Ειδική χρηματοδότηση για την Blockchain πλατφόρμα εμπορικών συναλλαγών της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας.

H ΛαΪκή Τράπεζα της Κίνας (PBC), έχει εξασφαλίσει ειδική χρηματοδότηση, ύψους 32,35 εκατομμυρίων γιουάν (4,7 εκατομμύρια δολάρια), από την κυβέρνηση, για την πλατφόρμα εμπορικών συναλλαγών της. Η χρηματοδότηση θα διατεθεί για τρία χρόνια και έχει οριστεί για βασικά ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα.

H PBC παρουσίασε την πλατφόρμα εμπορικών συναλλαγών που τελεί υπό την αιγίδα της, τον Σεπτέμβριο του 2018, στην πόλη Shenzhen, της επαρχίας Guangdong, στη Νότια Κίνα. Η δημιουργία της πλατφόρμας έχει σκοπό την διευκόλυνση των μεταφορών και την ασφαλή ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των επιχειρήσεων και των κυβερνητικών υπηρεσιών.

Ο αριθμός των τραπεζών και των εταιρειών που συμμετέχουν στην πλατφόρμα, αυξάνεται συνεχώς από την έναρξη της. Μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου εκτιμήθηκε ότι η πλατφόρμα έχει επεγεργαστεί συναλλαγές 87 δισεκατομμυρίων γιουάν (12,4 εκατομμύρια δολάρια) για τις 38 τράπεζες και τις περίπου 1.900 επιχειρήσεις, που τη χρησιμοποιούν.

Σύμφωνα με το Xinhua, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, η blockchain πλατφόρμα συμβάλλει στην εξοικονόμηση της αποτελεσματικότητας. Έχει συντομεύσει το χρόνο που απαιτείται για την διεκπεραίωση μιας εμπορικής χρηματοδότησης, από τις 10 μέρες σε 20 περίπου λεπτά. Το κόστος χρηματοδότησης των εταιρειών μειώθηκε επίσης σε λιγότερο από 6%.

Η χρηματοδότηση της κυβέρνησης αναμένεται ότι θα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πλατφόρμας χρηματοδότησης εμπορικών συναλλαγών της CBC, θα καταστήσει την ανταλλαγή πληροφοριών σίγουρη και ασφαλή και θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο την πρόσβαση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σε ένα ευρύτερο φάσμα χρηματοδοτικών εργαλείων, κατά τη διάρκεια της επιδημίας COVID-19.

Το σχέδιο χρηματοδότησης της πλατφόρμας προωθήθηκε και συντονίστηκε από το Digital Currency Research Lab της PBC, την Κινεζική Ακαδημία Επιστημών, κορυφαία κινεζικά πανεπιστήμια και μεγάλες τοπικές τράπεζες.

Οι λυσεις Blochchain πολλαπλασιάζονται στην Κίνα

Η τεχνολογία Blockchain αναπτύσσεται για όλο και περισσότερες εφαρμογές στην Κίνα. Στις 2 Μαρτίου, το Πεκίνο ξεκίνησε ένα σύστημα ηλεκτρονικής τιμολόγησης , βασισμένο σε blockchain, για την στάθμευση. Η φορολογική υπηρεσία του Πεκίνου δήλωσε πως θα προχωρήσει προοδευτικά στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών τιμολογίων σε όλους τους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων στην πόλη, για να προωθήσει την τιμολόγηση χωρίς χαρτί. Επίσης πρόσθεσε πως σχεδιάζει να εφαρμόσει τιμολογιακό blockchain και σε άλλους τομείς.

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου το Xinhua μετέδωσε ότι ξεκίνησαν τουλάχιστον 20 blockchain applications, για να βοηθήσουν τις προσπάθειες της κινεζικής κυβέρνησης να συγκρατήσει την εξάπλωση του κορονοϊού. Διαχείριση και παρακολούθηση των ιατρικών φακέλων, των ιατρικών προμηθειών, των δωρεών αλλά και η προστασία της ιδιωτικότητας είναι οι εφαρμογές της blockchain τεχνολογίας, που μπόρεσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της επιδημίας.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/chinas-central-bank-to-inject-47m-into-blockchain-trade-platform


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.