Κανονιστική Ενημέρωση: Οι ρυθμίσεις για τα κρυπτονομίσματα προχωρούν παρά την παγκόσμια κρίση, την έλλειψη μετρητών, το κλείσιμο τραπεζών

Σε αυτή την ανασκόπηση των νέων για το χώρο των κρυπτονομισμάτων, καλύπτουμε τις εξελίξεις εν μέσω της παγκόσμιας κρίσης που προκλήθηκε από την επιδημία κορωνοϊού, το κλείσιμο τραπεζών, τις περικοπές των επιτοκίων και την κατάρρευση των χρηματιστηριακών αγορών.
Μέσα σε όλα αυτά, οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Νότιας Κορέας, της Ινδίας και της Ρωσίας, εξακολουθούν να επικεντρώνονται στη νομοθετική ρύθμιση θεμάτων σχετικά με τα κρυπτονομίσματα.

Η.Π.Α.: πακέτο στήριξης της οικονομίας, μέτρα για τον COVID-19 & πολιτειακά νομοσχέδια για τα κρυπτονομίσματα

Οι κυβερνήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, καθώς ο αριθμός των περιπτώσεων προσβολής από τον covid-19 μεγαλώνει, φέρνοντας, εκτός των άλλων, πολλούς κλάδους της οικονομίας σε αδιέξοδο. Στις ΗΠΑ, η Federal Reserve μείωσε τα επιτόκια στο 0% και ξεκίνησε απεριόριστο QE, αλλά οι κινήσεις δεν κατάφεραν να εντυπωσιάσουν τις αγορές μέχρι στιγμής. Ορισμένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που αντιμετωπίζουν ελλείψεις μετρητών, επιβάλλουν όρια απόσυρσης μετρητών στους πελάτες τους υπό τον φόβο του bank run.

Μια προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων της οικονομίας, προτάθηκε από το μέλος της Βουλής των αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Rashida Tlaib, που θέλει το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να κόψει πλατινένια νομίσματα αξίας δύο τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η νέα της «πράξη Αυτόματης Ενίσχυσης» ισχυρίζεται ότι δεν θα προσθέσει κανένα χρέος σε κανέναν, σύμφωνα με τις ιδέες της Σύγχρονης Νομισματικής Θεωρίας. Κάποιοι υποστηρικτές αυτής της θεωρίας πιστεύουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να προσελκύσει και τους φίλους των κρυπτονομισμάτων, όπως αναλύεται στο άρθρο του οι News.Bitcoin.com.

Αρκετές Αμερικανικές Πολιτείες έχουν προωθήσει ανεξάρτητα, τις δικές τους νομοθετικές ρυθμίσεις για τα κρυπτονομίσματα. Η πολιτεία του Illinois έχει προωθήσει νομοσχέδιο που θα επιτρέπει στο Υπουργείο Οικονομικών της να μεταφέρει στο Δημόσιο (Πολιτεία) κρυπτονομίσματα που βρίσκονται σε θεματοφύλακες και δεν έχουν αναζητηθεί από τους ιδιοκτήτες τους για πέντε χρόνια.
Η πολιτεία της Χαβάης ψάχνει για εταιρείες κρυπτονομισμάτων να ενταχθούν στο πρώτο ρυθμιστικό πλαίσιο για τα ψηφιακά νομίσματα, που ξεκίνησε στις 17 Μαρτίου. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι την 1η Μαΐου.

Regulatory Roundup: Crypto Regulations Advance Despite Global Crisis, Cash Shortages, Bank Closures
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τράμπ σχεδίαζε να καθηλώσει επιβατικές πτήσεις και να σταματήσει τις χρηματιστηριακές συναλλαγές. Ενώ ένα τεράστιο πακέτο κινήτρων απέτυχε να κερδίσει την έγκριση της Γερουσίας, ένας αναλυτής έχει προβλέψει , ότι η στεγαστική αγορά των ΗΠΑ θα βυθιστεί σε χαμηλό 29 ετών

Στο Ρόουντ Άιλαντ, το νομοσχέδιο 7989, με τίτλο «Ρόουντ Άιλαντ, Πράξη Οικονομικής Ανάπτυξης Blockchain» εισήχθη προς συζήτηση στις 11 Μαρτίου. Το νομοσχέδιο «Καθιερώνει μια πράξη οικονομικής ανάπτυξης για έργα blockchain, θέτει κανονισμούς για την πώληση κάνναβης, ρυθμίζουν θέματα για εικονικά και ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία και για τη δημιουργία τραπεζών θεματοφυλακής για τα στοιχεία αυτά» όπως αναφέρει η συνοπτική περιγραφή του.
Σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ο ρεπουμπλικάνος Αντιπρόσωπος Paul Gosar, εισήγαγε τον νόμο για τα κρυπτονομίσματα του 2020, στις 9 Μαρτίου, ενώ βρισκόταν σε οικειοθελή καραντίνα.
Εν τω μεταξύ, το πολιτειακό Υπουργείο Οικονομικών της Νέας Υόρκης, απαιτεί από κάθε οργανισμό που έχει άδεια λειτουργίας στην πολιτεία, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών κρυπτονομισμάτων, να υποβάλει μια έκθεση που να περιγράφει τα σχέδιά του για την αντιμετώπιση του λειτουργικού και οικονομικού κινδύνου που δημιουργείται από την κρίση του covid-19. Έχουν 30 ημέρες, από τις 10 Μαρτίου, για να υποβάλουν τις απαντήσεις τους.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ, ΕΓΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Μέσα στο ξέσπασμα του κορωνοϊού, η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ενέκρινε την αναθεώρηση του νόμου για την υποβολή εκθέσεων και τη χρήση συγκεκριμένων πληροφοριών χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της 17ης Μαρτίου, ανακοίνωσε η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSC). Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε από την Εθνοσυνέλευση στις 5 Μαρτίου, όπως αναφέρει το newss.Bitcoin.com.

Regulatory Roundup: Crypto Regulations Advance Despite Global Crisis, Cash Shortages, Bank Closures
Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ενέκρινε νομοσχέδιο που παρέχει το ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα.

Η FSC εξήγησε ότι οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να αναφέρουν τις συναλλαγές τους στη μονάδα χρηματοοικονομικών πληροφοριών της Ν.Κορέας (KOFIU). Θα υπόκεινται σε βασικές απαιτήσεις AML, συμπεριλαμβανομένης της δέουσας επιμέλειας ως προς τον πελάτη και της αναφοράς ύποπτων συναλλαγών.
Πρέπει επίσης να «ακολουθούν πρόσθετες υποχρεώσεις», όπως η καταχώρηση και η διατήρηση ξεχωριστών λεπτομερειών συναλλαγών για τους χρήστες, η διασφάλιση ότι χρησιμοποιούνται μόνο λογαριασμοί πραγματικού ονόματος για τα κρυπτονομίσματα και να λαμβάνουν έγκριση από την FSC και την KISA (Οργανισμός Ασφάλειας και διαδικτύου της Ν. Κορέας) για να αποκτούν άδειας παροχής υπηρεσιών στη χώρα.

«Το νομοσχέδιο θα τεθεί σε ισχύ ένα έτος μετά τη δημοσίευση, καθώς και οι υπεύθυνοι των υφιστάμενων επιχειρήσεων κρυπτονομισμάτων θα έχουν μια εξάμηνη μεταβατική περίοδο για την υποβολή της αίτησης τους στο KOFIU» τόνισε σε ανακοίνωσή της η FSC, προσθέτοντας: Αυτή η αναθεωρητική πράξη θα θέσει το νομικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα της Κορέας σε μεγαλύτερη εναρμόνιση με τα διεθνή πρότυπα που έχει ορίσει η Ομάδα Δράσης για τα Χρηματοοικονομικά (FATF) και θα ενισχύσει το καθεστώς της ΚΑΠ / CFT.

ΙΝΔΙΑ: ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΑΚΡΟΑΣΗΣ ΣΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ

Η ινδική κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, εργάζεται επίσης για να καταρτίσει ένα ρυθμιστικό πλαίσιο για τα κρυπτονομίσματα. Συζητά το θέμα με την Κεντρική Τράπεζα της Ινδίας (RBI) ώστε αυτή να ρυθμίσει το θέμα.
Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων ενδέχεται να εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Κεφαλαιαγοράς της Ινδίας (SEBI). Η κυβέρνηση περιμένει την ακροαματική διαδικασία στο ανώτατο δικαστήριο για μια υπόθεση κρυπτονομισμάτων, στις 27 Απριλίου, προτού λάβει την τελική απόφαση σχετικά με τους κανονισμούς που πρόκειται να εκδώσει.
Πρόσφατα, ο κ. Anurag Thakur, υπουργός οικονομικών και εταιρικών υποθέσεων, ενημέρωσε τον Lok Sabha, το κατώτερο κοινοβούλιο, ότι το Υπουργείο Εταιρικών Σχέσεων είχε επιθεωρήσει κάποιες επιχειρηματικές δραστηριότητες σε bitcoin, μέσω επιμελητηρίου Επιχειρήσεων.

Ωστόσο, η κεντρική τράπεζα σχεδιάζει να υποβάλει αίτηση επανεξέτασης αφού το ανώτατο δικαστήριο ακύρωσε την εγκύκλιο της, η οποία απαγόρευσε στα αδειοδοτημένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να παρέχουν υπηρεσίες σε επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων.
Το RBI ανησυχεί ότι η ανώνυμη φύση των κρυπτονομισμάτων μπορεί να υπονομεύσει το ινδικό τραπεζικό σύστημα. Μετά την ιστορική απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου νωρίτερα αυτό το μήνα, τα ανταλλακτήρια άρχισαν ξανά τη λειτουργία τους και πολλές διεθνείς εταιρείες ανέφεραν ότι επεκτείνονται στην Ινδία και επενδύουν σε τοπικές καινοτόμες επιχειρήσεις.

ΡΩΣΙΑ: Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΚΡΥΠΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ

Ο Alexey Guznov, Διευθυντής του Νομικού Τμήματος της Τράπεζας της Ρωσίας, ενημέρωσε σχετικά με το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων, σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax, που δημοσιεύθηκε στις 16 Μαρτίου. Το νομοσχέδιο για τα ψηφιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, υιοθετήθηκε σε πρώτη ανάγνωση σχεδόν πριν δύο χρόνια. Έκτοτε, το κείμενο του τροποποιήθηκε και υπέστη σημαντικές αλλαγές.

«Η θέση της κεντρικής τράπεζας παραμένει αμετάβλητη», δήλωσε ο Guznov. «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν μεγάλοι κίνδυνοι από τη νομιμοποίηση της κυκλοφορίας των κρυπτονομισμάτων, τόσο από την άποψη της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και του συστήματος καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όσο και από την άποψη της προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών. Είμαστε αντίθετοι στο γεγονός ότι υπάρχουν θεσμοί που οργανώνουν την απελευθέρωση των κρυπτονομισμάτων και διευκολύνουν την κυκλοφορία τους».

Ο διευθυντής πρόσθεσε επίσης: «Αν όμως κάποιος που κατέχει, υπό όρους, bitcoins, εκτελεί συναλλαγές εντός μίας δικαιοδοσίας που δεν απαγορεύει αυτό, είναι απίθανο να είμαστε σε θέση να το περιορίσουμε».

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας είναι μέχρι στιγμής επιφυλακτική όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα. Η διοικητής της Τράπεζας, Elvira Nabiullina, έχει εκφράσει αρκετές φορές την άποψή της ότι τα κρυπτονομίσματα δεν πρέπει να είναι νόμιμα στη Ρωσία. Επίσης, δεν πιστεύει ότι η Ρωσία πρέπει να έχει το δικό της εθνικό ψηφιακό νόμισμα.

Πηγή: Kevin Helms – 24/03/2020 – https://news.bitcoin.com/crisis-cash-shortages-bank-closures/


Αποποίηση ευθυνών
Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς. Δεν αποτελεί προσφορά ή προσέλκυση προσφοράς για αγορά ή πώληση ή σύσταση, επικύρωση ή χορηγία για προϊόντα, υπηρεσίες ή εταιρείες. Ούτε η ιστοσελίδα ούτε ο συγγραφέας ευθύνονται, άμεσα ή έμμεσα, για οποιαδήποτε ζημία ή απώλεια που προκλήθηκε ή φέρεται ότι προκλήθηκε, από ή σε σχέση, με τη χρήση ή την εξάρτηση από οποιοδήποτε περιεχόμενο, αγαθά ή υπηρεσίες, που αναφέρονται στο παρόν άρθρο.
Δήλωση της ιστοσελίδας
H σελίδα Crypto Hellenic Bloc, δημιουργήθηκε και λειτουργεί σε εθελοντική βάση, από μία ομάδα φίλων της τεχνολογίας blockchain και των κρυπτονομισμάτων, με σκοπό την πληροφόρηση και την προώθηση της υπεύθυνης και ασφαλούς ενσωμάτωσης τους στην καθημερινή ζωή. Όλες οι εικόνες, τα βίντεο ή τα κείμενα τρίτων, ανήκουν αποκλειστικά στους δημιουργούς τους και αναδημοσιεύονται αυτούσια και μόνο για λόγους πληροφόρησης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.