Επείγουσα ένεση ρευστότητας 250 τρισ. βαζει στον ανεμιστηρα το FIAT PONZI

Τις τελευταίες εβδομάδες της παγκόσμιας υστερίας έχει φανεί ότι υπάρχει μία έφοδος από τους ανθρώπους, για την απόκτηση δολαρίων και μερικών άλλων fiat νομισμάτων. Επιπλέον, οι κεντρικές τράπεζες προσπάθησαν να εξουδετερώσουν τα προβλήματα ρευστότητας, εισφέροντας τρισεκατομμύρια στα χέρια ιδιωτικών τραπεζών και hedge funds παγκοσμίως.
Καθώς το χρηματοπιστωτικό σύστημα αναταράσσεται, με περισσότερα από 250 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκόσμιου χρέους, το νομισματικό σύστημα της κυβέρνησης (σ.τ.μ. των ΗΠΑ) μοιάζει περισσότερο με ένα κατακερματισμένο σχέδιο Ponzi κάθε μέρα.
Ο Charles Ponzi* θα είναι υπερήφανος για το παγκόσμιο σύστημα των fiat χρημάτων, καθώς το σημερινό νομισματικό πλαίσιο απαιτεί για να τροφοδοτηθεί μια ατελείωτη σειρά θυμάτων, για να διατηρηθεί η εμπιστοσύνη σε νομίσματα που δεν υποστηρίζονται από τίποτα.

ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΤΡΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ, ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΔΡΑΙΏΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ «FIAT PONZI» ΣΥΣΤΗΜΑ

Η τρομακτική κρίση του κορωνοϊού έχει επιφέρει καταστροφή στις παγκόσμιες αγορές και, ως απάντηση, οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως έχουν εισφέρει τρισεκατομμύρια στα χέρια ιδιωτικών τραπεζών και εταιρικών οντοτήτων.
Για παράδειγμα, η Federal Reserve αποκάλυψε ότι θα διοχετεύσει 500 δισεκατομμύρια δολάρια ημερησίως σε αγορές repos, από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή. Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey, είπε στον Τύπο την Τετάρτη, ότι η τράπεζα είναι «έτοιμη να προωθήσει απεριόριστα χρήματα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Scramble for Dollars: Emergency Cash Injections in $250 Trillion Global Debt Place the Fiat Ponzi On Ventilator
Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Andrew Bailey, είπε ότι η τράπεζα είναι «έτοιμη να προωθήσει απεριόριστα χρήματα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Υπάρχουν επίσης τουλάχιστον 20 πολύ γνωστές κεντρικές τράπεζες που έχουν εισφέρει τεράστιες ποσότητες fiat, στα χέρια χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Στις ΗΠΑ, τα μέλη του Κογκρέσου και ο Πρόεδρος Trump, έχουν εγκρίνει ένα πακέτο τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της επίδρασης του κορωνοϊού στην οικονομία.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση μιλάει μάλιστα για «χρήματα από το ελικόπτερο», διανέμοντας 1.000 δολάρια ή περισσότερα, στα χέρια των κατοίκων των ΗΠΑ. Στα τέλη του 2019, το παγκόσμιο χρέος ανήλθε στα 250 τρισεκατομμύρια δολάρια και έχουν προστεθεί τρισεκατομμύρια ακόμη τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Scramble for Dollars: Emergency Cash Injections in $250 Trillion Global Debt Place the Fiat Ponzi On Ventilator

Με όλη αυτή τη μαζική εκτύπωση χρήματος και όλο το χρέος που συσσωρεύεται, οι άνθρωποι αναστατώνονται για να αποκτήσουν δολάρια και για να μπει, έστω βραχυπρόθεσμα, μία τάξη στο όλο χάος. Το νομισματικό σύστημα μοιάζει με ένα σχέδιο Ponzi, όπου οι συμμετέχοντες στην κορυφή σπεύδουν να φύγουν πριν το σύστημα καταρρεύσει.
Με τον covid-19 να επιτίθεται στα εισοδήματά τους, οι εταιρείες και οι τράπεζες ζητούν περισσότερα κίνητρα, ακόμα και μετά την απίστευτη ανοδική πορεία των μετοχών της περασμένης χρονιάς.
Ωστόσο, η κρίση έχει τόσους πολλούς ανθρώπους σοκαρισμένους, που δεν αναρωτιόνται για το πρόβλημα του χρέους, μέχρι να έλθουν αντιμέτωποι με μια πιστωτική κρίση. Το αμερικανικό δολάριο και τα υπόλοιπα νομίσματα fiat, δείχνουν γρήγορα τα αληθινά τους πρόσωπα, ως καλοστημένα σχέδια Ponzi.

Peter Schiff@PeterSchiff : Στην πιο πρόσφατη έκθεσή της, η Fed αποκάλυψε ότι ο ισολογισμός της εμφάνισε (από το πουθενά) 356,3 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα, κοντά στην εμφάνιση – ρεκόρ ύψους 4,668 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Είμαι βέβαιος ότι ο αριθμός της επόμενης εβδομάδας, θα δείξει έναν ισολογισμό άνω των 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, κατευθυνόμενο προς το άπειρο και πέραν του απείρου!! 1,091Twitter – 333 people are talking about this

Ο όρος Ponzi σχέδιο προέρχεται από τον δημιουργό της μεθόδου, Charles Ponzi, που εξαπάτησε έναν αριθμό επενδυτών με ένα από τα πρώτα μεγάλα σχέδια πυραμίδας. Τα αρχικά μέλη του Ponzi αφήνουν πάντοτε τους τελευταίους συμμετέχοντες αδέκαρους, αφού πάρουν τα πάντα σε μια συγκεκριμένη στιγμή.

Scramble for Dollars: Emergency Cash Injections in $250 Trillion Global Debt Place the Fiat Ponzi On Ventilator
Οι τρεις κορυφαίοι δείκτες των ΗΠΑ, δείχνουν κέρδη την Πέμπτη, αλλά έχουν δρόμο να διανύσουν για μία αξιοπρεπή ανάκαμψη. Για να συνεχιστεί η απάτη, το σύστημα Ponzi, οι συμμετέχοντες δεν πρέπει να χάσουν την εμπιστοσύνη τους στο σύστημα.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΜΙΑ ΑΚΡΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΘΕΛΟΥΝ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ «ΔΙΑΣΩΖΕΤΕ»

Από τα, πάνω από, 250 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκόσμιου χρέους, οι ΗΠΑ παραγγέλλουν ένα μεγάλο ποσό (23 τρισεκατομμύρια δολάρια) από αυτό, μαζί με χώρες όπως η Ιαπωνία (11 τρισεκατομμύρια δολάρια) και η Κίνα (6,2 τρισεκατομμύρια δολάρια).
Οι γραφειοκράτες και οι κεντρικοί τραπεζίτες από τις χώρες αυτές, δεν έχουν καμία πρόθεση να πληρώσουν τα χρέη τους. Απλώς γνωρίζουν ότι το σύστημα Ponzi θα χάσει σημαντικά χρηματικά ποσά ετησίως και δημιουργούν απλά και μόνο νέο χρέος, για να το διατηρήσουν εν λειτουργία.
Ουσιαστικά, όταν οι εντολές πληρωμής εκδίδονται και τα χρέη πρέπει να πληρωθούν, τα κέρδη καταβάλλονται στους απατεώνες πολιτικούς και τραπεζίτες, που πωλούν την απάτη στους νεοεισερχόμενους.
Τα κέρδη προέρχονται από τα κορόιδα που (αγοράζοντας fiat χρήμα) είναι πρόθυμα να ενισχύσουν την εμπιστοσύνη του δολαρίου ΗΠΑ, του ευρώ, της λίρας στερλίνας, του γιεν και των χρηματιστηριακών αγορών.

Scramble for Dollars: Emergency Cash Injections in $250 Trillion Global Debt Place the Fiat Ponzi On Ventilator

(Μετ.: Αυτό είναι ένα υποσχετικό σημείωμα. Είναι μία υπόσχεση να πληρωθεί κάποτε στο μέλλον. Όταν χρησιμοποιείτε ένα από αυτά για να αγοράσετε αγαθά, το μόνο που κάνετε είναι να ανταλλάσσετε χρέος με περισσότερο χρέος.
Οι τράπεζες που εκδίδουν αυτά τα υποσχετικά σημειώματα, χρεώνουν την κυβέρνηση σας με τόκο για αυτή την δουλειά, τον οποίο ξεπληρώνεται εσείς με τη φορολογία εισοδήματος. Στην πραγματικότητα, η εργασία σας χρησιμοποιείται ως εγγύηση για το χρέος των κυβερνήσεων προς τις τράπεζες που τους δανείζουν αυτά τα χάρτινα σημειώματα.
Και, καθώς τα χρήματα κατευθύνονται σταθερά στην οικονομία, δημιουργείται πληθωρισμός ο οποίος μειώνει την αγοραστική σας δύναμη καθώς και ένα διαρκώς αυξανόμενο χρέος στην ιδιωτική εταιρία Federal Reserve, ένα χρέος που είναι αδύνατο να αποπληρωθεί ποτέ.
)

Κυβερνήσεις, όπως αυτή των ΗΠΑ αλλά και οι άλλες, στηρίζονται αποκλειστικά στην εμπιστοσύνη των πιστωτών τους και ξέρουν ότι μπορούν να κλέψουν στο παιχνίδι, κάθε χρόνο και περισσότερο, χωρίς να το γνωρίζουν οι πολίτες.
Αντί για την ανάπτυξη, οι πολιτικοί εργάζονται πυρετωδώς για να καταστήσουν το σχέδιο Ponzi ακόμη πιο ισχυρό. Εάν οι γραφειοκράτες δεν πουλήσουν το σχέδιο fiat Ponzi, η απάτη θα αποκαλυφθεί εύκολα και οι πολίτες πιθανόν να τους πετάξουν έξω.
Οι κρίσεις και οι οικονομικές πυρκαγιές που ξεκίνησαν και στις οποίες έριξαν από πάνω και βενζίνη, χρησιμοποιούνται συχνά για να διατηρηθεί ζωντανό το πυραμιδικό σχέδιο που αντιμετωπίζει, υποτίθεται, μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Ενώ οι κεντρικές τράπεζες και οι γραφειοκράτες βρίσκουν τρόπους να χειραγωγήσουν το νομισματικό σύστημα παγκοσμίως, τα κρυπτονομίσματα μπορούν να ωφελήσουν τους πολίτες σε κάθε γωνιά του κόσμου, προσφέροντάς τους μια διέξοδο από το χειραγωγημένο και μονοπωλιακό παιχνίδι.
Καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι εντάσσονται στην κρυπτο- οικονομία, χρησιμοποιώντας ψηφιακά νομίσματα, μπορούν να επιλέξουν να εγκαταλείψουν ένα σύστημα γεμάτο από φρικτό πληθωρισμό και μεγάλες καταρρεύσεις, ανάμεσα σε περιόδους ανάπτυξης.
Ενώ οι κεντρικές τράπεζες ασχολούνται με την ταμειακή κρίση και δημιουργούν περισσότερες χρηματοπιστωτικές κρίσεις παγκοσμίως, τα κρυπτονομίσματα θα είναι εκεί για να προσφέρουν οικονομική κυριαρχία επί του πλούτου που διαθέτει ο κάτοχός τους.
Μια νομισματική λύση που προσφέρει τέτοια οφέλη σε μια κοινωνία γεμάτη από περίπλοκες «νόμιμες απάτες», σίγουρα θα ευδοκιμήσει ενάντια στις όποιες αντιξοότητες.

Πηγή: Jamie Redman – 19/03/2020 – https://news.bitcoin.com/scramble-for-dollars-emergency-cash-injections-in-250-trillion-global-debt-place-the-fiat-ponzi-on-ventilator/?utm_source=OneSignal%20Push&utm_medium=notification&utm_campaign=Push%20Notifications

Σ.τ.μ.
Ponzi: συνώνυμο της απάτης. Ο Charles Ponzi (3 Μαρτίου 1882 – 18 Ιανουαρίου 1949) ήταν Ιταλός απατεώνας στην Αμερική και τον Καναδά. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ιταλία, έγινε γνωστός στις αρχές της δεκαετίας του 1920 ως απατεώνας στη Βόρεια Αμερική για το σύστημα εξαπάτησης του. Υποσχόταν στους πελάτες του 50% κέρδος εντός 45 ημερών ή 100% κέρδος εντός 90 ημερών, αν αγοράσουν εκπτωτικά ταχυδρομικά κουπόνια άλλων χωρών, τα οποία θα εξαγόραζε στην ονομαστική τους αξία στις Ηνωμένες Πολιτείες εκμεταλλευόμενος υποτίθεται τη διαφορά τιμής για να παράξει κέρδος!.


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται αυτούσια και μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.