεύουν ότι ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος, καθώς oι αμοιβές των miners θα μειωθούν στο μισό (από τα 12,5 BTC για κάθε μπλοκ στα 6,25 BTC) κι αυτό θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τον Hash Rate.

O αναλυτής Plan B, που δημιούργησε το πολύ ακριβές μοντέλο πρόβλεψης τιμών για το Bitcoin, ενίσχυσε πρόσφατα αυτή τη θεωρία. Γι’ αυτόν το halving του 2020 θα έχει παρόμοια αποτελέσματα με του 2012 και του 2016 -καταλυτική επίδραση στον Hash Rate, την δυσκολία και φυσικά στην τιμή.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-hash-rate-hits-new-all-time-high-as-miners-shun-price-drop?fbclid=IwAR0In4rM-fnRNhplVr8PhlYUALj2ccZy0EvJ-EvV3gvDKkbS-KqNtOrgsEo


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.