Προσαρμογές των συναλλαγών και εργασία από το σπίτι λόγω του κορονοϊού

Με την επιδημία του κορονοϊού, επίσημα αναγνωρισμένη ως παγκόσμια πανδημία, οι εταιρείες και οι οργανώσεις που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση, αλλάζουν τον τρόπο που εξασκούν τις δραστηριότητες τους.

Σύμφωνα με την είδηση του CNBC, χθες η Chicago Mercantile Excange (CME), η δεύτερη εταιρεία που θα ξεκινήσει τα Bitcoin Futures στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα κλείσει τον χώρο συναλλαγών στα γραφεία της στο Σικάγο, από τις 13 Μαρτίου. Η CME ανέφερε ως λόγο για την απόφαση της, την ανάγκη προσοχής για την εξάπλωση του κορονοϊού.

Η CME είναι η μεγαλύτερη αγορά χρηματιστηριακών παραγώγων στον κόσμο, με συναλλαγές σε γεωργικά προϊόντα, μέταλλα, fiat και κρυπτονομίσματα. Η ανακοίνωση της εταιρείας διευκρινίζει ότι δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά κορονοϊού στο κτίριο του Σικάγο. Η αναστολή των συναλλαγών είναι μόνο προληπτική, ως προφύλαξη για την μείωση των μεγάλων συγκεντρώσεων που μπορούν να συμβάλλουν στην εξάπλωση του ιού. Η επαναλειτουργία του trading floor της εταιρείας θα γίνει μόλις δοθεί πλήρης ιατρική καθοδήγηση σχετικά με τον κορονοϊό. Ως τότε, όλα τα προϊόντα θα συνεχίσουν να εμπορεύονται από το CME Globex.

Μέχρι στιγμής η επιδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει στην παύση των περισσότερων πτήσεων από και προς Κίνα, τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς μεταξύ Ευρώπης και Ηνωμένων Πολιτειών και τον αποκλεισμό της Ιταλίας. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές στις ΗΠΑ έχουν υποστεί σοβαρό πλήγμα από την επιδημία, ο Dow Jones Industrial Average είχε πτώση κατά 5,4% (1500 πόντους) μέσα σε 24 ώρες.

Στη Νέα Υόρκη έχουν ήδη καταγραφεί παραπάνω από 200 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις COVID-19, ωστόσο δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη σχέδια για το κλείσιμο του Χρηματιστηρίου. Η Nasdaq, που επίσης εδρεύει στη Νέα Υόρκη, αν και δεν έχει κλείσει τα γραφεία της, ετοιμάζει μια εφεδρική πλατφόρμα συναλλαγών και δεδομένων στο επιχειρηματικό κέντρο Navy Yard της Φιλαδέλφειας.

Ενώ η έδρα της CME στο Σικάγο θα παραμείνει ανοικτή, με όλο το προσωπικό, υπάρχουν εταιρείες στον χώρο της κρυπτογράφησης που εφαρμόζουν νέες πολιτικές για την προστασία από την εξάπλωση του ιού. H Coinbase, το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων που εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια και η Messari, μια εταιρεία κρυπτοαναλύσεων στη Νέα Υόρκη, έχουν ήδη ανακοινώσει και οι δύο πως περιορίζουν ή και αναβάλλουν προγραμματισμένα επαγγελματικά ταξίδια και πως υπάλληλοι τους θα εργάζονται από το σπίτι, μέχρι νεωτέρας. Το Blockstack και οι δίδυμοι Winklevoss έχουν δηλώσει πως ενθαρρύνουν τους υπαλλήλους τους, να εργάζονται εξ αποστάσεως.

Ως σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 1.322 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον ιό COVID-19, με 38 θανάτους. Απ’ ότι φαίνεται οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις του COVID-19, συνεχίζουν να εξαπλώνονται, εξίσου γρήγορα με τον ιό.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/cme-group-suspends-trading-in-response-to-coronavirus

Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.