Ο Ερυθρός Σταυρός στην Ιταλία δέχεται δωρεές σε Bitcoin για την καταπολέμηση του κορωνοϊού

O Ερυθρός Σταυρός στην Ιταλία και η επιτροπή Colli Albani, αναζήτησαν δωρεές σε Bitcoin κι άλλα κρυπτονομίσματα, για να καταπολεμήσουν την πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα.

Η καμπάνια αυτή υποστηρίζεται από την Helperbit, μια ιταλική blockchain πλατφόρμα. που στοχεύει να φέρει διαφάνεια στον τομέα της φιλανθρωπίας και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Πρόκειται για μια πλατφόρμα δωρεάς, όπου οι άνθρωποι μπορούν να δωρίσουν απευθείας σε ΜΚΟ ή σε δημόσιους φορείς, παρακολουθώντας τις δωρεές τους σε πραγματικό χρόνο.

Στόχοι της νέας Καμπάνιας

Τα έσοδα από την εκστρατεία θα χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουν μια δευτεροβάθμια προηγμένη ιατρική υποδομή για την προ-ταξινόμηση των περιστατικών COVID-19 στη χώρα. Αναμένεται να επιτύχει στόχο 10.000 ευρώ για να αγοραστεί ο απαραίτητος ιατρικός εξοπλισμός. Τα υπόλοιπα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αμοιβών του ιατρικού προσωπικού, που θα συμμετέχει στο έργο.

Ο Bruno Pietrosanti, πρόεδρος της επιτροπής Colli Albani, δήλωσε ότι υπάρχει άμεση ανάγκη να μειωθεί η πίεση στις νοσηλείες, λόγω της αύξησης των μολυσμένων ασθενών και του μειωμένου αριθμού θέσεων που διατίθενται στα ιταλικά νοσοκομεία. Για την πραγματοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής, με την υποστήριξη και βοήθεια της  Helperbit, ο Pietrosanti πρόσθεσε «Πιστεύουμε ότι ένα καινοτόμο εργαλείο συλλογής κεφαλαίων, όπως το Bitcoin, μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους, που είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθούν σε αυτή την ιστορική στιγμή.»

Άλλοι οργανισμοί που στηρίζουν την εκστρατεία του Ερυθρού Σταυρού

Η εκστρατεία υποστηρίζεται επίσης από την Young Srl, μια Fintech εταιρεία, που δραστηριοποείται στον τομέα της κρυπτογράφησης, για την υποστήριξη κοινοτικών πρωτοβουλιών και από το  Blockchain Education Network Italy, ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, που προσφέρει ενημέρωση και εκπαίδευση σχετικά με το Bitcoin και την Blockchain τεχνολογία, στην ιταλική επικράτεια.

Η Andrea Ferrero, Διευθύνων Σύμβουλος της Young SRL, σχολίασε τη χρήση της blockchain σε αυτό τον έρανο : «Πιστεύω ακράδαντα ότι η blockchain τεχονολογία είναι πιο αποτελεσματική και διαφανής για να υποστηρίξει αυτό το είδος πρωτοβουλίας. Η Young είναι μια εταιρεία που στοχεύει στην δημιουργία και την αξιοποίηση καινοτόμων μοντέλων, για τη βελτίωση των υφιστάμενων διαδικασιών. Θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την υποστήριξη φιλανθρωπικών έργων και του Ερυθρού Σταυρού.¨

Ο Emiliano Palermo, εκπρόσωπος του Blockchain Education Network Italy, τόνισε τη σημασία που έχουν αυτές οι blockchain πλατφόρμες, που προσφέρουν διαφάνεια στις δωρεές, εν μέσω της έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται η Ιταλία.

Αυτή τη στιγμή, η τέχουσα κατάσταση στην Ιταλία είναι δραματική. Ο αριθμός των θανάτων απο τον κορωνοϊο, έχει ξεπεράσει τους 1.200, με περισσότερες από 17.600 περιπτώσεις να έχουν αναφερθεί, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/italian-red-cross-launches-bitcoin-fundraiser-to-combat-coronavirus


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.