Μike Novogratz: αυτή είναι και πρέπει να είναι, η χρονιά του BITCOIN

Με τις τεράστιες διακυμάνσεις των παγκόσμιων αγορών, εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, μερικοί προβλέπουν ότι το σοκ που διαπερνά την παγκόσμια οικονομία στις αρχές του 2020, μπορεί να φτάσει ή ακόμα περισσότερο να ξεπεράσει, το μέγεθος της οικονομικής συντριβής του 2008.
Ακριβώς όπως η δημιουργία του Bitcoin (BTC) συνδέεται με το 2008 και τη μεγάλη ύφεση, ο ιδρυτής του Galaxy Digital, Mike Novogratz, θεωρεί ότι φέτος είναι το έτος «make-or-break» (δημιουργία ή κατάλυση) για τα κρυπτονομίσματα.

Σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε στις 22 Μαρτίου – λίγες μόλις ώρες μετά την αποτυχία του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών να φτάσει σε μια διμερή συμφωνία για ένα προτεινόμενο πακέτο οικονομικής στήριξης ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων – ο Novogratz έγραψε:

“Το $BTC θα συνεχίσει να είναι ασταθές κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών, αλλά το μακροοικονομικό σκηνικό είναι ο λόγος που δημιουργήθηκε. Αυτή θα είναι και πρέπει να είναι, η χρονιά του BTC.”

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΗ

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι παραδοσιακές αγορές είχαν υποστεί τα χειρότερα χτυπήματα από το 1987 – μια καμπύλη που αντικατοπτρίζεται και στην πτώση κατά 60% του Bitcoin, στο χαμηλό των περίπου 3.600 δολαρίων, σε μερικά ανταλλακτήρια.

Καθώς η πανδημία εισέρχεται στην πέμπτη εβδομάδα – που επιδεινώνεται από την κατάρρευση της ζήτησης και τον πόλεμο τιμών στον πετρελαϊκό τομέα – οι τρομαγμένοι επενδυτές συνέχισαν να ξεπουλούν εν μιά νυκτί.

Οι Ασιατικές μετοχές υποχώρησαν μετά το νεφελώδες αδιέξοδο στο Κογκρέσο, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης της Wall Street να γνωρίζουν τη συντριβή αγγίζοντας το χαμηλότερο όριο τους, στο 5%.

Πριν από δέκα ημέρες, καθώς οι επενδυτές εγκατέλειψαν ακόμη και προϊόντα όπως ο χρυσός, ο Novogratz υποστήριξε ότι το Bitcoin δεν ήταν λιγότερο ευάλωτο στις επιπτώσεις των ξέφρενων ρευστοποιήσεων:

“Το [Bitcoin] ήταν πάντα ένα παιχνίδι εμπιστοσύνης. Όλα τα κρυπτονομίσματα είναι. Και φαίνεται ότι η παγκόσμια εμπιστοσύνη σχεδόν στα πάντα, έχει εξατμιστεί.”

Ωστόσο, το τελευταίο του tweet δείχνει τώρα τις πιθανές ευκαιρίες για το κρυπτονόμισμα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης. Από αυτή την άποψη, το Bitcoin – ως μέσο συναλλαγών ανθεκτικό στη λογοκρισία και μη πληθωριστική λογιστική μονάδα – σχεδιάστηκε ακριβώς ως εναλλακτική λύση για το παραπαίον παγκόσμιο νομισματικό σύστημα.

Σε ένα tweet που ακολούθησε τα σχόλιά του σχετικά με το Bitcoin χθες, ο Novogratz είχε απευθύνει έκκληση προς το Κογκρέσο, να μην επαναλάβει την «πρώτη αποτυχία του TARP», το αμφισβητούμενο ταμείο διάσωσης που εγκρίθηκε το 2008, το οποίο ορισμένοι θεωρούν ότι έχει αφήσει, ουσιαστικά, τις δομικές αδυναμίες του συστήματος άθικτες.

Λαμβάνοντας υπόψη την προφανή αποσύνδεση του Bitcoin από τις πληττόμενες από τον COVID παραδοσιακές αγορές, ο Changpeng Zhao – ο διευθύνων σύμβουλος του ανταλλακτηρίου Binance – είχε ομοίως υποστηρίξει ότι «η πανδημία θα πρέπει να εκλαμβάνεται ως η σκανδάλη και όχι ως η ριζική αιτία ενός, εμφανώς εύθραυστου, κόσμου οικονομικής τάξης.»

πηγή: Marie Huillet – 23/03/2020 – https://cointelegraph.com/news/this-will-and-needs-to-be-bitcoins-year-says-mike-novogratz


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται αυτούσια και μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.