Μετοχές και πετρέλαιο σε πτώση, θα αντέξει την πίεση διαρκείας το Bitcoin;

Οι μετοχές και το πετρέλαιο συνέχισαν την πτώση τους σε νέα χαμηλά επίπεδα την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές βιάζονται να εισπράξουν μετρητά εν μέσω της πανδημίας του COVID-19.
Το Bitcoin παρουσίασε μια εντυπωσιακή συσχέτιση με το χρηματιστήριο τις τελευταίες εβδομάδες, αλλά αγνόησε τη σημερινή (ενν. Τετάρτη) συντριβή, διατηρώντας την τιμή του πάνω από τα 5.100 δολάρια. Θα κατορθώσει να αντισταθεί στην πίεση;

Η αγορά S&P 500 ΚΛΥΔΩΝΊΖΕΤΑΙ στο χαμηλο τριων ετων, ενω η τιμη του πετρελαιου συντριβεται στο χαμηλο 18 ετων!

Πρόσφατα, το Bitcoinist επεσήμανε ότι η απόδοση του Bitcoin ακολουθούσε συχνά τους δείκτες Dow και S&P500, οι οποίοι είναι οι πιο αντιπροσωπευτικοί της χρηματιστηριακής αγοράς των ΗΠΑ. Ωστόσο, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, κινήθηκε πλαγίως από την περασμένη Παρασκευή, παρουσιάζοντας μια ασυνήθιστη σταθερότητα εν μέσω σημαντικών απωλειών που καταγράφηκαν από τα παραδοσιακά επενδυτικά προϊόντα.

Ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε σχεδόν 8% στις 6:35 μ.μ. UTC, σημειώνοντας νέο χαμηλότερο επίπεδο, από τον Φεβρουάριο του 2017. Επίσης, ο Dow Jones υποχώρησε σχεδόν το 10% στο χαμηλότερο από τον Νοέμβριο του 2016. Και οι δύο δείκτες είχαν απώλειες περίπου 30% από τις τιμές του Φεβρουαρίου.

Η αγορά πετρελαίου επίσης βυθίστηκε και αυτή τη στιγμή αγγίζει το χαμηλότερο επίπεδο για μία περίοδο άνω των 18 ετών. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Brent, υποχώρησαν πάνω από 11% (τη στιγμή συγγραφής του άρθρου), ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης WTI, συνέχισαν να υποχωρούν πάνω από 22%.
Οι δύο αξίες διαπραγματεύονται επί του παρόντος στα 25,40 και 21,28 δολάρια αντίστοιχα. Οι τιμές του πετρελαίου άρχισαν να μειώνονται, όταν η Σαουδική Αραβία κήρυξε επί της ουσίας έναν πόλεμο τιμών κατά της Ρωσίας, διαλύοντας έτσι τη συμμαχία του OPEC+.
Ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο μείωσε τις επίσημες τιμές πώλησης του πετρελαίου και αύξησε την παραγωγή, σε μια περίοδο κατά την οποία η ζήτηση πετρελαίου βυθίζεται.

Οι επενδυτές πραγματοποιούν ντάμπινγκ (μαζικές πωλήσεις) και σε εκείνα τα περιουσιακά στοιχεία που συνήθως λειτουργούσαν ως ασφαλή καταφύγια, συμπεριλαμβανομένων του χρυσού, του αργύρου και των κρατικών ομολόγων.
Αυτό δείχνει ότι όλοι αναζητούν μετρητά. Η ειρωνεία είναι ότι, ακόμη και τα μετρητά υποτιμούνται, καθώς οι κεντρικές τράπεζες, σε μία συντονισμένη προσπάθεια, μειώνουν τα επιτόκια και αντλούν χρήματα μέσω της ποσοτικής χαλάρωσης.
Σύμφωνα με τον Peter Boockvar, επικεφαλής του επενδυτικού συμβουλίου της Bleakley Advisory Group, η πώληση κρατικών ομολόγων αποδεικνύει ότι η στάση της αγοράς έχει κάνει μια στροφή.
Είπε στην Wall Street Journal: Τώρα που περιφέρονται (ενν. τους ασκούντες νομισματικές πολιτικές) γύρω από τα αμερικανικά κρατικά ταμεία, αυτό μας λέει ότι, νόμιμα, τίποτα δεν είναι ασφαλές. Δεν υπάρχει χώρος να ασφαλής, άλλος από τα μετρητά.

ΕΙΝΑΙ ΤΟ BITCOIN ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ;

Το Bitcoin μειώθηκε πάνω από 1,5% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinmarketcap, αλλά πρόκειται για μια ελάσσονα κίνηση για το ψηφιακό νόμισμα.

Το Bitcoin (κόκκινη γραμμή) σε σύγκριση με τον S&P 500 και τα WTI του πετρελαίου.

Ενώ ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων θα μπορούσε να αντιταχθεί στη σημερινή σφαγή της αγοράς, μπορεί να γνωρίσει νέα χαμηλά αύριο ή τις επόμενες ημέρες, επειδή ο πανικός δεν φαίνεται να έχει τέλος.
Ο αριθμός των κρουσμάτων του κορωνοϊού, μόλις ξεπέρασε τις 200.000, υπερδιπλασιάζοντας τα θύματά του τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Οι κυβερνήσεις εφαρμόζουν απαγορεύσεις ταξιδίων, προκαλώντας την υπονόμευση ολόκληρων κλάδων της οικονομίας.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του Instinet, Frank Cappelleri, δήλωσε: Αυτό συμβαίνει τόσο γρήγορα, είναι σχεδόν υπερβολικό για να το κατανοήσουμε στην παρούσα φάση. βρισκόμαστε στο σημείο όπου, αν ελέγξουμε τα futures συμβόλαια τη νύχτα και δεν είμαστε σε limit down, αισθανόμαστε κάποια ανακούφιση.

Κάποιοι αναλυτές αναμένουν ότι το Bitcoin θα πέσει στα 1.000 δολάρια, αν σπάσει η γραμμή αντίστασης των 3.000 δολ.

Weiss Crypto Ratings@WeissCrypto : Το πάτωμα στην τιμή του #Bitcoin είναι τα 2.000 δολ, ενώ τα 2.800 δολ. δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν τους χρήστες αν εμφανιστούν στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες, λέει ο Tone Vays. Αυτό είναι απολύτως ανόητο. Τα 3.000 είναι το πάτωμα και αν σπάσει αυτή η γραμμή πάμε κάτω στα 1.000 δολ. Twitter See Weiss Crypto Ratings’s other Tweets

Απομένει να δούμε αν το Bitcoin θα λειτουργήσει ως ασφαλές καταφύγιο όταν ο πανικός πιέσει ακόμη περισσότερο τις αγορές. Στο BitMEX, για τις 27 Μαρτίου και τις 26 Ιουνίου, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύονται πάνω από τα 5.200 δολάρια, πράγμα που δείχνει ότι οι επενδυτές εξακολουθούν να είναι βέβαιοι σε αυτό το σημείο.

Ωστόσο, το μόνο βέβαιο πράγμα είναι, ότι τίποτα δεν είναι ασφαλές αυτή τη στιγμή. Αλλά, ακόμα και αν το Bitcoin πρόκειται να γνωρίσει νέα χαμηλά, θα είναι το πρώτο στοιχείο που θα αναπηδήσει προς την ανοδική πορεία όταν ο πανικός απομακρυνθεί. Αυτό σημαίνει,ότι μπορούμε να το αγοράσουμε σε χαμηλή τιμή τώρα.

Πηγή: ANATOL ANTONOVICI /18-03-2020 / https://bitcoinist.com/stock-and-oil-markets-unravel-further-is-bitcoin-next/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται αυτούσια και μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.