CHAINALYSIS: η τιμή του BITCOIN σταθεροποιήθηκε προς το παρόν, αλλά το μέλλον αβέβαιο

Η Chainalysis δημοσίευσε την έκθεσή της για την αγορά του BTC για το μήνα Μάρτιο του 2020. Σύμφωνα με την εταιρία ανάλυσης στοιχείων του κλάδου της blockchain και των crypto, τα ανταλλακτήρια έχουν βιώσει μια τεράστια εισροή BTC από τις 9 Μαρτίου, λαμβάνοντας σχεδόν 319.000 τεμάχια του κρυπτονομίσματος, μόνο σε μία ημέρα, στις 13 Μαρτίου.

Εντούτοις, μεταξύ 12-13 Μαρτίου, σχεδόν το εννεαπλάσιο του μέσου ημερήσιου όγκου σε Bitcoin, στάλθηκε σε ανταλλακτήρια προς πώληση, προκαλώντας την πτώση της τιμής του νομίσματος, στα 3.000 δολάρια. Αυτό αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση του BTC τα τελευταία επτά χρόνια.

ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ BITCOIN ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ;

Αν και ο όγκος της εισροής κρυπτονομισμάτων παραμένει υψηλός – ο διπλάσιος από τον ημερήσιο μέσο όρο – σύμφωνα με την Chainalysis, η τιμή του BTC φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί προς το παρόν.

“Η πλειοψηφία του υπερβάλλοντος όγκου bitcoin που έφθασε στα ανταλλακτήρια, έχει πωληθεί και η χειρότερη περίοδος της υπερπροσφοράς, φαίνεται να έχει ολοκληρωθεί, προς το παρόν”

Η έκθεση προσφέρει μερικές πιθανές εξηγήσεις για την εξομάλυνση των τιμών, μετά από μια τόσο ταραχώδη περίοδο. Παρόλο που οι μεταφορές μεταξύ 10 και 1.000 BTC αντιπροσώπευαν το 70% της ροής του κρυπτονομίσματος μέσω ανταλλακτηρίων, η Chainalysis αναφέρει ότι το συνολικό ποσό του BTC δεν ήταν αρκετό για να προκαλέσει διαρκή ζημιά:

“Η πλειοψηφία των διαθέσιμων bitcoin δεν έχει εξαργυρωθεί, υποδηλώνοντας ότι οι περισσότεροι bitcoiners επιθυμούν να τα κρατήσουν. Στα 712.000 τεμάχια πάνω από τον μέσο όρο, η ποσότητα του bitcoin που στάλθηκε στα ανταλλακτήρια τις τελευταίες οκτώ ημέρες, είναι άνευ προηγουμένου. Αλλά, αυτό το επιπλέον 712.000, αντιπροσωπεύει μόνο το 5% του διαθέσιμου bitcoin (όλα τα εξορυγμένα bitcoin μείον όλα τα χαμένα bitcoin)”

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ CRYPTO

Καθώς οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου κλείνουν, από άκρη σε άκρη στις Ηνωμένες Πολιτείες και οι περισσότερες εταιρείες αναγκάζονται να αφήνουν τους υπαλλήλους τους να εργάζονται από το σπίτι, το μέλλον όλων των χρηματοπιστωτικών αγορών είναι αβέβαιο.
Οι διεθνείς ταξιδιωτικοί περιορισμοί για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού συνεχίζουν να αλλάζουν σε καθημερινή βάση, γεγονός που έχει καθυστερήσει ή ακυρώσει τα προγραμματισμένα γεγονότα του χώρου των κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως.

Παρά την αβεβαιότητα αυτή, η Chainalysis εξακολουθεί να σχεδιάζει τη χρήση παραδοσιακών δεικτών, για την παρακολούθηση του Bitcoin:

“Είναι δύσκολο να προβλέψουμε πού θα πάει η αγορά bitcoin. Ωστόσο, οι μεγάλες αυξήσεις των εισροών στα ανταλλακτήρια, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας καλός δείκτης της αυξημένης μεταβλητότητας, επομένως σας συνιστούμε να παρακολουθείτε το ποσό που μεταφέρεται στα ανταλλακτήρια. Αναμένουμε επίσης ότι οι επαγγελματίες traders θα συνεχίσουν να οδηγούν τις εξελίξεις, σε αντίθεση με τους χρήστες λιανικής των ανταλλακτηρίων, απλά επειδή ευθύνονται για πολύ μεγαλύτερους όγκους συναλλαγών”

Πηγή: Turner Wright – 19/03/2020 – https://cointelegraph.com/news/chainalysis-says-bitcoin-price-stable-for-now-but-future-uncertain


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται αυτούσια και μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.