Blockcain για την έκδοση πτυχίων προτείνει το Υπουργείο Παιδείας στη Βραζιλία.

Στην προσπάθεια να καταπολεμηθεί η παραποίηση των πανεπιστημιακών διπλωμάτων στη Βραζιλία, το Υπουργείο Παιδείας ΜΕC) πρότεινε την δημιουργία μιας blockchain πλατφόρμας για την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών, μεταξύ των μη κρατικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με την Cointelegraph της Βραζιλίας, ο υπουργός MEC Abraham Weintraub έθεσε αυτή τη δυνατότητα, της δημιουργίας μιας πλατφόρμας blockchain, που πέρα από την έκδοση ψηφιακών πιστοποιητικών σπουδών, θα οδηγήσει και στην -επιθυμητή από το Υπουργείο Παιδείας- αυτορύθμιση των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το Υπουργείο, για να εφαρμοστεί το μέτρο, θα απαιτήσει από τα πανεπιστήμια να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο τμήμα, υπεύθυνο για την λειτουργία της πλατφόρμας. Οι πόροι της χρηματοδότησης για την δημιουργία της blockchain πλατφόρμας , θα προέρχονται από τα ίδια τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, δεδομένου ότι θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνα για την έκδοση των πτυχίων. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον 14 ιδιωτικά πανεπιστήμια που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον στην πρόταση της κυβέρνησης, για την εφαρμογή αυτής της τεχνολογίας.

Ο Gilberto Garcia, πρώην πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, δήλωσε στην εφημερίδα Valor Economico, ότι ο μηχανισμός blockchain θα προσφέρει διαφάνεια σε όλα τα δεδομένα και το ιστορικό των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Η πρόταση αυτή του Υπουργείου Παιδείας στοχεύει στην επίλυση ενός σημαντικού προβλήματος, που δεν είναι καινούριο στη χώρα: την έκδοση πλαστών πανεπιστημιακών πτυχίων, τα οποία επί σειρά ετών έχουν αποτελέσει θέμα στις τοπικές εφημερίδες. Τον περασμένο Δεκέμβριο, για αυτόν κυρίως τον λόγο, το MEC εφάρμοσε ένα υποχρεωτικό μέτρο για την έκδοση πτυχίων και διπλωμάτων σε ψηφιακή μορφή, τόσο για τα δημόσια, όσο και για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Αλλά η Βραζιλία δε θα είναι η μόνη χώρα στη Λατινική Αμερική που θα υιοθετήσει τεχνολογία blockchain, για την έκδοση πιστοποιητικών πανεπιστημίου. Το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Κολομβίας (UNAL) προσφέρει -χάρη στην blockchain- ψηφιακά διπλώματα και τίτλους σπουδών από το 2019. Ωστόσο, σύμφωνα με το κολομβιανό εκπαιδευτικό ίδρυμα, λιγότεροι από τους μισούς απόφοιτους έχουν κατεβάσει τις ψηφιακές πιστοποιήσεις, σχεδόν ένα χρόνο μετά.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/brazilian-ministry-of-education-proposes-issuing-diplomas-on-the-blockchain?fbclid=IwAR3cG3wGHcK2j1IXYAEpN7jgghYKLobnB0UA5WwUrRhNaWutGjLpaV


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.