Νομοσχέδιο ψηφιακού δολαρίου από τους Δημοκρατικούς, που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Fed

Η Πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ, Nancy Pelosi, επεξεργάζεται το σχέδιο των Δημοκρατικών, το οποίο πιθανώς θα φέρει επανάσταση στον τρόπο αποδοχής των ψηφιακών δολαρίων. Φαίνεται ότι οι Η.Π.Α. μπορούν να υποστηρίξουν μια εισβολή ενός stablecoin, που θα υποστηρίζεται από το κράτος. Το νέο νόμισμα πρωτοεμφανίζεται στο κείμενα ενός σχεδίου νόμου, από τους Δημοκρατικούς.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η πλειοψηφία των αμερικανικών τραπεζών θα έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε κάποιο είδος οικονομικής συμμαχίας που εργάζεται υπό την εποπτεία της Fed. Συγκροτημένη από την κυβέρνηση, μια τέτοια συμμαχία θα εκδώσει «πορτοφόλια ψηφιακού δολαρίου», καθώς και τα ίδια τα δολάρια.

Παραμένει ασαφές, ωστόσο, γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μετρητά; Πολλοί άνθρωποι έχουν τραπεζικές κάρτες και πραγματοποιούν συναλλαγές μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής. Οι άνθρωποι θα αρχίσουν να θέτουν ερωτήματα σχετικά με την πραγματική αξία και τη ρευστότητα του χάρτινου δολαρίου.

ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΘΑ ΕΧΕΙ HARDWARE & SOFTWARE ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ

Η μορφή των πορτοφολιών του ψηφιακού δολαρίου, ορίζεται στο σχέδιο Νόμου:

“[το Πορτοφόλι ψηφιακού δολαρίου] είναι ένα ψηφιακό πορτοφόλι ή ένας λογαριασμός που διατηρείται από μια ομοσπονδιακή τράπεζα αποθεματικών, για λογαριασμό οποιουδήποτε προσώπου, που αντιπροσωπεύει συμμετοχές σε ηλεκτρονική συσκευή ή υπηρεσία που χρησιμοποιείται για την αποθήκευση ψηφιακών δολαρίων που μπορεί να συνδέονται με ψηφιακή ή φυσική ταυτότητα.”

Αυτό σημαίνει ότι οι Δημοκρατικοί έχουν μελετήσει τον τρόπο λειτουργίας των κρυπτονομισμάτων και αποφάσισαν να επαναλάβουν την ακολουθία. Ενδεχομένως, να νομίζουν ότι το blockchain είναι κάποια μαγική λέξη που κάνει τα computer να παίρνουν κεφάλια και χρήματα….
Στην πραγματικότητα, το blockchain δεν κάνει τίποτα σπουδαίο, είναι απλώς ένας τύπος βάσης δεδομένων. Οι άνθρωποι που βρίσκονταν στο Bitcoin από την αρχή, γνωρίζουν την σημασία πράξεων και εννοιών, όπως «η μεγαλύτερη αλυσίδα» και «η αποκεντρωμένη δύναμη κατακερματισμού». Ο ορισμός των κρυπτονομισμάτων στο κείμενο έχει αρκετό ενδιαφέρον:

“[τα κρυπτονομίσματα είναι] ένας λογαριασμός εκφραζόμενος ως αξία δολαρίου, που αποτελείται από εγγραφές ψηφιακού ημερολογίου, οι οποίες καταγράφονται ως υποχρεώσεις στους λογαριασμούς οποιασδήποτε ομοσπονδιακής τράπεζας αποθεματικών ή … μια ηλεκτρονική μονάδα αξίας, εξαργυρώσιμη από επιλέξιμο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (όπως καθορίστηκε από το Σώμα των διοικητών του Ομοσπονδιακού Συστήματος Κεντρικών Τραπεζών).”

Σίγουρα, το νόμισμα που υποστηρίζεται από την κυβέρνηση δεν χρειάζεται απαραιτήτως ένα αποκεντρωμένο δίκτυο κόμβων. Αλλά ένα τέτοιο στοιχείο θα ήταν κάτι παραπάνω από θαυμάσιο, προσθέτοντας αξιοπιστία και ανθρώπινη εργασία στο σύστημα.
Φανταστείτε το ανοικτό, μη αδειοδοτημένο δίκτυο του ψηφιακού δολαρίου, όπου οι απλοί Αμερικανοί ενώνονται με αυτό, μέσω των κόμβων τους. Ποιος ξέρει, ίσως αυτό πρόκειται να συμβεί σε λίγα χρόνια. Αλλά προς το παρόν, τις διαταγές δίνει ο κορωνοϊός σε όλα όσα κάνουμε, σωστά;

ΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΔΟΛΑΡΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΊΟΥ

Επίσης, το σχέδιο νόμου προτείνει οι Αμερικανοί ταχυδρομικοί υπάλληλοι να βοηθήσουν τους μη εξυπηρετούμενους και τους ηλικιωμένους, να συνδεθούν με το blockchain που υποστηρίζεται από το κράτος (ή όποιο και αν είναι το σύστημά τους). Οι συμμετέχοντες μέσω των ταχυδρομικών υπηρεσιών, θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν έναν προσωπικό λογαριασμό και να χρησιμοποιήσουν τα ΑΤΜ για να έχουν πρόσβαση στα κεφάλαια.

Οι τράπεζες- μέλη θα συνδεθούν με το δίκτυο μέσω προσωπικού κωδικού. Είναι ενδιαφέρον ότι οι τράπεζες στην Αμερική χωρίς άδεια FDIC και η Fed, θα εξακολουθήσουν να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις δικές τους εκδόσεις για το Digital Dollar Wallet.
Οι χρήστες Mac, Windows και ίσως ακόμη αυτοί του Linux, θα έχουν τη δυνατότητα να αποθηκεύουν τα δολάρια τους στον Η/Υ. Επίσης, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση θα εκδώσει πορτοφόλια για κινητά τηλέφωνα σύντομα, αμέσως μετά ή ακόμα και πριν, τις εκδόσεις Desktop.

Πηγή: Jeff Fawkes – 24/03/2020- https://www.coinspeaker.com/digital-dollar-bill-fed/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται αυτούσια και μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.