Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Blockchain κόμβος δεδομένων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

Μεγάλα ονόματα, όπως η IBM, η Oracle και o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας , είναι μεταξύ των συνεργατών σε ένα νέο κόμβο δεδομένων (open-data), που θα χρησιμοποιήσει την τεχνολογία blockchain, για να ελέγξει την ακρίβεια των πληροφοριών, που σχετίζονται με την πανδημία του κορονοϊού.

Πολλές ανεπίσημες πληροφορίες κυκλοφορούν για την τρέχουσα πανδημία. Για τον εξορθολογισμό και την ταυτοποίηση αυτού του τεράστιου όγκου δεδομένων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνεργάστηκε με τις τεχνολογικές εταιρείες IBM και Oracle για τη δημιουργία ενός open-source κόμβου δεδομένων.

Η πλατφόρμα ονομάζεται MiPasa και η Hacera, η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την δημιουργία της, δήλωσε ότι θα είναι ένα ουσιαστικό ορόσημο ο διαχωρισμός και η σωστή χρήση των δεδομένων για τον COVID-19. «Το MiPasa, θα λειτουργήσει ως υψηλών ταχυτήτων δρόμος πληροφοριών για τον κορονοϊό» δήλωσε ο Jonathan Levi, Διευθύνων Σύμβουλος της Hacera.

Η πλατφόρμα open-data, ΜiPasa, βασίζεται στο Hyperledger Fabric και αναμένεται να εξελιχθεί, καθώς συνεχώς θα προστίθενται διάφορα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων, ακολουθούμενα από δεδομένα ελέγχου και άλλες πληροφορίες, που θα βοηθήσουν στην ακριβή ανίχνευση των σημείων εστίασης της μόλυνσης από τον κορονοϊό.

«Πιστεύουμε πως δεν υπάρχουν αρκετές πληροφορίες για να λάβουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις» δήλωσε ο Levi. «Πως μπορούμε να βοηθήσουμε όλους τους ανθρώπους , που θα ήθελαν να έχουν πρόσβαση στα δεοδομένα, να τα αναλύσουν και να παρέχουν κι άλλες πληροφορίες;» Το MiPasa μπορεί να το αλλάξει αυτό. Οι οργανώσεις υγείας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια τέτοια παγκόσμια πανδημία, χωρίς τα σωστά δεδομένα, τις αναλύσεις και τις ιδέες.

Το επίσημο δελτίο τύπου παροτρύνει κι άλλους οργανισμούς και εταιρείες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα για να μετριάσουν τις επιπτώσεις της πανδημίας: «Αναμένουμε με ανυπομονησία περισσότερους παρόχους, για να συνεισφέρουν τα δικά τους δεδομένα, όπως κυβερνήσεις, νοσοκομεία και όποιον άλλον θέλει να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με ερευνητές που αγωνίζονται. Καλούμε επίσης τους ερευνητές στη στατιστική, τη μηχανική μάθηση και την τεχνητή νοημοσύνη, να μας βοηθήσουν να αναλύσουμε αυτά τα δεδομένα.»

Ως τώρα η προσπάθεια αυτή υποστηρίζεται από ένα ευρύ φάσμα παγκόσμιων τεχνολογικών εταιρειών και ιδρυμάτων. Εκτός της IBM, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Oracle, που αναφέρθηκαν, στο πρόγραμμα συμμετέχουν η Microsoft, το Πανεπιστήμιο John Hopkins, η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας και πολλοί άλλοι.

Παρόλο που η πανδημία του κορονοϊού κατάφερε να φέρει τον κόσμο σε αδιέξοδο, οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνολογίας blockchain, έχουν επιταχυνθεί, ειδικά για την αντιμετώπιση του νέου ιού. Απόδειξη της βοήθειας που μπορεί να προσφέρει, η αναφορά της blockchain, από τις αμερικανικές αρχές, μεταξύ των υπηρεσιών κρίσιμης υποδομής, που απαιτούνται για την αποτελεσματική μείωση της εξάπλωσης του COVID-19.

Πηγή: https://www.coindesk.com/world-health-organization-teams-with-ibm-oracle-on-blockchain-based-coronavirus-data-hub?fbclid=IwAR2ydR8ZvgbjA_jxKEetADC2usPBmQvPf2ymXBfINNTQDo1Aw9xN1Cj0Xj4


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.