Η MICROSOFT κατοχύρωσε ευρεσιτεχνία για νέο κρυπτονόμισμα και σύστημα εξόρυξης

Η Microsoft θέλει να δημιουργήσει νέο κρυπτονόμισμα που θα εξακολουθεί να εξορύσσεται χρησιμοποιώντας PoW, αλλά με την αντικατάσταση των ακριβών υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων εξόρυξης, από την βασική ενέργεια που παράγει το ανθρώπινο σώμα!

Εάν αυτό ακούγεται λίγο περίεργο, θα πρέπει να μελετήσετε ενδελεχώς τις λεπτομέρειες του διπλώματος ευρεσιτεχνίας, που δημοσιεύθηκε χθες από τη Microsoft. Ονομάζεται: «Σύστημα κρυπτονομίσματος με την χρήση δεδομένων δραστηριότητας του ανθρώπινου σώματος»

Το κρυπτονομισμα τησ MICROSOFT που εξορυσσεται απο το ανθρωπινο σωμα: προχωρημενο η απλα ανατριχιαστικο;

Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, το κρυπτονόμισμα της Microsoft θα χρησιμοποιεί δεδομένα της σωματικής δραστηριότητας. Αυτό θα επιτρέψει στους ανθρώπους να εξορύσσουν κρυπτονομίσματα, χωρίς την ανάγκη χρήσης των πανάκριβων μηχανημάτων ASICs

Ακούγεται λίγο απόκοσμο και, ειλικρινά, στα όρια της επιστημονικής φαντασίας. Αλλά εάν μπορείτε να ξεπεράσετε την ιδέα της καλωδίωσης των ανθρώπων με κάποιο είδος διακομιστή, που παρακολουθεί την παραγωγή ενέργειας του σώματος τους, θα μπορούσε να είναι ένας βιώσιμος τρόπος εξόρυξης κρυπτονομισμάτων που δεν θα βλάπτει το περιβάλλον.

Για να δούμε πως λειτουργεί.
Σύμφωνα με το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Microsoft δηλώνει ότι η «δραστηριότητα του ανθρώπινου σώματος» που χρειάζεται για να πετύχει εξόρυξη κρυπτονομίσματος μπορεί να είναι πολύ απλή. Δεν μιλάμε ότι θα αναγκάσουμε ολόκληρες φυλές να τρέχουν 20 χλμ στα γυμναστήρια… Στην πραγματικότητα, θα μπορούσε να είναι τόσο μικρή όσο:

ένα εγκεφαλικό κύμα ή η θερμότητα του σώματος που εκπέμπεται από το χρήστη όταν αυτός εκτελεί μία εργασία απλή, όπως η παρακολούθηση μιας διαφήμισης ή το σερφαρισμα στο διαδίκτυο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη διαδικασία εξόρυξης.

εξορυξη κρυπτονομισματων παρακολουθωντασ διαφημισεισ στην τηλεοραση

Το έγγραφο συνεχίζει για να μας πει ότι αυτός ο τύπος δραστηριότητας, θα αντικαταστήσει το «τεράστιο έργο υπολογισμού» που απαιτείται σήμερα από ορισμένα συμβατικά συστήματα εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα δεδομένα που συλλέγονται από τη δραστηριότητα του σώματος, μπορούν να θεωρηθούν ως Απόδειξη της Εργασίας (Proof of Work): Ως εκ τούτου, ένας χρήστης μπορεί να λύσει το δύσκολο υπολογιστικό πρόβλημα ασυνείδητα.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δηλώνει, ότι ορισμένα καθήκοντα θα μειώνουν ή θα αυξάνουν την υπολογιστική ενέργεια, ανάλογα με το πόση δραστηριότητα παράγουν.

Το σύστημα κρυπτονομισματος που χρησιμοποιεί δεδομένα δραστηριότητας του ανθρώπινου σώματος, θα λειτουργεί, κατά πάσα πιθανότητα, μέσω ενός διακομιστή που δίνει εντολή σε μια φορητή συσκευή που φοράει ο χρήστης.

Τα δεδομένα δραστηριότητας του σώματος, μπορούν να δημιουργηθούν με βάση την καταγραφή της σωματικής δραστηριότητας του χρήστη. Ένα σύστημα κρυπτονομισματος σε σύζευξη επικοινωνίας με τη συσκευή του χρήστη, μπορεί να επαληθεύει ή όχι, εάν τα δεδομένα δραστηριότητας του σώματος, ικανοποιούν μία ή περισσότερες συνθήκες που ορίζονται από το σύστημα και θα αποδίδει κρυπτονομίσματα στον χρήστη εκείνο που τα στοιχεία δραστηριότητας του σώματος του επαληθεύονται.

Η περιβαλλοντική διάσταση της εξόρυξης κρύπτο.
Ενώ το δίκτυο Bitcoin επαινείται για το υψηλό επίπεδο ασφαλείας του, μια συναλλαγή BTC παράγει περισσότερο CO2 από 780.650 συναλλαγές Visa. Το κρυπτονόμισμα με βάση το PoW, καταναλώνει περισσότερη ισχύ από τη Χιλή.
Επιπλέον, το 98% των παρωχημένων ASICs, πηγαίνουν κατευθείαν σε χώρο υγειονομικής ταφής, επειδή έχουν μόνο μία περίπτωση χρήσης, δημιουργώντας έτσι σωρούς από ηλεκτρονικά απόβλητα μεγέθους μαμούθ.

Πότε θα είναι διαθέσιμο το νέο σύστημα PoW;
Σε αυτό το στάδιο, η Microsoft δεν έχει ακόμη δηλώσει εάν αυτό το νέο κρυπτονόμισμα θα βασίζεται σε κάποια συγκεκριμένη blockchain ή αν ο κολοσσός του λογισμικού θα δημιουργήσει το δικό του πλαίσιο. Εξάλλου τα κρυπτονομίσματα είναι ένα εντελώς νέο πεδίο για την Microsoft, πράγμα που κάνει το όλο θέμα της ευρεσιτεχνίας πολύ ενδιαφέρον. Επίσης, δεν είναι βέβαιο, εάν αυτό το νέο κρυπτονόμισμα θα προχωρήσει στην πραγματικότητα.

Αλλά, σε περίπτωση που σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε τα ανθρώπινα εγκεφαλικά κύματα, για να αντικαταστήσετε τη hash power, χάσατε. Η Microsoft το κατοχύρωσε πρώτη!

Πηγή: CHRISTINA COMBEN | 27/03/2020 https://bitcoinist.com/microsoft-wants-to-replace-asics-with-basic-humans/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται αυτούσια και μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.