Πιθανές επιπτώσεις του κορωνοϊου στον κόσμο των κρύπτο

Το ξέσπασμα του κορωνοϊού έχει τις επιπτώσεις του στην παγκόσμια οικονομία. Η μολυσματική ασθένεια επηρεάζει επίσης το συνολικό οικοσύστημα των κρυπτονομισμάτων, με την επίδρασή της στις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων να είναι πλέον εμφανής τώρα.
Αν και είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα αν ο κορονοϊός επηρεάζει θετικά ή αρνητικά τις τιμές των ψηφιακών νομισμάτων, είναι γενική άποψη μεταξύ των εμπειρογνωμόνων των κρυπτονομισμάτων, των ενθουσιωδών φίλων και των αναλυτών, ότι αυτή η μολυσματική ασθένεια είναι πιθανό να έχει θετικό αντίκτυπο στην υιοθέτηση των κρύπτο σε μαζική βάση.

ΔΙΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΘΕΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ

Ένα από τα αποτελεσματικά διορθωτικά μέτρα που υιοθέτησε η Κίνα για την παύση της εξάπλωσης του κορονοϊού, το οποίο ακολουθείται τώρα σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι οι διαδικασίες Καραντίνας.
Στην πραγματικότητα, οι κινεζικές αρχές έχουν προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα και χρησιμοποιούν μηχανισμούς υπεριώδους ακτινοβολίας και υψηλής θερμοκρασίας στα χαρτονομίσματα για να σταματήσουν τη διάδοση του ιού.
Οι άνθρωποι, επίσης, χρησιμοποιούν περισσότερο το διαδίκτυο, ενώ αποφεύγουν τα χαρτονομίσματα. Αυτή η τάση είναι πιθανό να ενισχύσει την υιοθέτηση των ψηφιακών νομισμάτων σε ευρύτερο τμήμα του πληθυσμού, γεγονός που με τη σειρά του θα βοηθήσει τις τιμές του Bitcoin και άλλων ψηφιακών νομισμάτων να αυξηθούν και να αποφέρουν κερδοφόρες αποδόσεις για τους επενδυτές.

Stablecoins: Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ

Συγκεκριμένα, σε σχέση με την υπόθεση της παραπάνω παραγράφου, παρατηρήσαμε ένα αυξημένο ενδιαφέρον για τα stablecoins μετά την εκδήλωση του κορωνοϊού.
Αυτό μπορεί να αποδοθεί στο γεγονός ότι τα stablecoins έχουν μικρότερη μεταβλητότητα τιμών από τα ψηφιακά νομίσματα και οι άνθρωποι είναι πιο σίγουροι για τη μελλοντική τους αξία από ότι με το Bitcoin και τα altcoins. Οι άνθρωποι σε όλη την υδρόγειο υποστηρίζουν τα σταθερά stablecoins εν μέσω εμφάνισης του ιού και τα χρησιμοποιούν για τις δραστηριότητες αγοράς ή πώλησής και για την εκτέλεση ορισμένων άλλων διαφορετικών εργασιών.

Ο αντικτυποσ στην εξορυξη κρυπτονομισματων

Ένας τομέας όπου η επίπτωση του κορονοϊού μπορεί να αποδειχθεί επιβλαβής για τα ψηφιακά νομίσματα, είναι οι εξορυκτικές εργασίες τους. Αυτό συμβαίνει επειδή η Κίνα κατέχει περίπου το 70% της εξόρυξης Bitcoin χάρη στη διαθεσιμότητα της φθηνής ηλεκτρικής ενέργειας και της ισχυρής τεχνολογικής αντοχής.
Τώρα, με τις αρχές να διατάζουν μια παύση δραστηριοτήτων και κυκλοφορίας σε διάφορες δραστηριότητες, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού, οι εργασίες εξόρυξης χτυπήθηκαν αρνητικά. Τώρα είναι πολύ πιθανό ότι, εξαιτίας της περιορισμένης προσφοράς, οι τιμές του Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων να αυξηθούν, αλλά μετά η υπερβολική έλλειψη των ψηφιακών νομισμάτων θα μπορούσε επίσης να έχει το αντίστροφο αποτέλεσμα, δηλαδή την απογοήτευση των αγοραστών.
Η τάση της συσσώρευσης μπορεί να μετατοπιστεί στο σύστημα, γεγονός που μακροπρόθεσμα, θα στείλει λάθος μήνυμα στους επενδυτές και τους πιθανούς ενδιαφερόμενους να υιοθετήσουν τα ψηφιακά νομίσματα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Παρά τις εικασίες γύρω από τον κορονοϊό και την πιθανή επίδρασή του στο Bitcoin και σε άλλα ψηφιακά νομίσματα, οι εμπειρογνώμονες σχεδόν ομόφωνα συγκλίνουν στην άποψη ότι αυτή η τραγωδία μπορεί να ενισχύσει την υπόθεση των ψηφιακών νομισμάτων.
Τα κρυπτονομίσματα θα αναδειχθούν ισχυρότερα και θα εδραιωθεί η άποψη ότι πρόκειται για μια αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο συμβατικό νομισματικό σύστημα, που διευθύνεται από τις κεντρικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Ο πλήρης αντίκτυπος αυτού του ιού και οι επιπτώσεις του στις κοινωνικοοικονομικές παραμέτρους, θα εξακριβωθεί μόλις οι εμπειρογνώμονες διαθέτουν πλήρη και ακριβή στοιχεία, αλλά η υιοθέτηση των ψηφιακών νομισμάτων, πιθανότατα θα αποκτήσει δυναμική λόγω αυτού του εξαιρετικά μεταδοτικού ιού.

Πηγή: ROXANNE WILLIAMS- 10/03/2020 – https://www.cryptonewsz.com/the-possible-impacts-of-coronavirus-on-crypto-world/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται αυτούσια και μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.