BitMEX: η οικονομική κρίση από τον κορονοϊό, είναι η μεγαλύτερη δοκιμασία για το Bitcoin

H BitMEX, η δεύτερη μεγαλύτερη -σε ημερήσιο όγκο- πλατφόρμα συναλλαγών πιστεύει ότι κατά τη διάρκεια της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, που προκαλεί ο κορονοϊός, το Βitcoin αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση, αλλά και την ευκαιρία να δείξει τις δυνατότητές του.

Το οικονομικό δυστύχημα του κορονοϊού το 2020, θα μπορούσε να είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που είχε ποτέ το Bitcoin

Στις 17 Μαρτίου, η ερευνητική ομάδα της BitMEX, η BitMEX Research, δημοσίευσε μια ανάλυση των συνεχιζόμενων επιπτώσεων της πανδημίας COVID 19 στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Με τίτλο «Ο πληθωρισμός έρχεται» (Inflation Is Coming), η δημοσίευση στο blog της BitMEX, περιγράφει τη συντριβή της χρηματοπιστωτικής αγοράς, λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, ως τη μεγαλύτερη οικονομική αναταραχή μετά την οικονομική κρίση του 2008. Την συγκρίνει μάλιστα με τη φούσκα Dotcom του 2000 και την ασιατική κρίση του 1997.

Επισημαίνοντας ότι ο πληθωρισμός είναι πολύ πιθανό να αναδειχθεί ως ο «σαφής νικητής», στο πλαίσιο αυτού του νέου παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού καθεστώτος, τονίζει ότι το Bitcoin έχει πλέον τη μεγαλύτερη πιθανότητα να αποδείξει την αξία του.

Η BitMEX Research έγραψε: Κατά την άποψή μας, σε αυτό το μεταβαλλόμενο οικονομικό καθεστώς, όπου η οικονομία και οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα χαλαρώσουν, χωρίς μια σημαντική άγκυρα, χωρίς καν στόχευση του πληθωρισμού, το Bitcoin μπορεί να έχει τη μεγαλύτερη ευκαιρία, που έχει δει στη σύντομη ζωή του.

Την ίδια μέρα με την δημοσίευση της BitMEX Research, η εταιρεία προσπάθησε με ανακοίνωση της στο blog, να εξηγήσει ότι δεν συνέβαλε στη σημαντική πτώση που σημείωσε το Bitcoin την προηγούμενη εβδομάδα, κατρακυλώντας στα 3.600 δολάρια. Η BitMEX κατηγόρησε δυο επιθέσεις DDos, για την 25λεπτη αποσύνδεση της πλατφόρμας της στις 13 Μαρτίου και απέρριψε τις «θεωρίες συνωμοσίας», που είχαν κυκλοφορήσει.

Προφανώς, δεν είναι μόνο το Bitcoin, το κρυπτονόμισμα που αναμένεται να αναδειχθεί κατά τη συνεχιζόμενη αστάθεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής αγοράς. Μέσα στην οικονομική αναταραχή των τελευταίων εβδομάδων, τα stablecoins δείχνουν ότι κερδίζουν ήδη σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Φαίνεται πως βγαίνουν κερδισμένα, εν μέσω της κρίσης, σε σύγκριση μάλιστα με τα altcoins, που σημείωσαν σημαντική πτώση της κεφαλαιοποίησης τους την ίδια περίοδο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το USD coin (USDC) του Circle, που έφτασε στο νέο υψηλό κεφαλαιοποίησης, των 568 εκατομμυρίων δολαρίων, στις 14 Μαρτίου -την ίδια μέρα που το Bitcoin άγγιξε , μετά από πολλούς μήνες, το χαμηλό των 3.600 δολαρίων.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/coronavirus-financial-crash-is-bitcoins-biggest-test-bitmex-says


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.