Τα Stablecoins κερδίζουν μερίδιο αγοράς, εν μέσω της κρίσης

Αν και τα περισσότερα κρυπτονομίσματα είδαν την κεφαλοποίηση τους να μειώνεται σημαντικά, ορισμένα stablecoins ανέβηκαν στην κατάταξη της αγοράς. Αυτή τη στιγμή έξι stablecoins βρίσκονται μεταξύ των 50 κορυφαίων κρυπτονομισμάτων.

Το USDT κατέχει την τέταρτη θέση

Το μεγαλύτερο -σε ποσοστό κεφαλαιοποίησης- stablecoin, Tether (USDT), ανέβηκε στην τέταρτη θέση των κρυπτονομισμάτων, με ανώτατο όριο αγοράς σχεδόν 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Παρά το γεγονός ότι το συνολικό ανώτατο όριο αγοράς του αυξήθηκε μόνο κατά 0,5% τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, το Tether από την έβδομη θέση που βρισκόταν στις 15 Φεβρουαρίου, σκαρφάλωσε στην τέταρτη.

Ωστόσο, λόγω της πτώσης των τιμών των περιουσιακών στοιχείων που διαπραγματεύοντται το USDT, ο όγκος του μειώθηκε -την ίδια περίοδο- κατά 20%, από 60 σε 44 σχεδον δισεκατομμύρια δολάρια.

USD Coin

To USD Coin (USDC) του Circle, σημείωσε κι αυτό σημαντικό άλμα, αφού κατάφερε να ανέβει ακόμη και στη 17η θέση του πίνακα των μεγαλύτερων σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομισμάτων, από την 30η που βρισκόταν, με το ανώτατο όριο αγοράς του να ξεπερνά τα 600 εκατομμύρια δολάρια. Όπως συνέβη και με το Τether, ο όγκος συναλλαγματικών ισοτιμιών του USDC μειώθηκε κατά 20%, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες.

Ο Jeremy Allaire, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος του Circle, έγραψε ενθουσιασμένος, στις 14 Μαρτίου, στο Twitter: «To USDC αυξάνεται στη ζήτηση της αγοράς, φτάνοντας σε νέα ATH, στα 568 εκατομμύρια δολάρια. Αν και δεν είναι ωραίο να βλέπουμε την άσχημη κατάσταση των αγορών, μας ανταμείβει να βλέπουμε ότι αυτη ή εντελώς νέα, εντελώς ψηφιακή -βασισμένη στη blockchain τεχνολογία- νομισματική υποδομή λειτουργεί».

Paxos stantart

Το τρίτο μεγαλύτερο stablecoin, το Paxos Standart (PAX), σημείωσε αύξηση 5%, στο ανώτατο όριο αγοράς, στο διάστημα των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, από 208 στα 219 περίπου εκατομμύρια δολάρια , ενισχύοντας έτσι την εισροή 7,6 εκατομμυρίων νομισμάτων από το PAX Treasury.

Παρά την σχετικά μικρή αύξηση κεφαλαιοποίησης, το PAX κατάφερε να ανέβει ακόμη και στην 28η θέση των μεγαλύτερων κρυπτονομισμάτων, από τη 42η θέση που βρισκόταν. Το PAX είναι ένα από λίγα stablecoins που σημείωσε αύξηση της εμπορικής του δραστηριότητας από τον Φεβρουάριο., με τον όγκο συναλλαγών του, των 24 ωρών, να σημειώνει αύξηση ως και 80%.

Αλλα Stablecoins που σημείωσαν κέρδη

Τον τελευταίο μήνα είδαμε το TrueUSD (TUSD), από την 60η θέση που βρισκόταν, να μπαίνει στη λίστα με τα 50 κορυφαία -σε κεφαλαιοποίηση- κρυπτονομίσματα, σκαρφαλώνοντας ως και την 36η θέση.

Το Binance USD (BUSD), που ξεκίνησε μόλις πριν από έξι μήνες, έχει δει μια τεράστια αύξηση του μεριδίου του στην αγορά. Με αύξηση της κεφαλαιοποίησης του πάνω από 600%, το BUSD ανέβηκε θεαματικά στην κατάταξη των κρυπτονομισμάτων. Απο την 243 θέση σκαρφάλωσε ως και την 35η. Ο όγκος συναλλαγών του BUSD είχε επίσης μεγάλη αύξηση, κατά 30%, από τα 78 εκατομμυρια δολάρια έφτασε στα 102,5 εκατ.δολάρια σήμερα.

Τέλος, ένα ακόμη stablecoin, το Dai (DAI), συμπεριλαμβάνεται πλέον στα 50 κορυφαία σε κεφαλαιοποίηση κρυπτονομίσματα, παρότι το πρωτόκολλο MakerDAO αντιμετωπίζει μια κρίση χρέους, ως αποτέλεσμα της πρόσφατης συντριβής της αγοράς.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/stablecoins-gain-market-share-amid-crypto-bloodbath


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.