Άνοδος 13% για το Bitcoin τις τελευταίες 24 ώρες, συνολικά η αγορά κρυπτονομισμάτων ανακτά 20 δις.

Η τιμή του Bitcoin ήταν περίπου 6.500 δολάρια χθες (23/03/2020), έχοντας τη δυναμική για να αναδυθεί από τα 5.800 δολάρια. Οι αγορές μετοχών υπόκεινται σε πιέσεις, ενώ τα κρυπτονομίσματα παρουσιάζονται δυνατά. Τώρα, το Bitcoin δείχνει πολύ καλύτερα, καθώς περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν στο google για να δουν τι είναι και αγοράζουν νομίσματα. Ποιος θα νικήσει σε μια μακροχρόνια μάχη για την επικράτηση ως το παγκόσμιο μέσο παροχής ρευστότητας;

Από χθες, το Bitcoin κέρδισε περισσότερο από 13%. Τη στιγμή της συγγραφής του άρθρου, το BTC διαπραγματεύεται στα 6.672,47 δολάρια. Το Ethereum εκτοξεύτηκε άνω του 12% και το XRP είδε αύξηση 7%. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων αυξήθηκε κατά 20 δισ., γεγονός που αποτελεί πολύ καλό σημάδι.
Προηγουμένως, η κεφαλαιοποίηση είχε σχεδόν στεγνώσει, με τις φάλαινες του χώρου να προσπαθούν να σώσουν την αγορά. Πολλά από τα bots του Telegram, εμφανίζονται τώρα κάθε φορά που το Bitcoin αρχίζει να πέφτει.

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι οι φάλαινες χρησιμοποιούν USDT για να εισέλθουν στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Θα μπορούσαν να το χρησιμοποιήσουν ως εγγύηση για ένα δάνειο, ή ίσως να δανειστούν από μια εταιρεία, με αντάλλαγμα σε BTC.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, ενώ οι φάλαινες εισέρχονται στην αγορά, τα bots του Telegram αναφέρουν συναλλαγές αξίας 10 έως 60 εκατομμυρίων δολαρίων, σε διαφορετικά blockchains. Συνήθως, αυτό είναι συναλλαγές Bitcoin ή Tether, ή κάποιο άλλο stablecoin. Το Bitcoin έχει πολλούς οπαδούς έτοιμους να παράσχουν ρευστότητα σε δύσκολους καιρούς.

Ίσως, το οικοσύστημα του Bitcoin να λειτουργεί παρόμοια με το κλασικό χρηματιστήριο, ακόμα και τώρα. Ενώ ο κορωνοϊός επιτίθεται, οι φάλαινες από τον κόσμο του Bitcoin, χρησιμοποιούν το αποθεματικό τους σε δολάρια, για να αγοράσουν crypto από τους κατόχους λιανικής, όπως εσείς.
Το ίδιο πράγμα με αυτό που κάνει η Fed, να αγοράζει μετοχές από εταιρείες και μικρές επιχειρήσεις, για να τους παράσχει ρευστότητα με νέα μετρητά. Όσο περισσότερο θέλετε να πουλήσετε το Bitcoin, τόσο περισσότερο αγοράζουν. Αυτό λειτουργεί όπως η διαδικασία παραγωγής μελιού σε μία κυψέλη. Όσο περισσότερο μέλι βγάζετε από την κυψέλη, τόσο περισσότερο μέλι φτιάχνουν οι μέλισσες.

τα κρυπτονομισματα έπεσαν στισ 13 Μαρτίου, αλλά τώρα, η ΜΕΣΗ ΤΑΣΗ εμπνέει

Η χρηματιστηριακή αξία του Bitcoin ανέρχεται σήμερα σε 179.809.165.133 δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι έχει κερδίσει από χθες. Από τις αρχές του Μαρτίου (08/03), η αγορά πουλούσε μετοχές και τα κρυπτονομίσματα γνώρισαν σκληρά χτυπήματα.
Στις 12-13 Μαρτίου, το Bitcoin έχασε το 40% της αξίας του, μαζί με σχεδόν το 40% του hash rate του δικτύου του. Για περισσότερο από 24 ώρες, η κεφαλαιοποίηση της αγοράς σημείωσε μείωση 93,5 δισ. δολαρίων. Πολλά από τα «αδύναμα χέρια» δημιούργησαν ένα φαινόμενο ντόμινο, παρασύροντας τις τιμές στη Λήθη.

Ωστόσο, στα τέλη Μαρτίου, η αγορά κρυπτονομισμάτων σταθεροποιείται. Ο Vijay Ayyar, από το ανταλλακτήριο Luno, δήλωσε:

“Βλέπουμε κάποια αναδυόμενη ανοδική δράση για την τιμή του bitcoin, μαζί με κάποιες άλλες κατηγορίες επενδυτικών στοιχείων, αφού η Fed ανακοίνωσε χθες πρωτοφανή μέτρα για να προωθήσει την οικονομία. Αυτό έχει δώσει μεγάλη εμπιστοσύνη στους επενδυτές. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς το bitcoin συμπεριφέρεται σε ένα τέτοιο περιβάλλον, δεδομένου ότι πρόκειται για την πρώτη του δοκιμή ως περιουσιακό στοιχείο «καταφύγιο», σε μία καθοδική αγορά, όπου πρέπει να αποδείξει την αξία του”

Όπως βλέπουμε, οι εμπειρογνώμονες συνασπίζονται στη γνώμη που ο Jerome H. Powell έκανε με μια σωστή ανακοίνωση, σχετικά με την εξαγορά μετοχών. Τώρα, καθώς το χρηματιστήριο ανακτά την ισχύ του, η αγορά κρυπτονομισμάτων θα πάρει ακόμα περισσότερα, χάρη στην υψηλή αστάθεια και πιθανώς στις κρυμμένες καθοδικές προοπτικές [της χρηματιστηριακής αγοράς].

ΠΗΓΗ: Jeff Fawkes- 24/03/2020 – https://www.coinspeaker.com/bitcoin-price-rises-crypto-market-gains/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται αυτούσια και μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.