Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναζητά blockchain προγραμματιστές για εφαρμογές στην άμυνα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (European Commission) προσφέρει επιχορηγήσεις σε προγραμματιστές και άλλους ειδικούς για λύσεις που προσαρμόζουν τεχνολογίες από αστικές εφαρμογές σε αμυντικές.

Στις 24 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε ένα διαγωνισμό του ευρωπαϊκού προγράμματος βιομηχανικής ανάπτυξης για την άμυνα, καλώντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, να προτείνουν γρήγορες και οικονομικά αποδοτικές λύσεις -εστιασμένες σε προτάσεις νέων τεχνολογιών ή εννοιών, που δεν έχουν εφαρμοστεί ως τώρα στον τομέα της άμυνας.

Συνδυασμοί blockchain με «digital twins»

Σε ότι αφορά το blockchain, η Ευρωπαική Επιτροπή παρέχει ένα υπόδειγμα για την υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα, οι οποίες, αν είναι επιτυχείς, θα επωφεληθούν από τον προϋπολογισμό επιχορηγήσεων -αρκετών εκατομμυρίων ευρώ- του 2019-2020. Συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδιώκει προτάσεις, οι οποίες θα είναι: «Βασισμένες σε real-time cloud και digital twins , επωφελούμενες από το εύρος της τεχνολογίας blockchain, ικανές να καλύπτουν όλες τις σημερινές logistics ανάγκες, όπως η αλυσίδα ανταλλακτικών, η συντήρηση, τα αναλώσιμα ενέργειας.»

Ένα digital twin, είναι η εικονική αναπαράσταση ή ο καθρέφτης κάθε φυσικής οντότητας, περιουσιακού στοιχείου ή διεργασίας – είτε πρόκειται για μηχανή, κομμάτι υποδομής, αντικείμενο ή άνθρωπο. Αυτή αντιστοίχιση εικονικών και φυσικών κόσμων επιτρέπει την ανάλυση των δεδομένων και την παρακολούθηση των συστημάτων, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων, πριν την εμφάνιση τους, χρησιμοποιώντας προσομοιώσεις. Το πεδίο του blockchain μπορεί να ενισχύσει την ακεραιότητα των digital twins, επιτρέποντας, για παράδειγμα, την χρήση κρυπτογραφημένων ετικετών (tags), που επικυρώνουν την προέλευση, την κατάσταση και την ιδιοκτησία προϊόντων ή αντικειμένων.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του 2018, της Deloitte, ο συνδυασμός digital twins με blockchain μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερα οφέλη σε τομείς όπως το διαδίκτυο αντικειμένων ή προϊόντων, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί -μεταξύ άλλων εφαρμογών- για την προβλεπόμενη συντήρηση στα περιβάλλοντα παραγωγής. Η Deloitte αναφέρει ότι η τεχνολογία blockchain, μπορεί να είναι χρήσιμη για την ασφαλή διαχείριση ταυτότητας, τα διαφανή μοντέλα ιδιοκτησίας και την αποτελεσματικότερη ανάλυση δεδομένων, που θα ενισχύσουν την ευελιξία, αλλά και την αντοχή των διαφόρων συστημάτων.

Όπως προκύπτει από τις οδηγίες της, η Ευρωπαϊκη Επιτροπή αναγνωρίζει τη δυνατότητα συνδυασμού blockchain με digital twins για διάφορους κλάδους που είναι κρίσιμοι για την άμυνα, όπως οι αλυσίδες εφοδιασμού, η συντήρηση του εξοπλισμού και η ενέργεια. Οι υποβολές αιτήσεων στο πρόγραμμα θα είναι ανοικτές από τις 15 Απριλίου, με προσωρινή προθεσμία την 1η Δεκεμβρίου 2020, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας COVID-19.

Blockchain στον τομέα της Αμυνασ

Όπως αναφέρθηκε πρόσφατα η BAE Systems -εταιρεία με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες, που παρέχει λύσεις υποστήριξης και παροχής υπηρεσιών στον τομέα της άμυνας- πρόσφερε τον προηγούμενο μήνα, μια θέση εργασίας για τους «cryptocurrency exploiters», όπως τους αποκάλεσε, για να υποστηρίξει τις δραστηριότητές της. Τον Ιούλιο του 2019 το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, δημοσίευσε τα δικά του σχέδια για την ενσωμάτωση της τεχνολογίας blockchain, στον τετραετή χάρτη της πορείας του για τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό.

Πηγή: https://cointelegraph.com/news/european-commission-calls-on-blockchain-devs-for-defense-focused-solutions?fbclid=IwAR2DhmBkS4dj2yZd2RR2ACQTcY3KvyCK_GcYVmV6NU_0kbrjLaZGEVYFgSI


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.