Τα δίκτυα των Crypto δοκιμάστηκαν κατά τη διάρκεια της άγριας εβδομάδας του Bitcoin

Οι αποτιμήσεις των Crypto δεν ήταν οι μοναδικές απώλειες στη συντριβή της αγοράς αυτής της εβδομάδας. Τα δίκτυα των κρυπτονομισμάτων επίσης αισθάνθηκαν καταπόνηση. Καθώς η δραστηριότητα onchain έχει επιταχυνθεί λόγω της ύφεσης της αγοράς, τα τέλη έχουν αυξηθεί και το mempool συμπληρώθηκε στα δίκτυα των BTC και ETH. Άλλα δίκτυα κρυπτονομισμάτων ωστόσο, λειτουργούσαν ομαλά, παρά το πανδαιμόνιο.

Τα Μempool* γέμισαν κατά τη διάρκεια της πιο άστατης ημέρας του bitcoin τον τελευταίο χρόνο

Δεδομένου ότι το bitcoin έχασε το 50% της αξίας του την Μαύρη Πέμπτη, οι χρήστες και οι επενδυτές έσπευσαν να μεταφέρουν νομίσματα εκτός ψυχρής αποθήκευσης και να τα ανταλλάξουν με stablecoins στα ανταλλακτήρια. Η αυξημένη δραστηριότητα του δικτύου τροφοδότησε την αύξηση των τελών για τα BTC και ETH, οι οποίες ήταν σημαντικά υψηλότερες από τις συνήθεις, στις 12-13 Μαρτίου.

Την Πέμπτη 12/03/2020, το δίκτυο του BTC γνώρισε μεγάλη συμφόρηση. Δεδομένα από το mempool.space.

Την Πέμπτη, οι τιμές του «gas» πέρασαν τα 3,70 δολάρια για το Ethereum, ενώ το mempool του Bitcoin υποστηρίχθηκε με αρκετές συναλλαγές για να γεμίσει πάνω από 30 μπλοκ. Η συμφόρηση και στα δύο δίκτυα έχει υποχωρήσει έκτοτε, με τις τιμές gas του ETH να επιστρέφουν πίσω, λίγο πάνω από τα 0,02 και το mempool κάτω από τις 120.000 μη επιβεβαιωμένες συναλλαγές, στην κορύφωση του, στις 12 Μαρτίου, με ημερήσιο μέσο όρο τις 70.000 συναλλαγές (όταν γραφόταν αυτό το άρθρο).
Τα τέλη του BTC εν τω μεταξύ, που αυξήθηκαν στα 75 sats/byte για τη συμπερίληψη στο 1ο-2ο μπλοκ στις 13 Μαρτίου, είναι κάτω από τα ~ 60sats / byte, το οποίο όμως εξακολουθεί να είναι υπερδιπλάσιο του εβδομαδιαίου μέσου όρου.

Στις 12-13/03/2020, η τιμή του gas στο Ethereum γνώρισε απότομη εκτόξευση. Δεδομένα από το etherscan.io.

Τα δίκτυα των Bitcoin Cash και Dogecoin, αντιστέκονται…

Τα τέλη για το Bitcoin Cash παρέμειναν χαμηλά όλη την εβδομάδα, παρά την αύξηση των εισροών και εκροών. Κατά τη διάρκεια δημοσίευσης αυτούς του άρθρου, το δίκτυο του BCH είναι 1420x φθηνότερο από το BTC, αν υπολογιστούν τα τέλη συναλλαγών σε δολάρια ΗΠΑ. Πάνω από 18.000 συναλλαγές BCH εστάλησαν στις 12 Μαρτίου και αυξήθηκαν στις 20Κ την επόμενη ημέρα καθώς οι αγορές άρχισαν να παίρνουν φωτιά.

Στις 13/03/2020, τα τέλη συναλλαγών του  BTC αυξήθηκαν αιχμηρά σε σχέση με τα αντίστοιχα του BCH. Δεδομένα από το cash.coin.dance.

Το Dogecoin είχε μια καλή εβδομάδα, κρατώντας ψηλά καθώς και τα περισσότερα άλλα κρύπτο έπεφταν κατά 50%. Ο αυξημένος όγκος συναλλαγών του Dogecoin φαίνεται ότι ανταποκρινόταν στα αυξανόμενα τέλη του BTC και του ETH, γεγονός που ώθησε τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν το DOGE για τις συναλλαγές, όπως συνέβαινε το 2017, όταν η αγορά κρυπτονομισμάτων έκανε βίαιες κινήσεις, προς την αντίθετη κατεύθυνση όμως. Στις 10 Μαρτίου, το DOGE έφτασε στις 33K συναλλαγές onchain και κατέγραψε συναλλαγές 29Κ τις τελευταίες 24 ώρες, με μέση αμοιβή μόλις 0,0016 δολάρια.

Ο αριθμός μη επιβεβαιωμένων συναλλαγών στο mempool του BTC για την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το transactionfee.info. Η συνολική κορυφώθηκε στις 13 Μαρτίου.

Όταν συγκρίνεται η μέση αμοιβή για συναλλαγές σε όλα τα μετρήσιμα δίκτυα κρυπτονομισμάτων, το BTC είναι το ακριβότερο, στα 0,117 δολάρια, ακολουθούμενο από το Lisk (0,0836 δολ.) και μετά από το Ethereum (0,0409 δολ). Το Bitcoin Cash (0.000831 δολ.) και το Dogecoin (0.00169 δολ) είναι δύο από τις φθηνότερες επιλογές στα τέλη συναλλαγών, σύμφωνα με το Messari. Τα φθηνότερα δίκτυα σε τέλη συναλλαγών είναι οι σχετικά μη αποκεντρωμένες αλυσίδες, που δεν χρησιμοποιούν την απόδειξη εργασίας (Proof of Work): το Stellar (0.000000385 δολ.) και το Ripple (0.00000183 δολ.).
Οι μαζικές πωλήσεις, σε κατάσταση πανικού, δεν ήταν ακριβώς το είδος της μαζικής υιοθέτησης, που είχαν στο μυαλό τους οι υπέρμαχοι των κρυπτονομισμάτων. Παρ ‘όλα αυτά, αποδείχθηκε μια καλή δοκιμασία, για το πώς τα δίκτυα κρυπτονομισμάτων κρατούν όταν η κατάσταση γίνεται σκληρή.

*Mempool: Το Mempool είναι μια «περιοχή αναμονής» για τις συναλλαγές Bitcoin που κάθε πλήρης κόμβος διατηρεί για τον εαυτό του. Αφού μια συναλλαγή επαληθευτεί από έναν κόμβο, περιμένει μέσα στο Mempool μέχρι να ληφθεί από έναν κρυπτωρύχο και να εισαχθεί σε ένα μπλοκ.

Πηγή: Kai Sedgwick – 14/02/2020 – https://news.bitcoin.com/crypto-networks-stress-tested-during-bitcoins-wild-week/?utm_source=OneSignal%20Push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push%20Notifications


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται αυτούσια και μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.